ABOUT US

Over DP Academy

Karen Sarasin & Julie Van den Berghe stellen zich met trots als bezieler en trainers van DP-Academy voor! Ontstaan uit passie voor natuurlijke schoonheid!

Na vele vragen om opleiding te geven is het eindelijk zo ver! Samen hebben Karen & Julie reeds 15 jaar ervaring in de sector. Ze zijn bij de beste Masters in de leer geweest. Hierdoor hebben Karen & Julie hun eigen technieken ontworpen.

Via DP-Academy kunnen we op ons beurt onze kennis en ervaring delen met onze studenten!

Voor wie?

Je bent schoonheidsspecialiste en wenst je bij te scholen in de wereld van Semi-Permanente make up?

Bij DP-Academy ben je aan het juiste adres. Wij geven niet enkel opleiding maar hebben ook een eigen praktijk. Dagelijks staan we in voor meerdere Dermatopigmentatie behandelingen.

U volgt bij ons een traject naar keuze. Maar kan enkel verder gaan naar de “next level” wanneer u geslaagd bent voor het examen. Wanneer u alle trajecten doorlopen hebt alsook de examens met onderscheiding heeft afgelegd. Dan kan u ons team versterken. Wij beiden u niet enkel een opleiding aan maar ook een potentiële werkplaats. Wij zijn een groeiend bedrijf en steeds opzoek naar nieuw talent.

Ons programma bestaat uit practical teaching met maximaal 6 cursisten per opleiding.

  • Je krijgt de mogelijkheid om stage te volgen op jouw gewenste dagen zodat je kan mee volgen in de echte praktijk.
  • We voorzien een uitgebreide syllabus waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen.
  • Uiteraard ligt bij ons de focus op de praktijk!

Elke opleiding bestaat uit drie niveau’s:

  • BRONS: opleiding voor de beginner
  • SILVER: opleiding voor de half gevorderde
  • GOLD: opleiding voor de gevorderde

Why choose us?

Dermatopigmentatie is DE opkomende hype van de vroegere permanente make up. Daar waar permanente make up vroeger hard en strak was, is dermatopigmentatie zacht en natuurlijk.

In onze praktijk kregen we meer en meer de vraag naar opleidingen in dermatopigmentatie.

DP is niet enkel SPMU, het is de harmonie tussen wetenschap en kunst.

Wetenschap: omdat je als DP-specialiste kennis moet hebben van zowel de anatomie als de fysiologie van het menselijk lichaam.

Chemie: kennis van de verschillende soorten pigmenten, hun samenstelling en hoe deze zich gedragen in het lichaam.

Medical: de cursussen werden deels uitgeschreven door onze artsen en deels door Karen die haar medische voorkennis als verpleegkundige heeft geïntegreerd met haar jarenlange praktijk ervaring.

Kunst: De manier van esthetiek zien, aanvoelen en creëren. DP moet een meerwaarde zijn en geen afbreuk doen.

Het verbeteren van de natuurlijke schoonheid naar wens van de klant.

Alvorens u een opleiding wenst te starten is het belangrijk dat u weet dat dit veel inzet en motivatie van u zal vragen.

Daarnaast zal u over het nodige doorzettingsvermogen moeten beschikken omdat alle begin moeilijk is.

Ons DP- Academy team is er om u te begeleiden in elk aspect van uw opleiding ook wanneer u het moeilijk heeft bepaalde technieken onder de knie te krijgen.

Enige voorkennis als schoonheidsspecialiste is gewenst, gezien de wetgeving over het al dan niet verplicht een diploma te hebben van schoonheidsspecialiste is het nog niet duidelijk of dit een vereiste is.

Momenteel zijn wij nog in overleg met de FOD om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

Waarom les volgen bij DP Academy?

Toen ik 10 jaar geleden begon aan mijn opleiding voor permanente make up was het duidelijk dat er geen echte richtlijnen waren alsook de kwaliteit van lesgeven liet de wensen na.

Of je betaalde super veel voor lessen waar geen echte cursus van was en waar je praktijk les kreeg van iemand die eigenlijk zelf nog maar een paar behandelingen gedaan had..

Eens de praktijkles achter de rug dan stond je er alleen voor en was het vooral een zaak van trial en error…

Keer op keer was ik enorm teleurgesteld omdat ik meer verwachtte dan wat ik kreeg.

Het was alsof je een opleiding mocht volgen en vooral betalen maar teveel info geven werd niet gedaan want je zou wel eens een “concurrent” kunnen worden.

Maar gebeten als ik was moest en ik zou ik er alles van te weten komen, dankzij mijn medische achtergrond heb ik vele technieken kunnen optimaliseren en uiteindelijk leidde dit wel tot gewenste resultaten .

Na 10 jaar ervaring in het vak en ondertussen een mooie praktijk te hebben uitgebouwd (met maandelijks meer dan honderden behandelingen in samenwerking met een TOP team) is het tijd om mijn kennis door te geven.

Waarom voor DP Academy kiezen?

Wel simpel wij willen wel dat u de beste in uw vak wordt want mooie resultaten leiden tot meer vraag … dus uw mooi werk zal er ook voor zorgen dat uw conculega’s meer werk krijgen en omgekeerd.

Bovendien zijn wij een jong groeiend bedrijf dat steeds op zoek is naar nieuw talent en misschien kan u na uw traject wel ons team versterken geheel op zelfstandige basis perfect combineerbaar met uw gezin .

Wij blijven ondersteuning bieden ook wanneer de cursus is afgelopen, u kan ook kijkstage’s volgen bij ons en vragen stellen zoveel u wil.

Het is heel simpel, wij willen dat u ook mooie resultaten kan bereiken. Het is tenslotte ook onze naam/reputatie wanneer u onze student bent.

Lets’ go for it!

Training day

DP Academy team
dp academy medische graad pigmentatie