Full Lips PMU-cursus bij DP-Academy

Full Lips, het is de trend van het moment. Maar wat dacht je van je klanten voorzien van prachtige lippen die ook nog eens lang blijven? Dat kan met permanente make-up (PMU)! In deze opleiding leer je verschillende technieken om de lippen van je klanten naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je nu in voor het bootcamp lippen van DP-Academy!

DP Academy opleiding

Ons opleidingscentrum bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de autosnelweg. Je auto kan je kwijt op onze ruime, gratis parkeergelegenheid vlak voor de deur. Ook met het openbaar vervoer is DP-Academy makkelijk bereikbaar!

Over de opleiding

We geven je hier alvast enkele voordelen mee van onze opleidingen. Geen nood: verder in dit artikel werken we onderstaande puntjes verder uit.

 • Per opleiding laten we slechts 4 cursisten toe. Op die manier kunnen onze docenten je constant feedback geven, zodat jij je techniek kan verbeteren waar nodig.
 • In je opleiding ontvang je een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Zo leer je alle medisch onderbouwde theorie achter de behandeling kennen en kan je ook meteen oefenen op echte modellen, die je zelf meebrengt.
 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring. Dat zorgt ervoor dat ze de geknipte personen zijn om jou alle kneepjes van het vak aan te leren!
 • Elke opleiding bevat verschillende niveaus, zodat jij les kan volgen op je eigen tempo!

Onze Full Lips cursus heeft niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor je esthetisch instituut!

DP Academy SPMU lippen collage

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Elke nieuwe techniek betekent natuurlijk ook een nieuwe bron van inkomsten!
 • In de permanente make-up sector is er nog niet zoveel concurrentie. Dat betekent dat je met onze opleidingen meteen een groot concurrentievoordeel in de wacht sleept!
 • Je eigen PMU-machine koop je bij ons aan met een studentenkorting van 25%!

Wat leer je in een PMU-opleiding voor de lippen?

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een overkoepelende term voor heel wat verschillende technieken. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat men met heel fijne naalden pigmenten aanbrengt in de huid om zo een mooie look te creëren.

Bij Dermatopigmentatie en DP-Academy maken we gebruik van semipermanente make-up (SPMU). Die blijft iets minder lang aanwezig in de huid (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar met PMU), maar SPMU heeft wel heel wat voordelen!

Voordelen semipermanente make-up

Door je lippen te pigmenteren kan je prachtige resultaten behalen, en dat ook met semipermanente make-up! Het blijft misschien niet zo lang in de huid aanwezig als PMU, maar met SPMU krijg je wel een hogere kwaliteit. 

Deze soort pigmentatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een ‘zachter’ en natuurlijker resultaat verkrijgt dan met PMU. Zo vermijd je dus het gevreesde ‘harde’ tattoo-effect van permanente make-up. 

Ook kan je met SPMU nog steeds persoonlijke aandacht geven aan de wensen van je klant. Wenkbrauwen zoals die van Cara Delevigne of liever natuurlijke lippen zonder nog lipstick nodig te hebben? Alles kan in overleg met de specialist. Kan jij niet wachten om een nieuwe techniek aan te leren? Schrijf je dan meteen in!

Opleiding op verschillende niveaus

In al onze opleidingen zorgen we ervoor dat jij les kan volgen op je eigen tempo. Daarom bieden we ook verschillende niveaus aan.

 • Bootcamp basis: in deze cursus leg je de fundamenten voor je technieken. Je kan er dus nog geen volledige behandeling mee uitvoeren, maar je zet wel een onmisbare stap in de richting van je certificaat in SPMU. Voor het bootcamp lippen betekent dat dat we je de Baby Lipstechniek aanleren, alsook hoe je lippen perfect kan shapen en zacht pigmenteren.
 • Bootcamp halfgevorderden: hier schaaf je je basistechnieken bij en stomen we je klaar voor de laatste stap in het proces. Je leert hoe je een natuurlijke look aan je klanten kan geven met behulp van de Powder Lipstechniek.
 • Bootcamp gevorderde: in deze opleiding is het niveau vergelijkbaar met dat van een masterclass. Eens je dit succesvol hebt afgerond kan je jezelf dus een echte expert noemen en krijg je het bijbehorende certificaat! We leren je dan ook aan hoe je de Bardot Lips aanbrengt, voor mensen die een meer uitgesproken resultaat willen zoals donkere lippen of felle lippen.

Kies dus voor het niveau dat het best bij je past en schrijf je meteen in!

Opleiding PMU lippen

In onze opleiding PMU Full Lips leer je onder begeleiding en met verschillende technieken de mooiste lippen creëren voor je klanten. Lipliner en lipstick worden overbodig na het volgen van onze cursussen!

We leggen je uit hoe je mooie lipcontouren verkrijgt en hoe je de lip kan pigmenteren met de Baby lips-, Powder Lips- en Bardot Lipstechniek. Zo kan je met de juiste kleur lippen creëren die heel natuurlijk of iets meer uitgesproken zijn, afhankelijk van de voorkeuren van jouw klant. Schrijf je nu in voor ons bootcamp lippen!

Hoe verlopen lessen in de cursus PMU lippen?

Wat komt aan bod in de lessen? En heb je al een vooropleiding nodig? Dat alles en meer kom je hier in no time te weten!

Benodigdheden voor de Full Lips PMU-cursus

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel mee naar huis.
 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis oefenpakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines. Na afloop kan je ook je eigen exemplaar kopen met een korting van 25%! Normaal gezien kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt met korting 1815 euro (incl. btw).
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, krijg je van ons ook een lunch.

Wat neem ik mee?

 • De beste manier om een behandeling te oefenen is door zoals in een echt salon een behandeling te oefenen op echte modellen. Die breng je echter wel zelf mee.
DP Academy bootcamp lips

Opleidingsdag

In de voormiddag krijg je van onze docente de medisch onderbouwde theorie aangereikt. Je leert meer over de producten, de apparatuur, de anatomie van je klanten en de contra-indicaties van de behandeling, zodat je goed wordt voorbereid op de praktijk. 

Daarna oefen je op verschillende siliconen modellen. Die krijg je gratis in een oefenpakket bij elke basisopleiding. Onze docenten geven je tijdens de oefensessies constant feedback en corrigeren waar nodig.

Na de middag kan je onder strikte begeleiding behandelingen oefenen op echte modellen, die je zelf uitnodigt. De docente helpt je met de opstart en het aanbrengen van het pigment, om na afloop samen met jou het eindresultaat te bespreken.

Mogelijkheid tot stage

De beste manier om een introductie tot de echte praktijk te krijgen? Een stage of kijkstage natuurlijk! Die kan je volgen in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Voor een kijkstage betaal je 500 euro (exclusief btw).

Heb ik een vooropleiding nodig voor de cursus PMU Full Lips?

We vragen wel dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Daarnaast moet je vooral beschikken over inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en een goed esthetisch inzicht. Heb jij dat allemaal? Schrijf je dan nu in!

Ondersteuning tijdens en na de lessen

Onze docenten stoppen niet je te begeleiden na afloop van de cursus. Tot 6 maanden na datum blijven ze bereikbaar via WhatsApp voor eventuele vragen en twijfels. Zo garanderen we dat jij de beste resultaten blijft behalen – zowel tijdens als na de opleiding!

Jobopportuniteiten Dermatopigmentatie

Na het behalen van je diploma SPMU lippen kan je eventueel ook in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie, komen werken. Daarvoor moet je wel alle bootcamps doorlopen hebben en met vlag en wimpel afgestudeerd zijn. 

Om de kwaliteit van onze clinic hoog te kunnen houden, nemen we enkel de cursisten met de beste resultaten aan. Kom jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in!

Wie zijn je docenten?

Onze topdocenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Die expertise gebruiken ze nog elke dag in de behandelruimte. Dat maakt van hen de beste personen om jou alles te leren over pigmentatie!

Karen

PMU Full Lips expert Karen

Julie

PMU Full Lips expert Julie

Prijs

Prijstabel opleiding

Voor een Full Lips PMU-opleiding van DP-Academy betaal je per dag per opleiding 1033 euro (excl. btw).

SPMU-machines

Tijdens je opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Achteraf heb je echter ook je eigen machine nodig om behandelingen uit te kunnen voeren. Daarom kan je je eigen exemplaar bij DP-Academy kopen aan een studentenkorting van 25%. Je apparatuur wordt meteen een heel stuk voordeliger!

Oorspronkelijk kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dankzij de korting wordt dat nog 1815 euro (incl. btw).

Schrijf je nu in voor de opleiding PMU lippen!

Ondertussen weet je meer over alle voordelen over onze opleiding over SPMU voor de lippen. Sta jij al te trappelen om eraan te beginnen? Laat ons dat dan zeker weten!

Inschrijving Full Lips PMU-cursus

Wil je meer weten over welke opleidingen DP-Academy aanbiedt? Lees hier dan zeker verder! Ben je al helemaal klaar voor je cursus Full Lips? Neem dan zeker contact met ons op. We hopen je binnenkort in de les te verwelkomen!

Andere opleidingen

Semipermanente make-up bestaat uit heel wat technieken. Daarom bieden we bij DP-Academy verschillende cursussen aan om daar meer over te leren. Ontdek hier ons ruime aanbod!

Bootcamp wenkbrauwen

Wil je meer weten over Powder Brows en hoe je je klanten mooi gevulde wenkbrauwen kan geven? Schrijf je dan zeker in voor ons bootcamp wenkbrauwen! Of ligt je interesse eerder bij microblading? Ook daar hebben we een aparte opleiding voor.

Bootcamp eyeliner

De beste manier om echte eyecatchers te creëren is permanente eyeliner. In ons bootcamp eyeliner leer je dan ook verschillende soorten eyeliner zetten, van Bambi Liner tot Prestige Liner!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

SPMU is niet beperkt tot het gezicht. In ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie leer je dan ook een hyperrealistische tepel tekenen voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben.

DP Academy opleiding tepelpigmentatie
DP-Academy gebouw