Microblading België:
opleiding bij DP Academy

Ben je een beauty professional en wil je dé huidige trend in wenkbrauw make-up aanleren? Of wil je een nieuwe techniek leren en later misschien ons team vervoegen? Voor je microblading opleiding in België ben je bij DP Academy aan het juiste adres!

DP Academy opleiding

In onze permanente make-up opleiding leer je onder begeleiding werken met alle gekende en nieuwe producten en technieken. Dankzij onze cursussen leer je hoe je in de praktijk te werk gaat. Door je te specialiseren kan je je onderscheiden van de concurrentie en na je opleiding eventueel werken in onze clinic. 

De microblading-techniek, hoe werkt dat? 

 • Voor je je certificaat microblading behaalt, is het belangrijk te weten hoe microblading precies werkt. Microblading staat ook wel bekend als eyebrow embroidery, microstroking, feather touch of de hairstroke-techniek. 
 • Deze techniek wordt enkel uitgevoerd bij mensen die geen eigen wenkbrauwhaartjes meer hebben. Dit is mogelijk bij mensen die alopecia hebben of na haaruitval door chemotherapie. 
 • Ook mensen met littekens in de wenkbrauwen komen in aanmerking voor microblading. Mensen die niet binnen deze categorie vallen maar wel volle wenkbrauwen willen, kunnen overwegen om powder brows te nemen. Ook voor powder brows kan je opleidingen boeken bij DP Academy. We bieden cursussen aan voor beginners, halfgevorderden en gevorderden. 
 • Met deze nieuwste trend in semi-permanente make-up verkrijg je een naturel resultaat door echte wenkbrauwhaartjes na te bootsen. Tijdens de behandeling wordt met een steriele wegwerp-blade en handtool pigment aangebracht net onder de huid. Daarmee tekent men vervolgens de haartjes om een natuurlijk effect te garanderen. 
 • Bij microblading werken we meestal met een lokale verdoving. Het gevoel tijdens de behandeling  is vergelijkbaar met een prikje bij de tandarts en dient gewoon om eventuele ongemakken zoveel mogelijk te verminderen. Daar kunnen klanten vrijblijvend zelf voor kiezen op het moment van uitvoering.
DP Academy microblading

Voordelen microblading

 • Wenkbrauw-make-up als microblading heeft heel wat voordelen waar ook jouw toekomstige klanten van zullen kunnen genieten. We zetten ze hier even op een rijtje. 
 • Eerst en vooral werken we bij Dermatopigmentatie en DP Academy met semi-permanente make-up. Daarmee zorg je voor goed gevulde wenkbrauwen die toch een ‘zachtere’ uitstraling hebben dan de wenkbrauwen die je met permanente make-up kan aanbrengen. 
 • De resultaten van micro-blading blijven Mmaximaal blijft deze techniek 1.5 tot 2 jaar aanwezig op het gezicht. Dat is al heel wat langer dan bijvoorbeeld henna-wenkbrauwen! Eens de meeste kleur verdwenen is, kunnen die perfecte wenkbrauwen gewoon opnieuw worden aangebracht. 
 • Het handige is dat klanten zelf ook kunnen kiezen welke wenkbrauwen ze mooi vinden. Willen ze de wenkbrauwen van Cara Delevigne of andere topmodellen? Dan kan dat besproken worden met de specialist. 
 • In de praktijk werken we uitsluitend met hoogkwalitatieve pigmenten. Die bevatten geen nikkel, zware metalen, AZO-kleurstoffen of Pak’s. Daardoor zijn onze pigmenten ook geschikt voor mensen die allergieën hebben

Meer over microblading kan je hier vinden. Ben je klaar om deze nieuwe techniek aan te leren in onze cursus? Start vandaag nog en lees zeker verder!

Wat kunnen we je leren? 

Naast de perfecte techniek om volle wenkbrauwen te creëren kan je bij ons natuurlijk nog heel wat andere technieken leren. Hier geven we je dan ook een klein overzicht van onze beste opleidingen!

DP Academy opleiding

Opleiding microblading

 • Ten eerste is er natuurlijk de cursus waar jij het meest interesse in hebt. In onze microblading-opleiding leer jij meer over de nieuwste trends in het gebied van wenkbrauwen.  In no time kan jij zelf goed gevulde wenkbrauwen creëren!
 • Onze opleidingen zijn opgesplitst per niveau: basis,  halfgevorderde en gevorderde. Zo kan jij de cursus kiezen die het best bij jouw niveau past. 
 • Dankzij onze praktijkgerichte cursus leer je hoe je je kan specialiseren in dé huidige trend van volle wenkbrauwen. Naast de vereiste theoretische kennis leren we je dus ook aan hoe je de techniek precies moet gebruiken in de praktijk. We zorgen ervoor dat je voldoende kan oefenen zodat jij na een tijdje ook de perfecte wenkbrauwen kan zetten. 

Semi-permanente make-up opleidingen

Naast microblading hebben we ook nog ons ruime aanbod aan andere semi-permanente make-up opleidingen. Zo kan je bij ons ook opleidingen volgen om andere technieken voor wenkbrauwen, permanente eyeliner, lippen en zelfs 3D tepelpigmentatie volgen aan te leren. 

Op deze pagina vind je al onze huidige opleidingen. Bekijk ze zeker om de laatste nieuwe techniek te leren!

DP Academy opleiding

DP Academy Gent: school en werkplek

Wanneer je de nieuwste technieken in semi-permanente make-up wil aanleren, ben je bij DP Academy Gent aan het juiste adres! Dankzij ons ruime aanbod aan cursussen is er voor elk wat wils. Je kan je specialiseren in technieken die je al kent of een nieuwe techniek aanleren. 

Hier lees je waarom je voor onze Academy moet kiezen!

Docenten met ruime ervaring

 • Onze docenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe staan klaar om jou te begeleiden. Ze hebben beide meer dan 15 jaar ervaring in de sector en ze gebruiken ook vandaag nog dagelijks hun expertise in semi-permanente make-up-behandelingen bij Dermatopigmentatie. 
 • Vanuit een passie voor schoonheid geven zij graag lessen om ook jou van de beste opleidingen van DP Academy te laten genieten. Bij hen ben je dus in goede handen!

Traject naar keuze

 • Bij DP Academy kies je zelf welk traject je volgt en op welk niveau je dat doet. Wil je leren hoe je met microblading of powder brows volle wenkbrauwen kan creëren? Dan is ons bootcamp wenkbrauwen iets voor jou!
 • Ben je eerder geïnteresseerd in het aanbrengen van permanente eyeliner of wil je prachtige lippen creëren? Ook dan kunnen we met ons bootcamp eyeliner en bootcamp lippen aan jouw wensen tegemoet komen. 
 • Daarnaast bieden we ook een bootcamp 3D tepelpigmentatie aan. Daarmee leer je hoe je een natuurlijk effect kan creëren voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. 

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie na opleiding

Na jouw opleiding bij DP Academy kan je eventueel ook in onze clinic komen werken. Dat kan pas wanneer je alle trajecten hebt doorlopen en de examens met onderscheiding hebt afgelegd. 

Enkel kandidaten die de beste resultaten behalen in de opleiding komen in aanmerking om voor Dermatopigmentatie aan de slag te gaan. Ons bedrijf groeit nog elke dag en we zijn dan ook constant op zoek naar nieuw talent. Kom jij ons team versterken? 

DP Academy Gent opleidingen

Hoe ziet een opleiding bij DP Academy Gent er nu precies uit? Wat voor lessen krijgen de cursisten? En hoe zit die begeleiding nu precies in elkaar? Daarover lees je hier alles!

Praktijkgerichte cursus

Onze cursisten krijgen eerst de juiste theorie aangeleerd, maar we leggen daarna vrij snel een focus op het oefenen in de praktijk. Zo zorgen we ervoor dat jij de nieuwe trend of techniek helemaal onder de knie krijgt!

Tijdens de opleiding zal je in de voormiddag theorie leren om die dan toe te passen op siliconen modellen. In de namiddag zorg je voor modellen waarop je onder onze strikte begeleiding een echte behandeling kan oefenen. Bij elke beginnerscursus krijg je ook een gratis oefenpakket

Niveaus opleiding

Elke opleiding bestaat uit verschillende niveaus. Op die manier kan je les volgen op jouw niveau. Deze school is dus echt op jouw noden afgesteld. Je hebt de keuze uit:

 • Bootcamp basis
 • Bootcamp halfgevorderde
 • Bootcamp gevorderde

Onze niveaus bestaan uit bootcamp basis, wat een opleiding is voor de beginner. Daarna is er bootcamp halfgevorderde om je technieken bij te schaven. In bootcamp gevorderde ben je reeds vertrouwd met de basis en focus je op het ontwikkelen van meer expertise. 

Mogelijkheid stage

In tegenstelling tot andere permanente make-up opleidingen hebben wij een eigen clinic waar je op stage of kijkstage kan gaan om mee te volgen in de praktijk. Dat kan op de dagen die jij zelf kiest – zo weet je dat onze opleidingen aansluiten bij jouw persoonlijke schema!

Heb ik voorkennis nodig?

 • Voor je bij ons op bootcamp komt heb je liefst al wat voorkennis als schoonheidsspecialiste. Tot nu toe is het nog niet duidelijk of je ook echt een diploma schoonheidsspecialiste nodig hebt om onze lessen te volgen, maar we zijn hierover nog in overleg met de FOD. 
 • Daarnaast heb je vooral een oog voor esthetiek, doorzettingsvermogen, inzet en motivatie nodig om bij ons te beginnen. Ben je er klaar voor? 

Dermatopigmentatie: de harmonie tussen wetenschap en kunst

Dermatopigmentatie is een nieuwe trend in de  beauty industry, en daar zijn goede redenen voor! Dankzij deze techniek kan je klant genieten van een zachtere uitstraling en een langdurig effect. Dermatopigmentatie is dan ook de harmonieuze samensmelting van verschillende disciplines

Wetenschap

Als DP-specialist moet je kennis hebben van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Geen zorgen, ook daarvoor krijg je begeleiding in onze lessen!

Medical

De cursussen die we in onze lessen gebruiken werden deels geschreven door artsen en deels door Karen, die als gediplomeerd verpleegster jarenlange ervaring in esthetische behandelingen kan voorleggen. Dankzij haar combinatie van medische voorkennis als verpleegster en jarenlange ervaring in onze clinic weet ze precies wat er in de les aan bod moet komen. 

Chemie

Ook kennis over de verschillende pigmenten wordt aangeleerd. Je leert meer over de samenstelling van een pigment en hoe het zich gedraagt in het lichaam. Deze kennis is cruciaal om een goede DP-specialist te zijn!

Kunst

Natuurlijk creëer je met elke techniek ook een look die aansluit bij het schoonheidsideaal van de klant. Dat betekent dat je je esthetisch inzicht moet aanscherpen om aan te voelen welk resultaat bij de klant past.. Dermatopigmentatie moet voor je klant een meerwaarde zijn en mag dus geen afbreuk doen aan het huidige uiterlijk. Wanneer je deze combinatie van wetenschap en kunst onder de knie hebt, ben je klaar om je nieuwe skills toe te passen!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy Gent!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Waarom DP Academy voor je opleiding microblading?

Zoals je eerder kon lezen biedt DP Academy heel wat voordelen. Onze docent Karen is zelf gespecialiseerd in microblading en kan je daardoor perfect alle tips en tricks aanleren. Na te slagen voor de examens van onze cursus microblading kan je jezelf echt een expert noemen

Ondersteuning tijdens en na lessen

We ondersteunen je niet alleen tijdens de lessen, maar ook daarna. Je kan ons altijd vragen stellen en we blijven voor jou bereikbaar via onze WhatsApp. In tegenstelling tot andere scholen zorgen we er dus niet alleen voor dat je de toepassingen van de laatste nieuwe techniek onder de knie hebt. We zorgen er ook voor dat je bij ons terecht kan met al je vragen en twijfels. We willen simpelweg dat jij de beste resultaten kan bereiken – en dat kan met een passende voorbereiding van DP Academy.

Inschrijving

Ben je klaar om aan je nieuwe cursus microblading te beginnen? Neem dan zeker contact met ons op. Hier kan je ook al onze andere opleidingen bekijken en meer informatie vinden over hoe wij je kunnen helpen om een expert te worden in het door jou gewenste gebied. We hopen je binnenkort in de les te verwelkomen!

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw. Al onze opleidingen zijn deze som zeker waard!

DP-Academy gebouw