Opleiding permanente make-up Brasschaat bij DP-Academy

Een nieuwe techniek om de natuurlijke schoonheid van je klanten in Brasschaat voor langere tijd te accentueren? Dat is permanente make-up (PMU)! Deze vorm van cosmetische tatoeage zorgt ervoor dat je klanten er elke dag stralend uitzien – zonder dat ze daar zelf iets aan te moeten doen. Wil jij ook leren omgaan met permanente make-up? Volg dan je permanente make-up opleiding bij DP-Academy!

DP Academy opleiding

Ons opleidingscentrum bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de autosnelweg. Je auto kan je makkelijk kwijt op onze gratis parking vlak voor de deur. Ook met het openbaar vervoer zijn we vlot bereikbaar!

DP Academy Brasschaat

Voordelen van onze opleiding nabij Brasschaat

Hier geven we je alvast enkele voordelen mee van onze opleidingen. Geen zorgen: alle onderstaande punten worden in de rest van het artikel verder uitgewerkt.

 • Per cursus worden slechts 4 personen toegelaten. Zo kan onze trainster zich focussen op jouw individuele vooruitgang en bijsturen waar nodig.
 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring, wat van hen de geknipte mensen maakt om hun expertise met jou te delen!
 • Elke opleiding is van een hoge kwaliteit. We bieden dan ook een harmonieuze mix van theorie en praktijk aan, waarbij je zelfs echte behandelingen kan oefenen op modellen die je zelf meebrengt.
 • Tevens zijn onze cursussen verdeeld over meerdere niveaus. Op die manier volg jij les op je eigen tempo.
DP Academy microblading

Ook voor jouw eigen beauty-instituut hebben onze opleidingen heel wat voordelen!

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral betekent het aanleren van nieuwe technieken ook een extra bron van inkomsten.
 • In de PMU-sector is er nog niet veel concurrentie, waardoor je voor je instituut een groot concurrentievoordeel in de wacht sleept.
 • Ook kan je bij ons SPMU-machines aankopen met een studentenkorting van 25%.

Onze verschillende opleidingen permanente make-up

Er bestaan heel wat verschillende technieken onder de noemer van permanente make-up. Daarom bieden we ook een ruim aanbod aan cursussen aan! Hieronder sommen we ze voor jou op:

Bootcamp wenkbrauwen

In ons bootcamp wenkbrauwen focussen we vooral op hoe je met de Powder Brows techniek prachtig ingevulde wenkbrauwen kan zetten. Wil je eerder klanten zonder echte wenkbrauwhaartjes  voorzien van hyperrealistische wenkbrauwen? Dan is onze aparte cursus microblading geknipt voor jou!

Bootcamp eyeliner

De beste manier om echte eyecatchers te creëren is ongetwijfeld door het gebruik van permanente eyeliner. Of het nu gaat om Bambi Liner/Deep Liner/Infra Liner, Prestige liner of Secret Liner – na het afwerken van alle niveaus kan je alle behandelingen aan! Schrijf je nu in voor ons bootcamp eyeliner.

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten ook je lippen een nieuw kleurtje kan geven? Of ben je grote fan van technieken die je klanten de mooiste full lips geven? Daarvoor is ons bootcamp lippen perfect geschikt!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

PMU is er natuurlijk niet enkel voor het gezicht. Met onze producten kan je namelijk ook hyperrealistische tepels creëren bij mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. Schrijf je meteen in voor ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie!

DP Academy opleiding tepelpigmentatie

Wat leer je in een permanente make-up opleiding?

Wat is permanente make-up?

Vooraleer je aan een opleiding permanente make-up begint, is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat PMU precies inhoudt. Eigenlijk gaat het over heel wat verschillende behandelingen die met elkaar gemeen hebben dat pigment met een heel fijne naald wordt aangebracht in de huid. 

Bij Dermatopigmentatie en DP-Academy werken we met semipermanente make-up (SPMU). Die blijft iets minder lang in de huid aanwezig (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar bij PMU), maar SPMU heeft wel heel wat voordelen!

Voordelen semipermanente make-up

Als je graag meer kwaliteit wil aanbieden, kies je voor semipermanente make-up. Al blijft PMU langer aanwezig op de huid, het is belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat je met SPMU een ‘zachter’ en natuurlijker effect verkrijgt. Zo kan je het gevreesde, ‘harde’ tattoo-effect van PMU vermijden. 

Ook je creativiteit wordt niet aangetast. Je klanten kunnen zelf kiezen hoe ze eruit willen zien: wenkbrauwen zoals die van Cara Delevigne, oogleden met Stardust Liner of toch liever Secret Liner… In overleg met jou (de specialist) kan er naar de wensen van je klanten toegewerkt worden!

DP Academy voordelen permanente make-up

Verschillende niveaus opleiding nabij Brasschaat

Om ervoor te zorgen dat jij de opleiding op je eigen niveau kan volgen, bieden we bij DP-Academy verschillende niveaus aan.

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met de trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen. De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’.
 • Bootcamp halfgevorderden:  Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers. Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.
 • Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen. Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.
  Na deze bootcamp zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semipermanente make-up! 

Kies dus voor het niveau dat het best bij jou past en schrijf je meteen in!

DP Academy opleiding

Hoe verlopen de opleidingen?

Wat gebeurt er tijdens de lessen? Hoe zit het met de apparatuur? En wat na de opleiding? Op al die vragen krijg je hier een antwoord.

Benodigdheden voor een cursus PMU

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel mee naar huis.
 • Om in de praktijk te kunnen oefenen krijg je bij elke basisopleiding een gratis oefenpakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van de SPMU-machines. Achteraf kan je die ook aankopen aan een korting van 25%. Oorspronkelijk kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we 1815 euro (incl. btw) van.
 • Omdat de opleiding een hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan.

Wat breng ik zelf mee?

 • De beste manier om de behandeling in de vingers te krijgen is door te oefenen op echte modellen. Die nodigje echter wel zelf uit.

Hoe ziet een opleidingsdag eruit?

In de voormiddag laten onze docenten je kennismaken met de medisch onderbouwde theorie. Zo leer je welk product wanneer gebruikt wordt, hoe de nabehandeling verloopt en nog veel meer meer.

Daarna mag je oefenen op verschillende siliconen modellen. De docenten geven je constant feedback zodat je kan bijsturen waar nodig.

In de namiddag kan je onder strikte begeleiding een behandeling uitvoeren op je eigen model, al moet je die wel zelf meebrengen. De docent helpt je met de opstart en het aanbrengen van de semipermanente make-up, om achteraf het eindresultaat met jou te evalueren.

Mogelijkheid tot stage

De beste manier om de praktijk te leren kennen? Een stage of kijkstage volgen natuurlijk! Dat kan in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Voor een kijkstage betaal je 500 euro (excl. BTW).

Ondersteuning tijdens en na de lessen

De begeleiding van onze docenten stopt niet na het afwerken van je opleiding! Ze blijven tot 6 maanden na afloop nog bereikbaar via WhatsApp voor eventuele vragen en twijfels. Ons doel is jou de beste resultaten te zien behalen en dat ook na de opleiding!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie

Na je opleiding wenkbrauwen, eyeliner of lippen kan je eventueel ook bij Dermatopigmentatie komen werken. Daarvoor moet je alle bootcamps doorlopen hebben en met vlag en wimpel geslaagd zijn.

We nemen enkel de mensen aan met de beste resultaten. Lijkt je dat wat? Schrijf je nu in voor je eerste bootcamp!

Wie zijn je docenten?

Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei meer dan 15 jaar ervaring. Die expertise gebruiken ze daarenboven nog elke dag in de behandelruimte. Dat maakt van hen de perfecte mensen om jou de kneepjes van het vak aan te leren!

Karen

PMU-experte Karen

Julie

PMU-experte Julie

Prijs van een opleiding nabij Brasschaat

Prijstabel

Voor elke opleiding betaal je per dag per opleiding 1033 euro (excl. btw). Hieronder vind je de link naar de prijzen per opleidingsonderdeel.

Bootcamp eyeliner prijzen

Bootcamp lippen

Bootcamp wenkbrauwen prijzen

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

SPMU-machines

Tijdens de opleiding gebruik je gratis onze SPMU-machines, maar natuurlijk heb je die na afloop ook zelf nodig. Daarom kan je ze bij ons aankopen aan een studentenkorting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we nog slechts 1815 euro (incl. btw) van.

Schrijf je nu in voor je opleiding permanente make-up nabij Brasschaat!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel voordelen verbonden aan een opleiding bij DP-Academy. Het is het ritje vanuit Brasschaat dus zeker waard! Voor meer info over onze bootcamps kan je hier verder lezen. Klaar om je in te schrijven? Neem dan zeker contact met ons op. Tot binnenkort in de les!

DP-Academy gebouw