Opleiding permanente make up wenkbrauwen bij DP Academy

Volle wenkbrauwen: het is een nieuwe trend in de beautysector. Wil jij ervoor zorgen dat jouw klanten mee zijn met de nieuwste trends? Volg dan nu de opleiding permanente make-up voor de wenkbrauwen bij DP Academy en leer er alles over microblading en powder brows!

Wil jij de perfecte techniek aanleren om permanente make-up van de wenkbrauwen aan te brengen? Ben je benieuwd naar bestaande technieken zoals microblading of powder brows? Dan ben jij de geknipte persoon om onze opleiding over permanente make-up (PMU) voor de wenkbrauwen te volgen!

Over de PMU wenkbrauwen opleiding

We zetten voor jou graag al even enkele voordelen van opleidingen bij DP Academy op een rijtje. Alle onderstaande puntjes worden verder in dit artikel meer uitgebreid uitgewerkt.

 • Onze cursussen bestaan uit verschillende niveaus zodat jij zeker les kan volgen op maat van je eigen ervaring.
 • We werken enkel met de beste docenten. Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben elk dan ook al meer dan 15 jaar ervaring in de sector, waardoor ze de geknipte personen zijn om jou te begeleiden!
 • In onze opleidingen worden telkens slechts 4 cursisten toegelaten. Daardoor kunnen de docenten je individuele vooruitgang opvolgen en bijsturen waar nodig.
 • Elke opleiding bestaat uit een goede mix van theorie en praktijk. In de praktijk mag je ook oefenen op een echt model, maar die breng je wel zelf mee.
 • DP Academy staat erom bekend om echte PMU-experts af te leveren. Bij ons ben je er zeker van dat je na het afronden van alle niveaus van de opleiding indrukwekkende resultaten kan neerzetten.

Bekijk hier alvast een video over onze opleidingen!

Wat leer ik in de opleiding permanente make-up van de wenkbrauwen?

Wat is permanente make-up van de wenkbrauwen?

Onder de noemer permanente make-up vallen heel wat verschillende technieken. Ze hebben allemaal gemeen dat er met een heel fijne naald pigmenten in de huid worden aangebracht. Zo blijft je make-up lang aanwezig in je huid!

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie werken we met semipermanente make-up. Die blijft iets minder lang op de huid aanwezig (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar voor permanente make-up) maar heeft ook heel wat voordelen!

De vele voordelen van semipermanente make-up

Bij semipermanente make-up breng je de pigmenten minder diep aan in de huid. Daardoor blijven de pigmenten minder lang aanwezig in de huid. Het resultaat is echter veel natuurlijker en ‘zachter’ dan dat van permanente make-up. 

Daarenboven vermijd je het gevreesde ‘tattoo-effect’ van PMU door de pigmenten minder diep aan te brengen. Semipermanente make-up levert dus minder duurzame maar wel betere resultaten op.

 

Make-up op maat van je klant

Bij DP Academy leren we jou rekening houden met de wensen van je klanten. Voor je de behandeling uitvoert, zorg je ervoor dat alles uitgebreid besproken wordt: welk effect wil de klant, hoe zal de behandeling verlopen etc. Op al die vragen wordt tijdens de volledige bespreking een antwoord gegeven.

Voor de wenkbrauwen bestaan er verschillende technieken. Denk bijvoorbeeld aan powder brows, microblading of W-brows. In ons bootcamp wenkbrauwen focus je vooral op de powder brows, maar ook voor de andere technieken bieden we opleidingen aan. Kan jij al niet wachten om eraan te beginnen? Schrijf je dan nu in!

Niveaus van onze opleiding

In onze opleidingen permanente make-up leer je hoe bestaande technieken geperfectioneerd kunnen worden, en dat op je eigen tempo. Daarvoor hebben we onze bootcamps onderverdeeld volgens niveaus

 • Bootcamp basis: daarmee kunnen beginners onder begeleiding met een techniek leren omgaan. In ons bootcamp wenkbrauwen leren we je hier de basis van brow mapping en de Soft Shading Powder Brows techniek aan!
 • Bootcamp halfgevorderden: de technieken van het basis bootcamp worden bijgeschaafd. We keren dus terug naar brow mapping en de techniek van de Powder Brows om ervoor te zorgen dat je die helemaal kan perfectioneren.
 • Bootcamp gevorderden: in dit onderdeel leer je aan de slag te gaan met een gevorderde schaduwtechniek van de wenkbrauwen. Zo leer je de Full Shading Brow en Ombré Brow technieken aan.

Na elk onderdeel krijg je een officieel certificaat. Eens alle fasen van het bootcamp doorlopen zijn, kunnen cursisten zichzelf echte experts inzake permanente make-up noemen! Schrijf je vandaag nog in voor je eerste opleiding en ontpop je tot SPMU-expert!

Powder brows opleiding

Cursussen bij DP Academy: hoe gaat dat?

Hoe ziet een opleidingsdag er bij DP Academy precies uit? Dat wordt in deze rubriek uitvoerig behandeld!

Benodigdheden PMU wenkbrauwen opleiding

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de wenkbrauwbehandelingen krijg je mee naar huis in een handige bundel.
 • Bij elke basisopleiding krijg je ook een gratis oefenpakket dat onder andere siliconen oefenmodellen bevat.
 • Tijdens de opleiding kan je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Na je opleiding kan je die bij ons ook aanschaffen aan een mooie korting van 25%. Normaal kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we voor jou slechts 1815 euro (incl. btw) van!
 • Omdat een cursus een hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan.

Wat breng ik zelf mee?

 • Een behandeling perfect leren uitvoeren kan pas als je ook kan oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf meebrengen.

PMU wenkbrauwen: praktijkgerichte cursus

We vinden het bij DP Academy cruciaal dat cursisten weten hoe een techniek in de praktijk toegepast wordt. Daarom hebben al onze opleidingen een unieke focus op de praktijk!

 

Theorie achter permanente make-up van de wenkbrauwen

Op een cursusdag krijg je in de voormiddag de nodige theorie aangereikt door onze docenten. Deze theorie is medisch onderbouwd en bevat alle informatie die je nodig hebt om je de behandelingin de praktijk uit te voeren.

PMU van de wenkbrauwen in de praktijk

Daarna kan je oefenen op verschillende siliconen modellen. Daarvoor krijg je bij elke basisopleiding een gratis oefenpakket. Onze docenten geven constant feedback, zodat jij je techniek kan bijschaven waar nodig. 

In de namiddag wordt onder strikte begeleiding in de praktijk gewerkt op echte modellen, die je zelf meebrengt. De docenten helpen je met de opstart en het aanbrengen van de pigmenten in de wenkbrauwen. 

Na afloop zullen ze samen met jou het eindresultaat evalueren. Zo leer je verantwoord omspringen met de aangeleerde techniek! Kan je al niet wachten? Schrijf je dan nu in!

Powder brow training

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

De beste opleidingen bieden ook een mogelijkheid om in de praktijk mee te volgen. Daarom bieden we in onze eigen clinic ook stages en kijkstages aan. Je kan ook helemaal zelf kiezen wanneer dit voor jou het beste past – DP Academy past zich dus aan aan jouw persoonlijke schema! Een kijkstage kost 500 euro.

Natuurlijk zitten we altijd even samen met jou om er het meest interessante moment uit te kiezen. Zo garanderen we jou dat je veel zal opsteken uit je stagemoment! 

Heb ik voorkennis nodig voor de opleiding PMU wenkbrauwen? 

Voor je aan onze opleiding begint, vragen we dat je wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Daarnaast zijn doorzettingsvermogen, inzet, motivatie en een goed ontwikkeld esthetisch oog van groot belang. Ben jij al klaar om eraan te beginnen? 

Ondersteuning tijdens én na de lessen

De begeleiding stopt niet na de lessen. Ook na je opleiding zijn onze docenten voor bepaalde problemen of vragen nog 6 maanden bereikbaar voor telefonische support via WhatsApp. Ons doel is vooral om ervoor te zorgen dat jij ook na je cursus de beste resultaten haalt – en daar helpen we je graag mee!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Na je opleiding kan je eventueel ook aan de slag in onze eigen clinic. Dat kan alleen wanneer je alle bootcamps doorlopen hebt en de beste resultaten hebt behaald.

Enkel de mensen met de beste resultaten kunnen bij ons aan de slag. Kom jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in voor je eerste bootcamp!

Wie zijn je docenten?

Onze ervaren docenten zijn onze grootste reclame. DP Academy heeft niet één docent, maar twee ervaren experts! Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector achter de rug, ervaring die ze nog elke dag gebruiken in onze behandelruimte.

Zij geven je op de cursusdag handige praktische tips en zorgen ervoor dat je eventuele complicaties achteraf leert vermijden. Daarom ben je bij hen dus in goede handen!

Prijs van een opleiding permanente make-up van de wenkbrauwen

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Door onze unieke focus op praktijkervaring, begeleiding door echte experts en de vele voordelen die je krijgt in de vorm van kortingen en basismateriaal, is onze hoogkwalitatieve opleiding is die prijs zeker waard!

SPMU-machines

Tijdens de opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines, maar achteraf kan je ook je eigen exemplaar aanschaffen met onze studentenkorting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt zo nog slechts 1815 euro (incl. btw).

 

Start vandaag je opleiding semipermanente make-up bij DP Academy!

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kan verwachten van een opleiding bij DP Academy. Ben je al klaar om eraan te beginnen? Neem dan zeker tijdig contact met ons op!

Of het nu gaat om de perfecte eyeliner tekenen of de lippen pigmenteren, wij leren onze studenten oefenen met de meest kwalitatieve producten tot ze zichzelf echte experts kunnen noemen. Ben jij klaar voor een carrière in de SPMU-sector? Schrijf je dan zeker in!

Inschrijving

Kan je al niet meer wachten om te beginnen? Of wil je graag nog meer informatie over onze bootcamps of docenten? 

Voor meer informatie kan je hier terecht. Heb je je keuze al gemaakt? Neem dan zeker contact met ons op! We hopen je binnenkort in de les te verwelkomen. 

 

Permanente make-up opleidingen DP Academy

Bij DP Academy kan je lessen volgen over heel wat verschillende technieken. We geven je hier dan ook graag nog een kort overzicht van ons ruime aanbod!

Ruim aanbod aan opleidingen

Wij hebben een ruim aanbod aan opleidingen inzake permanente make-up! Zo kan je bijvoorbeeld echte eyecatchers leren creëren door het perfect tekenen van permanente eyeliner. Dat leer je in ons bootcamp eyeliner

Wist je dat je met pigmenten ook de lippen subtiel een kleurtje kan geven? Leer er meer over in ons bootcamp lippen!

Dat permanente make-up beperkt blijft tot het gelaat is een mythe. Daarom bieden wij ook een bootcamp 3D-tepelpigmentatie aan. Na een borstreconstructie kan men met die techniek een natuurlijk ogende tepel creëren.

Micro haar pigmentatie opleiding