Opleiding permanente make-up bij DP-Academy

Stel je voor: je geeft je klanten met make-up een nieuwe look die ze er ‘s avonds niet opnieuw af moeten halen. Dat kan met permanente make-up (PMU)! Wil jij die techniek ook aanleren? Volg dan een permanente make-up opleiding bij DP-Academy!

DP Academy opleiding

Over de opleiding permanente make-up

Voor je aan je opleiding begint, laten we je kennismaken met enkele voordelen van onze opleidingen permanente make-up. Geen zorgen: alle onderstaande punten worden verder in dit artikel nog uitgebreid besproken.

 • Elke cursus bestaat uit groepslessen, waarbij de groep bestaat uit slechts 4 studenten. Zo kan de docent zich focussen op jouw individuele vooruitgang en je bijsturen waar nodig. 
 • Je krijgt les van onze topdocenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe. Dankzij hun jarenlange ervaring beschikken ze over de nodige expertise om van jou een specialist in het vak te maken!
 • Elke opleiding bestaat uit meerdere niveaus. Op die manier kan jij les volgen op je eigen tempo. 
 • Onze opleidingen bestaan uit een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Daardoor maak je kennis met wat er allemaal achter een behandeling zit en leer je ook technieken oefenen op echte modellen.

Een opleiding van DP-Academy heeft niet alleen voordelen voor jou als individu, maar ook jouw esthetisch instituut zal er wel bij varen!

DP Academy microblading

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral betekent een nieuwe skill natuurlijk ook een nieuwe bron van inkomsten.  
 • Omdat de concurrentie binnen de SPMU-branche een stuk kleiner is, haal je er een groot concurrentievoordeel uit.
 • Tijdens je opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, maar na afloop kan je je eigen exemplaar bij ons aankopen aan een mooie korting van 25%.

Soorten opleidingen bij DP-Academy

Welke techniek je ook het meeste aanspreekt, bij DP-Academy bieden we een permanente make-up opleiding aan die past bij jouw interesses!

Bootcamp wenkbrauwen

Je klanten prachtig gevulde wenkbrauwen geven gaat het best met Powder Brows of W-brows. In ons bootcamp wenkbrauwen leer je dan ook hoe je met die techniek aan de slag kan gaan. Ben je eerder geïnteresseerd in het creëren van een look voor mensen die geen eigen wenkbrauwhaartjes meer hebben? Volg dan onze aparte cursus microblading!

Bootcamp eyeliner

De beste manier om je klanten echte eyecatchers te geven? Permanente eyeliners natuurlijk! Of het nu gaat om Prestige Liner, Bambi Liner, Stardust Liner of Secret Liner – na het bootcamp eyeliner hebben deze technieken geen geheimen meer voor jou.

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten ook de lippen een kleurtje kan geven? De beste Bardot Lips, Baby Lips of Powder Lips leer je zetten in ons bootcamp lippen.

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Met PMU kan je ook hyperrealistische tepels creëren voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. Klinkt dat interessant? Volg dan zeker ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie

DP Academy opleiding tepelpigmentatie

Wat leer ik in een opleiding van DP-Academy? 

Wat is permanente make-up?

Er zijn een heel aantal behandelingen die onder de noemer van permanente make-up vallen. Een techniek valt onder de noemer van permanente make-up als er pigment in de huid wordt aangebracht met een heel fijne naald. 

Bij Dermatopigmentatie en DP-Academy werken we met semipermanente make-up SPMU). Deze blijft iets minder lang in de huid aanwezig dan PMU (denk aan zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar met PMU), maar SPMU heeft wel heel wat voordelen.

Voordelen semipermanente make-up

Een groot voordeel van SPMU is dat het er een stuk zachter en natuurlijker uitziet dan PMU. Zo vermijd je dus het gevreesde, ‘harde’ tattoo-effect van permanente make-up en zien je klanten er toch voor langere tijd stralend uit, zonder dat ze daar zelf iets voor moeten doen. 

Bij de creatie van een nieuwe look kan je ook perfect rekening houden met de wensen van je klanten. Samen met hen bespreek je hoe ze eruit willen zien en kan je het resultaat uittekenen, zodat er nog eventuele aanpassingen kunnen gebeuren vooraleer je met de behandeling begint.

Kan je niet wachten om aan je eerste behandeling te starten?

Schrijf je dan meteen in!

DP Academy voordelen permanente make-up

Verschillende niveaus opleiding permanente make-up

Al onze cursussen bestaan uit meerdere niveaus. Zo kan jij lessen volgen op maat van je eigen ervaring en kennis!

 • Bootcamp basis: In deze basisopleiding leer je de fundamenten van de technieken aan. Na deze cursus ben je dus nog niet klaar om aan een echte behandeling te beginnen, maar het is een onmisbare stap in je traject. 
 • Bootcamp halfgevorderden: Tijdens dit onderdeel van je opleiding schaaf je de technieken uit het basisonderdeel bij en beweeg je in de richting van de laatste stap van je traject. 
 • Bootcamp gevorderden: Dit is een echte masterclass. Je leert hier de gevorderde technieken aan op hetzelfde niveau als de werknemers van Dermatopigmentatie, onze eigen clinic. Na dit onderdeel ontvang je je diploma en ben je klaar om te beginnen behandelen!

Kan je niet wachten om onder begeleiding de nieuwste behandelingen aan te leren? Schrijf je dan meteen in!

DP Academy opleiding

Verloop opleiding permanente make-up

DP-Academy is de beste plek voor allround PMU opleidingen. Maar hoe ziet zo’n lesdag er precies uit? Hoe helpen we jouw carrière in de PMU-sector van start gaan? Dat alles en meer kom je hier te weten!

Benodigdheden

Wat krijg ik?

 • Onze cursisten krijgen de medisch onderbouwde theorie achter de behandelingen in een handige bundel mee naar huis.
 • Om het pigmenteren goed te kunnen oefenen, heb je siliconen modellen nodig. Bij een inschrijving in een basisopleiding krijg je die gratis mee in je starterspakket
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, maar natuurlijk heb je er zelf ook een nodig om je nieuwe skills toe te passen in je eigen salon. Daarom kan je bij ons een machine aankopen aan een studentenkorting van 25%. Normaal gezien kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt nog slechts 1815 euro (incl. btw)!
 • Omdat de cursus een hele dag in beslag neemt, voorzien we ook lunch. 

Wat breng ik zelf mee?

De beste manier om je lessen in de praktijk om te zetten is door een behandeling te oefenen op echte modellen. Die nodig je echter wel zelf uit. Het kan gaan om een familielid, een vriendin, een collega…

Verloop van een opleidingsdag

Voormiddag: theoretische basis

We beginnen met het aanleren van de medisch onderbouwde theorie. Hoe verloopt de nazorg? Hoe werken de producten? Dat alles en meer kom je hier te weten. 

Nadat je de theorie kent, oefenen we de techniek in op siliconen modellen. Die krijg je bij elke basisopleiding gratis in je starterskit. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van de docente, zodat zij je kan corrigeren waar nodig.

Namiddag: praktijkervaring opbouwen

Na de middag gaan we verder met de training door te oefenen op echte modellen. Deze nodig je zelf uit. De docent helpt je met de opstart en het aanbrengen van de permanente make-up, waarna ze samen met jou het resultaat zal bespreken. Kan jij niet wachten om aan een module te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

De beste manier om je opleiding uit te breiden met praktische informatie? De professionals aan het werk zien natuurlijk! Je kan dan ook een stage of kijkstage volgen in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Voor een kijkstage betaal je 500 euro (exclusief btw). 

Heb ik voorkennis nodig?

Voor je aan de opleiding begint, vragen we wel dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Daarnaast moet je vooral beschikken over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, motivatie, inzet en een goed esthetisch oog. Heb je dit allemaal? Schrijf je dan meteen in!

Ondersteuning tijdens en na de lessen

De begeleiding van onze docenten stopt niet eens je een certificaat behaald hebt. Tot 6 maanden na de opleiding blijven ze bereikbaar via WhatsApp om jou te helpen met eventuele vragen en twijfels. Ons doel is om jou de beste resultaten te zien halen – ook na je opleiding!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Na je opleiding kan je eventueel ook aan de slag in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Daarvoor moet je al onze bootcamps doorlopen hebben en met vlag en wimpel geslaagd zijn. 

We nemen alleen de studenten aan met de beste resultaten. Wil jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in voor je eerste opleiding!

Wie zijn onze docenten?

Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe zijn onze topdocenten van dienst. Ze hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en zetten die expertise nog elke dag in tijdens behandelingen. 

Hierdoor geniet je van een opleiding gegeven door echte specialisten in het vakgebied. Zij zijn de geknipte mensen om jou de kneepjes van het vak aan te leren!

Karen

Karen Sarasin

Julie

Julie Van Den Berghe

Prijs opleiding permanente make-up bij DP-Academy

Prijstabel

Voor meer informatie over onze prijzen verwijzen we je graag door naar de volgende pagina’s:

Bootcamp lippen

Bootcamp wenkbrauwen

Bootcamp eyeliner

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

SPMU-machines

Wil je na de opleiding je eigen SPMU-machine aankopen? Dan kan dat bij ons! Dankzij DP-Academy geniet je ook nog eens van een mooie studentenkorting van 25%.

Origineel kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar na de korting wordt dat nog slechts 1815 euro (incl. btw).

Start vandaag nog aan je opleiding bij DP-Academy

Ondertussen weet je meer over hoe onze opleiding eruitziet en van welke voordelen je kan genieten. Ben je klaar om aan een opleiding van DP-Academy te beginnen? Laat ons dat dan zeker weten!

Schrijf je meteen in!

Wil je graag eerst nog meer informatie over onze bootcamps? Bekijk dan zeker de site van DP-Academy. Ben je klaar om eraan te beginnen? Neem dan snel contact met ons op! 

Hopelijk zien we je in de volgende les!

DP-Academy gebouw