Permanente make-up opleiding bij DP Academy

Permanente make-up is echt aan een opmars bezig. Het is dan ook enorm handig: je ziet er altijd stralend uit, zonder daar zelf moeite voor te doen! Als schoonheidsspecialist is het dan ook een goed idee om de perfecte techniek aan te leren. Gelukkig kan je een permanente make-up opleiding volgen bij DP Academy!

Over de opleiding permanente make-up bij DP Academy

Een opleiding PMU bij DP Academy heeft heel wat voordelen! Daarvan geven we je hier graag een klein overzicht. Geen nood, alle punten worden verder in dit artikel uitgebreid besproken.

 • Onze topdocenten hebben meer dan 15 jaar ervaring in de sector, waardoor ze de geknipte personen zijn om jou de kneepjes van het vak aan te leren.
 • Per cursus worden slechts 4 cursisten toegelaten, zodat de docenten zich kunnen toeleggen op jouw individuele vooruitgang en kunnen bijsturen waar nodig.
 • Elke opleiding bestaat uit verschillende niveaus. Op die manier kan jij les volgen naargelang je eigen ervaring!
 • Opleidingen van DP Academy bestaan uit een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Je leert hoe een behandeling eruit ziet en kan die ook uitvoeren op een echt model, al moet je die wel zelf meebrengen.

Ook voor jouw esthetisch instituut zijn er heel wat voordelen verbonden aan een opleiding van DP Academy!

Voordelen voor jou als esthetisch instituut

 • Je salon krijgt een extra bron van inkomsten.
 • De concurrentie binnen SPMU is kleiner dan bij de standaard schoonheidsbehandelingen, waardoor jouw salon een groot concurrentievoordeel heeft.
 • Ook voor de aankoop van je machine kan je als cursist rekenen op 25% studentenkorting!

Wat leer ik in een opleiding permanente make-up?

Wat is permanente make-up?

Onder de noemer van permanente make-up (PMU) vallen heel wat bestaande technieken. Bij al die technieken wordt er gebruik gemaakt van van een heel fijne naald om pigment in de huid aan te brengen.

Bij Dermatopigmentatie en DP Academy werken we met semipermanente make-up. Dit blijft iets minder lang op het gelaat aanwezig (denk aan zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar bij PMU), maar geeft wel een ‘zachter’ en meer natuurlijk resultaat, in tegenstelling tot de vaak harde resultaten van PMU.

Voordelen van permanente make-up voor jouw klanten

Semipermanente make-up heeft heel wat voordelen, ook voor jouw toekomstige klanten! Zo hoeven ze niet langer elke dag voor de spiegel staan om hun make-up perfect aan te brengen. Met SPMU zien je klanten er elke dag stralend uit zonder uren voor de spiegel te spenderen!

Verder kan je bij de create van een look rekening houden met de persoonlijke wensen van jouw klanten. Voor de behandeling bespreek je de nieuwe look uitgebreid zodat je zeker het juiste resultaat verkrijgt. Kan jij al niet wachten om aan je eerste behandeling te beginnen? Schrijf je dan nu in!

Verschillende niveaus van onze PMU opleiding

Onze opleidingen bestaan uit verschillende niveaus, zodat jij op je eigen tempo kan bijleren. Hieronder lijsten we de verschillende niveaus op:

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met de trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’.
 • Bootcamp halfgevorderden: Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers.Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.
 • Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.Na deze bootcamp Hierna zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semi-permanente make-up! Kies dus voor de opleiding en het niveau dat het best bij jou past en schrijf je nu in!

Soorten opleidingen bij DP Academy

Bij DP Academy bieden we een aantal opleidingen aan zodat jij onder begeleiding verschillende technieken kan leren kennen. Bekijk hier zeker ons ruim aanbod!

Bootcamp wenkbrauwen

Wil je meer weten over microblading of powder brows? Wil je je klanten leren behandelen zonder complicaties?

Dan is bootcamp wenkbrauwen perfect voor jou!

Permanente make up opleiding
Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp eyeliner

Misschien wil je wel meer weten over hoe je echte eyecatchers kan creëren. Leer eyeliner perfect te tekenen met ons bootcamp eyeliner!

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten een subtiele kleur aan de lippen kan geven? Ook jij kan leren hoe je met de juiste producten een geweldig resultaat kan creëren.

Bekijk zeker ons bootcamp lippen voor meer informatie!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Na een borstreconstructie wordt tepelpigmentatie aangeraden om zo’n natuurlijk en realistisch mogelijk resultaat te verkrijgen. Wil jij een certificaat om ook hier pigmenten aan te brengen?

Klik dan zeker verder en lees meer over ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie.

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy Gent!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Verloop van de permanente make-up opleiding

Voor al onze permanente make-up opleidingen geldt dat DP Academy de perfecte plek is om te leren hoe een techniek in de praktijk toegepast wordt. Hoe ziet een les bij DP Academy eruit? Wat kan je verwachten van de opleiding? Op die vragen en meer vind je hier een antwoord!

Benodigdheden voor een opleiding bij DP Academy

Wat krijg ik?

 • Onze medisch onderbouwde theorie krijg je mee naar huis in een handige bundel.
 • Bij elke basisopleiding krijg je ook een gratis starterspakket dat onder andere siliconen modellen bevat. 
 • Tijdens de opleiding kan je gratis gebruik maken van onze SPMU-machine. Na afloop kan je ook je eigen exemplaar aanschaffen aan een mooie korting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we voor jou slechts 1815 euro (incl. btw) van. 
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, bieden we ook een lunch aan. 

Wat breng ik zelf mee?

 • Om de techniek echt in de vingers te krijgen, is het belangrijk om te kunnen oefenen op een echt model. Die moet je echter wel zelf meebrengen. 

Praktijkgerichte cursus bij DP Academy

Naast een theoretische cursus wordt bij ons vooral in de praktijk gewerkt. Op een lesdag krijg je in de voormiddag een les theorie, waarin je de medisch onderbouwde theorie achter de behandeling aangeleerd krijgt. 

Daarna leer je oefenen op verschillende siliconen modellen. Daarvoor krijg je bij elke beginnerscursus een gratis starterskit. De docenten geven je constant feedback en sturen je techniek bij waar nodig zodat jij alles goed in de vingers krijgt.

In de namiddag mag je onder strikte begeleiding in de praktijk oefenen op modellen die je zelf meebrengt. De docenten helpen je met de opstart en het aanbrengen van de techniek, om achteraf samen met jou het eindresultaat te beoordelen. 

Zo kan je echt met de technieken leren omgaan en wordt de praktijk uitvoerig behandeld! Kan jij al niet meer wachten om te beginnen? Schrijf je dan meteen in voor de volgende cursus!

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

Dankzij onze eigen clinic kan je ook op stage of kijkstage gaan. Dan kan je de echte specialisten meteen aan het werk zien. Onze cursisten kunnen ook zelf kiezen wanneer ze op stage willen gaan.

Samen met jou kijken we wanneer voor jou het meest interessante moment is om stage te lopen. DP Academy vormt zich naar jouw eigen schema! Een kijkstage kost 500 euro. 

Heb ik voorkennis nodig voor de cursus? 

Voor je aan de lessen kan beginnen, vragen we dat je wat ervaring als schoonheidsspecialist hebt. Daarnaast heb je vooral inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en een goed esthetisch oog nodig. Ben je klaar om eraan te beginnen? 

Ondersteuning tijdens en na de lessen

Denk maar niet dat onze ondersteuning beperkt blijft tot de lessenreeksen – we zijn er ook daarna nog om je vragen te beantwoorden. Je kan bij ons tot 6 maanden na de opleiding terecht voor telefonische support via WhatsApp. 

Zo geven we je ook na de cursusdag handige praktische tips. Ons doel is om jou de beste resultaten te zien behalen – en dat willen we samen met jou doen!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie na de opleiding

Na je opleiding kun je eventueel ook werken bij onze eigen clinic: Dermatopigmentatie. Dat kan enkel wanneer je alle bestaande technieken geperfectioneerd hebt en dus alle opleidingen doorlopen hebt. Ook moet je de beste resultaten behaald hebben om in aanmerking te komen voor een job bij Dermatopigmentatie. 

Wil jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in voor je eerste opleiding!

Wie zijn onze docenten?

Onze docenten, Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe, zijn uitermate geschikt om je de kneepjes van het vak aan te leren. Ze hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en passen die expertise nog elke dag toe in de behandelruimte. Bij hen ben je dus in goede handen!

 

Prijs van een PMU opleiding bij DP Academy

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw. 

Onze opleiding zijn uniek door hun sterke focus op praktijkervaring. Daarenboven krijg je les van ervaren PMU-artiesten én krijg je heel wat voordelen als je een van onze opleidingen volgt. Onze lessen zijn bovenstaande som geld dus meer dan waard!

SPMU-machines

Al kan je de SPMU-machines tijdens de opleiding gratis gebruiken, na het behalen van je certificaat heb je natuurlijk je eigen apparatuur nodig! Daarom kan je bij DP Academy je SPMU-machine aankopen aan een mooie studentenkorting van 25%. Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt dankzij de korting nog slechts 1815 euro (incl. btw). 

Start vandaag nog aan je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen weet je meer over wat je kan verwachten van een opleiding bij DP Academy. Ben je klaar om eraan te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Waarom DP Academy voor mijn PMU-opleiding?

Bij ons leer je verantwoord omspringen met permanente make-up en krijg je handige praktische tips over hoe je bepaalde problemen kan vermijden en aanpakken. Ook hebben we niet één trainster, maar twee ervaren experten die klaarstaan om jou te begeleiden!

Onze grootste reclame is dan ook de expertise van onze eigen specialisten. Wil jij ook carrière maken in de SPMU-sector? Schrijf je vandaag nog in!

Schrijf je meteen in!

Sta je ondertussen al te trappelen om aan een nieuwe opleidingsdag te beginnen? Of wil je nog meer weten over onze opleidingen en werkwijze? 

Klik zeker hier om meer te lezen over onze bootcamps. Heb je je keuze gemaakt? Neem tijdig contact met ons op en schrijf je meteen in voor onze volgende opleiding. 

We hopen je binnenkort in de les te verwelkomen!

Start vandaag nog aan je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen weet je meer over wat je kan verwachten van een opleiding bij DP Academy. Ben je klaar om eraan te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Waarom DP Academy voor mijn PMU-opleiding?

Bij ons leer je verantwoord omspringen met permanente make-up en krijg je handige praktische tips over hoe je bepaalde problemen kan vermijden en aanpakken. Ook hebben we niet één trainster, maar twee ervaren experten die klaarstaan om jou te begeleiden!

Onze grootste reclame is dan ook de expertise van onze eigen specialisten. Wil jij ook carrière maken in de SPMU-sector? Schrijf je vandaag nog in!

Schrijf je meteen in!

Sta je ondertussen al te trappelen om aan een nieuwe opleidingsdag te beginnen? Of wil je nog meer weten over onze opleidingen en werkwijze? 

Klik zeker hier om meer te lezen over onze bootcamps. Heb je je keuze gemaakt? Neem tijdig contact met ons op en schrijf je meteen in voor onze volgende opleiding. 

We hopen je binnenkort in de les te verwelkomen!