PMU wenkbrauwen opleiding bij DP-Academy Gent

Je kent het misschien wel: je hebt heel wat tijd gespendeerd aan het creëren van prachtige wenkbrauwen, om die er ‘s avonds toch te moeten afhalen. Met permanente make-up is dat verleden tijd! Wil jij permanente make-up ook toevoegen aan het aanbod van je esthetisch salon? Volg dan nu een opleiding permanente make-up wenkbrauwen bij DP-Academy!

DP Academy opleiding

Ons opleidingscentrum bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de autosnelweg. Je kan je auto ook gratis parkeren op onze ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur. Daarnaast zijn we ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Over de permanente make-up opleiding

Hier geven we je graag al even enkele voordelen mee van onze PMU opleiding voor de wenkbrauwen. Geen nood, alle onderstaande puntjes worden in de rest van het artikel verder uitgewerkt.

 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Daardoor zijn ze de geknipte personen om jou onder begeleiding te laten excelleren in verschillende technieken!
 • Per opleiding nemen we slechts 4 studenten aan. Zo zorgen we ervoor dat onze docenten je constant feedback kunnen geven en je kunnen corrigeren waar nodig.
 • Al onze opleidingen bestaan uit verschillende niveaus, zodat jij met zelfvertrouwen op je eigen tempo les kan volgen.
 • In elke module krijg je een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Ook kan je oefenen op een echt model, al moet je die wel zelf meebrengen.

Onze opleiding permanente make-up wenkbrauwen heeft niet alleen voordelen voor jou als individu, maar ook voor jouw esthetisch instituut! Bekijk hier alvast een video over onze opleidingen.

DP Academy microblading

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral betekent het aanleren van een nieuwe techniek natuurlijk ook een nieuwe bron van inkomsten.
 • Verder is het als PMU artist voordelig dat er nog niet veel concurrentie is. Je krijgt met deze cursus dus een groot concurrentievoordeel.
 • Tijdens de opleiding gebruiken onze cursisten gratis onze SPMU-machines. Achteraf kan je die ook aankopen met een korting van 25%!

Wat leer je in een PMU opleiding wenkbrauwen?

Wat is permanente make-up?

Voor je begint aan een carrière in de PMU is het belangrijk te weten wat permanente make-up precies inhoudt. Eigenlijk gaat het hier om heel wat verschillende technieken. Wel hebben ze allemaal gemeen dat je met een heel fijne naald pigmenten aanbrengt in de huid om bijvoorbeeld je wenkbrauwen de perfecte vorm te bezorgen.

Bij Dermatopigmentatie en DP-Academy werken we met semipermanente make-up (SPMU). Die blijft iets minder lang in de huid aanwezig (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar voor PMU), maar heeft heel wat voordelen!

Voordelen semipermanente make-up

Eerst en vooral geniet je met semipermanente make-up van een hogere kwaliteit. SPMU-pigment geeft je dan ook een ‘zachtere’ en meer natuurlijke look, zodat je het gevreesde ‘harde’ tattoo-effect van PMU kan vermijden. 

Ook kan je je klant garanderen dat je met de techniek de gewenste look kan creëren. Wenkbrauwen zoals die van Cara Delevigne of toch liever een ander topmodel? Dat alles ligt binnen handbereik.

Er zijn heel wat verschillende wenkbrauwtechnieken voor PMU. Denk bijvoorbeeld aan Powder Brows, W-brows of Microblading. In ons bootcamp wenkbrauwen focussen we op Powder Brows, maar ook voor de andere technieken kan je bij ons een opleiding volgen. Ben je er al klaar voor? Schrijf je dan nu in!

Verschillende niveaus van onze PMU wenkbrauwen opleiding

Om ervoor te zorgen dat jij les kan volgen op je eigen tempo bieden we in al onze cursussen verschillende niveaus aan.

 • Bootcamp basis: in deze basisopleiding focus je op de fundamenten van de techniek. Je kan hiermee dus nog geen echte behandeling uitvoeren, maar het is wel een onmisbare stap in het proces.
 • Bootcamp halfgevorderden: tijdens deze fase van het traject worden je basistechnieken bijgeschaafd en word je klaargestoomd voor de laatste stap.
 • Bootcamp gevorderden: in deze masterclass leer je je techniek specialiseren tot je klaar bent om een echte behandeling uit te voeren. Na deze opleiding kan je jezelf een echte expert noemen!
Powder brow training

Kies dus voor het niveau dat het best bij je past en schrijf je meteen in!

Werking PMU wenkbrauwen opleidingen bij DP-Academy

Hoe zien de lessen er precies uit? Heb je al ervaring nodig? En hoe leer je de permanente make-up aanbrengen? Op al die vragen krijg je hier antwoord!

Benodigdheden

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel mee naar huis.
 • In elke basisopleiding krijg je een gratis starterskit die onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, achteraf kan je die ook aankopen met een studentenkorting van 25%. Zo kost een machine origineel 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we nog slechts 1815 euro (incl. btw) van! 
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan.

Wat neem ik zelf mee?

 • De beste manier om kennis te maken met de producten en technieken is door de behandeling te oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf uitnodigen.

Werking PMU wenkbrauwen opleidingen bij DP-Academy

Hoe zien de lessen er precies uit? Heb je al ervaring nodig? En hoe leer je de permanente make-up aanbrengen? Op al die vragen krijg je hier antwoord!

Benodigdheden

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel mee naar huis.
 • In elke basisopleiding krijg je een gratis starterskit die onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, achteraf kan je die ook aankopen met een studentenkorting van 25%. Zo kost een machine origineel 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we nog slechts 1815 euro (incl. btw) van! 
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan.
Micro haar pigmentatie opleiding

Wat neem ik zelf mee?

 • De beste manier om kennis te maken met de producten en technieken is door de behandeling te oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf uitnodigen.

Opleidingsdag

In de voormiddag begin je met het aanleren van de medisch onderbouwde theorie achter de pigmentatie. Zo leer je meer over de nazorg en hygiëne en over hoe je complicaties het best kan vermijden.

Daarna leer je de behandeling oefenen op verschillende siliconen modellen. Die krijg je daarvoor bij elke basisopleiding gratis mee in een startpakket. De docenten delen constant feedback uit zodat jij je techniek kan aanpassen waar nodig.

In de namiddag is het tijd voor het echte werk! Onder strikte begeleiding voer je dan een echte behandeling uit bij de modellen die je zelf meebrengt. De docent helpt je met de opstart en het aanbrengen van bijvoorbeeld de Powder Brows, om daarna samen met jou het eindresultaat te evalueren.

DP Academy opleiding

Mogelijkheid tot stage

Naast de lessen is de beste manier om het vakgebied te leren kennen natuurlijk een stage of kijkstage volgen! Hierdoor geniet je van een verrijking van je kennis en leer je hoe het er in het echt aan toegaat op de werkvloer. Voor een kijkstage in onze eigen clinic betaal je 500 euro (exclusief btw).

Heb ik voorkennis nodig voor een opleiding PMU wenkbrauwen?

Voor je kan beginnen aan je permanente make-up opleidingen vragen we dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Daarnaast heb je inzet, doorzettingsvermogen, motivatie en een goed esthetisch oog nodig. Bezit jij al deze kwaliteiten? Schrijf je dan meteen in!

Ondersteuning tijdens en na de lessen

De begeleiding van onze docenten stopt niet na je lessen! Tot 6 maanden na je opleiding blijven we bereikbaar via WhatsApp voor eventuele vragen en twijfels. Ons doel is dat jij de beste resultaten haalt – ook na het behalen van je certificaat PMU!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Na je opleiding kan je eventueel ook bij onze eigen clinic, Dermatopigmentatie, komen werken. Daarvoor moet je eerst alle bootcamps doorlopen hebben en er met vlag en wimpel voor geslaagd zijn. 

We nemen enkel de studenten met de beste resultaten aan. Wil jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in voor je eerste opleiding!

Wie zijn je docenten?

Onze docenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Die ervaring gebruiken ze nog elke dag in de behandelruimte. Daardoor zijn zij de geknipte personen om jou de kneepjes van het vak aan te leren!

Karen
Julie

Prijs van een opleiding PMU wenkbrauwen

Prijstabel

Voor al onze bootcamp PMU  wenkbrauwen betaal je per dag per opleiding 1033 euro (excl. btw). Dankzij de 30% korting wordt dat echter nog maar 724 euro (excl. btw)!

SPMU-machines

Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, maar die heb je na afloop natuurlijk ook zelf nodig. Daarom kan je bij ons je eigen exemplaar aanschaffen aan een studentenkorting van 25%. Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt met de korting nog slechts 1815 euro (incl. btw)!

Schrijf je meteen in!

Ondertussen weet je dat een opleiding bij DP-Academy heel wat voordelen heeft. Ben je al klaar voor je inschrijving? Laat ons dat dan zeker weten!

Inschrijving voor de bootcamp PMU wenkbrauwen

Meer over onze verschillende opleidingen kan je hier vinden. Ben je klaar voor je opleiding PMU voor wenkbrauwen? Neem dan meteen contact met ons op!

Andere permanente make-up opleidingen

Naast opleidingen over het pigmenteren van de wenkbrauwen bieden we nog een ruim aanbod van andere opleidingen aan. Ontdek ze hier!

Bootcamp eyeliner

De beste manier om echte eyecatchers te creëren is ongetwijfeld permanente eyeliners! Met deze opleiding leer je Bambi Liner, Deepliner, Infraliner, Secret Liner en Prestige Liner zetten in een handomdraai. Schrijf je meteen in voor ons bootcamp eyeliner!

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigment ook je lippen een nieuw kleurtje kan geven? Baby Lips, Bardot Lips of Powder Lips hebben dankzij deze opleiding binnenkort geen geheimen meer voor jou. Schrijf je in voor het bootcamp lippen!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

In ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie leer je hyperrealistische tepels tekenen voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. Lijkt je dat interessant? Dan zien we je binnenkort hopelijk in de les!

DP Academy opleiding tepelpigmentatie
DP-Academy gebouw