Cursus PMU wenkbrauwen bij DP-Academy

In een ideale wereld kan je je klanten prachtige wenkbrauwen bezorgen die niet na een dag alweer verdwenen zijn. Dat droomscenario echter dichterbij dan je denkt! Met de opleiding permanente make-up wenkbrauwen van DP-Academy leer je verschillende technieken aan waarmee je de wenkbrauwen van je klanten de perfecte vorm geeft. Lees hier alles over onze cursus PMU wenkbrauwen!

DP Academy opleiding

Over de permanente make-up opleiding wenkbrauwen

Een opleiding permanente make-up van de wenkbrauwen bij DP-Academy heeft heel wat voordelen! We bezorgen je hier dan ook graag een klein overzicht. Geen zorgen: verder in dit artikel worden alle onderstaande puntjes verder uitgewerkt.

 • Om een goede PMU-artist te worden heb je natuurlijk ook goede docenten nodig. Die vind je zeker bij DP-Academy! Onze topdocenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en zetten die dagelijks in tijdens behandelingen. Ze zijn de perfect om jou de kneepjes van het vak aan te leren!
 • Elke opleiding bestaat uit verschillende niveaus. Zo kan jij de lessen volgen op je eigen tempo!
 • In de cursussen van DP-Academy krijg je een harmonieuze mix van theorie en praktijk aangereikt. Je komt te weten hoe een behandeling verloopt en hoe je er zelf een kan uitvoeren op een echt model. Dat model moet je wel zelf meebrengen. Het kan een familielid zijn maar ook een vriend of collega.
 • Per cursus zijn er slechts 4 studenten toegelaten. Op die manier kan de docent zich toeleggen op jouw individuele vooruitgang en je corrigeren waar nodig.

Een cursus van DP-Academy is niet alleen een verrijking voor jou als individu, maar ook jouw esthetisch instituut zal er wel bij varen!

DP Academy microblading

Extra voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral zorgt elke nieuwe techniek natuurlijk ook voor een extra bron van inkomsten voor je salon.
 • Binnen SPMU is de concurrentie een stuk kleiner dan bij standaard schoonheidsbehandelingen, waardoor je geniet van een groot concurrentievoordeel!
 • Voor de aankoop van je eigen machine kan je als student van DP-Academy ook rekenen op een korting van 25%!

Wat leer ik in een permanente make-up opleiding van de wenkbrauwen?

Wat is permanente make-up?

Er zijn heel wat behandelingen die onder de noemer van permanente make-up vallen. Bij al die technieken wordt gebruik gemaakt van een heel fijne naald waarmee pigment wordt aangebracht in de huid. 

Bij Dermatopigmentatie en DP-Academy werken we met semipermanente make-up (SPMU). Daarbij wordt het pigment minder diep in de huid aangebracht, waardoor de pigmenten minder lang in de huid aanwezig blijven. Denk aan zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar met permanente make-up. 

Het blijft misschien minder lang aanwezig in de huid, toch heeft semipermanente make-up heel wat voordelen! De techniek zorgt namelijk voor een zachter en natuurlijker resultaat, en je vermijdt er het gevreesde tattoo-effect van PMU mee.

Voordelen van permanente make-up voor jouw klanten

 • Je specialiseren in SPMU heeft heel wat voordelen voor je toekomstige klanten. Ze hoeven bijvoorbeeld niet langer elke ochtend voor de spiegel te staan om de perfecte wenkbrauwen aan te brengen. Vanaf nu zien ze er elke dag stralend uit, zonder daar moeite voor te moeten doen!
 • Verder kan je ook een look creëren die aansluit bij de persoonlijke wensen van je klanten. Voor de behandeling kan je de look uitvoerig bespreken en het gewenste resultaat uittekenen, zodat je zeker het juiste resultaat verkrijgt. Wil je meteen aan je eerste behandeling beginnen? Schrijf je dan meteen in voor je opleiding PMU wenkbrauwen!

Verschillende niveaus van onze cursus PMU wenkbrauwen

Zodat jij met het nodige zelfvertrouwen en op je eigen tempo lessen kan volgen hebben we onze opleidingen verdeeld over verschillende niveaus. Die lijsten we hieronder even op:

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding om kennis te maken met PMU van de wenkbrauwen. Je maakt kennis met de fundamenten van de wenkbrauw-technieken, waar je in latere modules op verder bouwt. Bij DP-Academy bestaat het bootcamp wenkbrauwen basis uit de basistechniek voor Soft Shading Powder Brows. Ook leer je hier Brow Mapping oefenen, zodat de perfecte brow shape kan uittekenen.
 • Bootcamp halfgevorderden: Dankzij de intensieve coaching van onze docenten worden de aangeleerde technieken bijgeschaafd en uitgebreid in deze lessen. We gaan in bootcamp wenkbrauwen halfgevorderden verder in op brow mapping, zodat je dat zeker in de vingers hebt. Ook perfectioneren we je techniek voor perfecte Powder Brows.
 • Bootcamp gevorderden: In deze masterclass geven we je dezelfde training als we een van onze nieuwe collega’s bij Dermatopigmentatie zouden geven. Zo zorgen we ervoor dat je kan tegemoetkomen aan zelfs de strengste kwaliteitseisen. In het bootcamp wenkbrauwen gevorderden leren cursisten een gevorderde schaduwtechniek voor de wenkbrauwen aan. Daarnaast krijg je de kans om de technieken achter Full Shading Brow en Ombré Brow in de vingers te krijgen.

Na elk onderdeel krijg je een certificaat dat je toelaat om de volgende stap in het traject te starten. Kan je niet meer wachten om te beginnen? Schrijf je dan nu in!

Powder brow training

Cursus PMU wenkbrauwen

Benodigdheden voor een cursus PMU wenkbrauwen bij DP-Academy

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie van in de lessen krijg je mee in een handige bundel.
 • Om de techniek goed te kunnen oefenen, krijg je bij elke basisopleiding een gratis starterskit. Die bevat onder andere siliconen modellen.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines. Na afloop kan je echter ook je eigen exemplaar aanschaffen met een korting van 25%! Normaal gezien kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt nog slechts 1815 euro (incl. btw)! 
 • De opleiding neemt een hele dag in beslag, dus wij voorzien ook een lunch.

Wat neem ik zelf mee?

De beste manier om het pigmenteren te oefenen is door echte modellen te gebruiken. Ken jij al iemand uit je omgeving die je jouw model zou kunnen zijn?

Verloop van een lesdag

 • In de voormiddag maak je kennis met de medisch onderbouwde theorie achter de behandelingen. Welke producten gebruik je en hoe werken die? Hoe zit de nazorg in elkaar? Hoe vermijd je complicaties?
 • Daarna oefen je de PMU-techniek op siliconen modellen, die je gratis krijgt in ons starterspakket. De docenten zorgen voor continue feedback en sturen je bij waar nodig. 
 • In de namiddag kan je een behandeling oefenen op de modellen die je zelf meebrengt. De docent helpt je met de opstart en het aanbrengen van de wenkbrauwen, om daarna samen met jou het eindresultaat te bespreken. Kan je niet wachten? Schrijf je dan meteen in!
DP Academy opleiding

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

Omdat we beschikken over onze eigen clinic kan je bij ons ook op stage of kijkstage komen. Hierdoor geniet je van een introductie in het vakgebied door echte professionals

Samen met jou kijken we wanneer deze stage het best in je agenda past – zo vormt DP-Academy zich naar jouw persoonlijk schema! Een kijkstage kost 500 euro (exclusief btw).

Heb ik ervaring nodig voor deze cursus?

Van beginnende studenten vragen we dat ze al wat voorkennis hebben als schoonheidsspecialist. Daarnaast heb je vooral doorzettingsvermogen, inzet, motivatie en een goed esthetisch oog nodig.

Denk jij nu ‘check, check, check’? Schrijf je dan meteen in!

Begeleiding tijdens én na de cursus PMU wenkbrauwen

De ondersteuning van onze docenten stopt niet na het behalen van je diploma. Tot 6 maanden daarna blijven ze bereikbaar via WhatsApp voor al jouw vragen en twijfels. 

Ons doel is om onze kennis met jou te delen en jou de beste resultaten te zien halen – en daar werken we graag samen met jou aan!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie na de opleidingen

Na de opleiding kan je eventueel ook aan de slag bij Dermatopigmentatie, onze eigen clinic. Daarvoor moet je ervaring hebben in allround PMU en dus alle bootcamps doorlopen hebben. Ook moet je de beste resultaten behaald hebben om in aanmerking te komen.

Wil jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in voor onze cursus PMU wenkbrauwen!

Wie zijn onze docenten?

Bij DP-Academy krijg je les van onze topdocenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe. Zij beschikken allebei al over meer dan 15 jaar ervaring in de sector en gebruiken hun expertise nog elke dag in de behandelruimte. Dat maakt van hen de geknipte mensen om jou de kneepjes van het vak aan te leren!

Karen

Karen Sarasin

Julie

Julie Van Den Berghe

Prijs van een cursus PMU wenkbrauwen bij DP-Academy

Prijstabel

Per dag per opleiding betaal je 1033 euro, excl. btw. In onze kwalitatieve, praktijkgerichte opleidingen krijg je les van een echte PMU-artist én geniet je van heel wat voordelen. Het is de som dus meer dan waard!

Korting op SPMU-machines

Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, maar achteraf kan je ook je eigen exemplaar aankopen aan een mooie studentenkorting van 25%. Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar na de korting wordt dat nog slechts 1815 euro (incl. btw).

Start vandaag nog je cursus PMU wenkbrauwen!

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kan verwachten van je cursus PMU wenkbrauwen. Klaar om eraan te beginnen? Laat ons dat zeker weten!

Schrijf je meteen in!

Wil je nog meer te weten komen over onze opleidingen? Of ga je liever meteen over tot je inschrijving? Liever nog wat meer informatie over onze bootcamps. Ben je klaar om je in te schrijven? Neem dan zeker contact met ons op! We hopen je binnenkort in de les te zien.

Leer onze andere opleidingen kennen

Natuurlijk bieden we nog heel wat andere PMU-opleidingen aan! Lees hier meer over welke andere mogelijkheden DP-Academy nog biedt.

Bootcamp eyeliner

De beste manier om je klanten echte eyecatchers te garanderen? Permanente eyeliners natuurlijk! Leer alles over verschillende soorten eyeliners in ons bootcamp eyeliner.

Bootcamp lippen

Met pigment kan je ook de lippen van je klanten een subtiele kleur geven. Wil je hier meer over leren? Volg dan zeker ons bootcamp lippen!

Bootcamp 3D tepelpigmentatie

Na een borstreconstructie wordt tepelpigmentatie aangeraden om een zo realistisch en natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen. Wil jij dit ook kunnen? Schrijf je dan zeker in voor het bootcamp 3D-tepelpigmentatie!

DP Academy opleiding tepelpigmentatie
DP-Academy gebouw