Opleiding microblading bij DP Academy Gent

Het is de nieuwste trend in beautyland: volle wenkbrauwen à la Cara Delevigne. Als beauty professional is het natuurlijk belangrijk dat ook jij het nieuwe schoonheidsideaal kan verwezenlijken bij je klanten. Volg daarom een opleiding microblading bij DP Academy Gent!

In onze opleidingen inzake permanente make-up leer je onder begeleiding omgaan met de nieuwste technieken. Voor al onze cursussen maken wij gebruik van producten en apparatuur van de hoogste kwaliteit. 

Ook zorgen onze cursussen ervoor dat jij een echte specialist wordt door jou van zoveel mogelijk praktijkervaring te voorzien Eens je een echte expert geworden bent, kan je eventueel zelfs in onze eigen clinic komen werken.

Over de opleiding microblading

Een opleiding microblading bij DP Academy heeft heel wat voordelen! Daar geven we je hier graag al een paar van mee. Geen nood, verder in dit artikel worden alle onderstaande punten verder uitgewerkt.

 • Per cursus laten we slechts 4 studenten toe. Op die manier kunnen onze docenten zich focussen op jouw individuele vooruitgang en je bijsturen waar nodig. 
 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en gebruiken die nog elke dag in de behandelruimte. Dat maakt van hen de geknipte professionals om jou de kneepjes van het vak aan te leren!
 • Elke opleiding wordt aangeboden op verschillende niveaus. Zo kan jij les volgen op je eigen tempo en naargelang je eigen ervaring.
 • De cursussen bestaan uit een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Je leert alles over hoe je verbluffende resultaten kan creëren door in de praktijk te oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf meebrengen.

Onze opleiding microblading heeft niet alleen voordelen voor jou als individu, ook jouw esthetisch instituut zal er wel bij varen!

Voordelen opleiding microblading voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral betekent een nieuwe techniek natuurlijk ook een nieuwe bron van inkomsten voor jouw salon.
 • Omdat er nog niet veel concurrentie bestaat in de SPMU-sector krijgt jouw esthetisch instituut zo een groot concurrentievoordeel!
 • Ook bieden we SPMU-machines te koop aan met een speciale studentenkorting van 25%!

Wat leer je in een opleiding microblading?

Wat is microblading? 

Voor je je certificaat microblading kan behalen, is het natuurlijk belangrijk dat je ongeveer weet hoe je met microblading volle wenkbrauwen kan creëren. Microblading staat ook wel bekend als de hairstroke-techniek. 

Microblading is een manuele techniek die enkel wordt uitgevoerd bij mensen die zelf geen echte wenkbrauwhaartjes meer hebben. Dat kan het geval zijn na haaruitval door chemotherapie of alopecia. Deze permanente make-up is ook geschikt voor mensen met littekens in de wenkbrauwen. 

 

Echte wenkbrauwhaartjes nabootsen

Met deze techniek gaat men wenkbrauwhaartjes nabootsen voor een naturel resultaat. Dit wordt gedaan door met een steriele wegwerp-blade en hand tool pigment aan te brengen in de huid. Met deze instrumenten kan jij als PMU-artist hyperrealistische haartjes tekenen in de huid. 

Microblading wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het gevoel tijdens de behandeling is vergelijkbaar met een klein prikje bij de tandarts. Alle mogelijke ongemakken worden zo vermeden. Klanten kunnen volledig zelf kiezen of ze verdoving willen voor de behandeling. 

 

Geen microblading mogelijk? Denk aan powder brows

Wil je klant ook genieten van goed gevulde wenkbrauwen maar zijn er nog echte wenkbrauwhaartjes aanwezig? Dan kunnen powder brows een oplossing vormen. Ook hiervoor kan je bij DP Academy een opleiding volgen.

Micro haar pigmentatie opleiding

Voordelen microblading

Microblading geeft je klanten perfecte wenkbrauwen, maar deze permanente make-up techniek heeft nog tal van andere voordelen voor jouw klanten. Hieronder sommen we ze allemaal voor je op! 

 

Semipermanente make-up

Bij Dermatopigmentatie en DP Academy werken we met semipermanente make-up (SPMU). SPMU blijft iets minder lang aanwezig in de huid dan permanente make-up (PMU). PMU blijft zo’n 10 jaar zichtbaar terwijl de resultaten van SPMU al vervagen na  1.5 à 2 jaar. 

Wel geeft semipermanente make-up een ‘zachtere’ uitstraling, waardoor je je geen zorgen moet maken over de vaak ‘harde’ tattoo-effecten van permanente make-up. Wanneer het grootste deel van de pigmenten uit je huid verdwenen is, kunnen we gewoon opnieuw de goed gevulde wenkbrauwen aanbrengen tijdens een touch-upbehandeling. 

 

Verregaande keuzevrijheid voor jouw klant

Wil je klant graag de wenkbrauwen van Cara Delevigne of andere topmodellen? Of toch nog iets helemaal anders? Deze techniek kan volledig afgestemd worden op de noden en wensen van de klant.

Verschillende niveaus van onze opleiding microblading

In tegenstelling tot andere opleidingscentra maken we bij DP Academy gebruik van niveaus. Zo kan jij zelf kiezen voor een lager of hoger niveau afhankelijk van je eigen kennis en ervaring. 

Onze opleidingen bestaan uit drie niveaus:

 • Bootcamp basis
 • Bootcamp halfgevorderden
 • Bootcamp gevorderden 

Bootcamp basis is geschikt voor mensen die kennis willen maken met een nieuwe trend in semipermanente make-up. Na deze opleiding heb je de nodige basiskennis en de skills die vereist zijn voor het volgende niveau.

In bootcamp halfgevorderden schaven we de technieken bij die je al onder de knie hebt en zorgen we ervoor dat je extra ervaring opdoet. Bootcamp gevorderden zorgt ervoor dat je je echt kan specialiseren tot SPMU-expert.

Dankzij onze niveaus kan je je opleiding volgen op je eigen tempo. Wil jij er zo snel mogelijk aan beginnen? Schrijf je dan vandaag nog in!

 

DP Academy Gent opleidingen microblading

Hoe ziet zo’n les bij DP Academy er nu precies uit? Welke voordelen zijn er? Hoe kan je je specialiseren? Op al die vragen vind je hier een antwoord!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Benodigdheden voor een opleiding microblading

Wat krijg ik?

 • Bij elke beginnersopleiding krijg je een gratis oefenpakket. Dat bevat onder andere de siliconen modellen die je nodig zal hebben tijdens de cursus.
 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je mee naar huis in een handige bundel.
 • Tijdens de opleiding microblading mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines, maar om na afloop je skills te kunnen gebruiken, heb je natuurlijk ook je eigen machine nodig. Gelukkig kan je die bij ons kopen aan een korting van 25%! Normaal gezien kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar dankzij onze korting wordt dat gereduceerd naar slechts 1815 euro (incl. btw).
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, krijg je van ons ook een lunch.

Wat breng ik zelf mee?

De beste manier om de microblading-techniek onder de knie te krijgen, is door te oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf meebrengen.

Praktijkgerichte cursus microblading

In een professionele opleiding van DP Academy krijgen cursisten eerst de theoretische kennis aangereikt. Daarna focussen we echter zoveel mogelijk op de praktijk. Alleen door te oefenen kan je alle technieken leren uitvoeren!

 

Theorie achter microblading

In de voormiddag krijg je les over het theoretische aspect van de behandeling. De theorie is medisch onderbouwd en bestaat uit alle broodnodige informatie die je moet kennen voor je aan een behandeling kan beginnen. 

 

Microblading in de praktijk

Daarna begin je te oefenen op verschillende siliconen modellen. Bij elke cursus voor beginners krijg je daarvoor ook een gratis oefenpakket. Onze docenten geven je constant feedback, zodat jij je techniek kan bijschaven waar nodig. 

In de namiddag zorg je voor modellen die je zelf meebrengt waarbij je onder onze strikte begeleiding een echte behandeling kan oefenen. De docent helpt je met de opstart en het aanbrengen van de microblading. Na afloop zullen ze samen met jou het eindresultaat evalueren. Wil jij meteen starten met een opleiding? Schrijf je dan nu in!

Mogelijkheid tot stage microblading

Naast lessen kan je bij ons ook terecht voor een stage of kijkstage in onze eigen clinic. Daarmee leer je meteen heel wat bij over het verloop van behandelingen in de praktijk. Doordat je zelf kan kiezen wanneer je die stage komt volgen, garanderen we dat onze opleidingen aansluiten bij jouw persoonlijke schema! 

Om te zorgen dat jij veel hebt aan je stage microblading, zullen we samenzitten met jou om te kijken op welke dagen er veel behandelingen voor microblading ingepland staan. Een kijkstage kost je 500 euro.

Heb ik voorkennis nodig voor een opleiding microblading?

Voor je aan een van onze opleidingen kan beginnen, vragen we dat je al wat ervaring bezit als schoonheidsspecialist. Daarnaast heb je vooral doorzettingsvermogen, motivatie, inzet en natuurlijk een goed ontwikkeld esthetisch oog nodig. 

Bezit jij al die kwaliteiten? Begin dan nu nog aan onze cursus!

Ondersteuning tijdens en na de lessen

Onze ondersteuning en begeleiding stopt niet eens de opleiding is afgelopen! Zowel tijdens als tot 6 maanden na de opleiding kan je via WhatsApp bij ons terecht met vragen en twijfels

We willen dus niet alleen dat je na onze opleiding met de aangeleerde techniek aan het werk gaat, maar ook dat je dat doet met zelfvertrouwen. Ons doel is dat jij de best mogelijke resultaten behaalt, en daar zorgen we graag samen met jou voor!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie na opleiding

Na je opleiding bij DP Academy kan je eventueel ook in onze Dermatopigmentatie-clinic komen werken. Dat kan pas wanneer je al onze opleidingen hebt doorlopen en je examens met onderscheiding hebt afgewerkt. Enkel de studenten met de beste resultaten worden door ons aangenomen.

Wil jij na je opleiding werken bij een gerenommeerd bedrijff als Dermatopigmentatie? Onze clinic blijft groeien en dus zijn we ook altijd op zoek naar nieuw talent. Kom jij ons team versterken? Schrijf je dan nu in!

Dermatopigmentatie: harmonie tussen kunst en wetenschap

Dermatopigmentatie is enorm populair in de beauty industry. Dat is natuurlijk niet verbazend! Met deze manuele techniek zorg je bij je klanten namelijk voor een zachtere uitstraling dan bij permanente make-up die ook nog eens een langdurig effect heeft. Dermatopigmentatie is nu eenmaal de harmonieuze verbinding tussen verschillende disciplines. 

Medical side

In onze lessen gebruiken we cursussen die deels geschreven werden door artsen en deels door onze docente Karen Sarasin. Dankzij haar jarenlange ervaring als gediplomeerd verpleegster en de vele esthetische behandelingen die ze achter de rug heeft, beschikt  zij over de juiste kennis en ervaring om jou op te leiden. 

Wetenschappelijke insteek

Specialisten bij Dermatopigmentatie moeten beschikken over een goede kennis van de menselijke anatomie en fysiologie. Ook dat komt in onze les aan bod! Daarom hebben onze opleidingen ook een wetenschappelijke insteek.

Belang van chemie

Kennis over de verschillende pigmenten is natuurlijk ook van het grootste belang. Daarom leer je in onze lessen meer over de bestanddelen van de pigmenten en hoe die zich gedragen in het lichaam. 

Kunst als leidraad

Het doel van onze opleidingen is natuurlijk dat je je klant een nieuwe look kan aanmeten die bij hen past. Daarom is het ook belangrijk dat je onder begeleiding leert om je esthetisch inzicht aan te scherpen. Op die manier weet je precies welk resultaat bij je klant past. 

Dermatopigmentatie moet voor je klant namelijk een meerwaarde vormen. Een behandeling mag dus geen afbreuk doen aan het huidige uiterlijk van je klant! Eens je deze samensmelting van wetenschap en kunst helemaal begrijpt en onder de knie hebt, kan je jezelf een specialist noemen. 

 

Wie zijn je docenten voor de opleiding microblading?

Cursisten kunnen maar even goed zijn als hun docenten. Daar geloven we bij DP Academy ook in! Daarom zijn onze docenten, Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe, experten in hun vakgebied. 

Met elk al meer dan 15 jaar ervaring in de sector zijn ze de geknipte personen om jou alle tips en tricks inzake microblading aan te leren. Verder staan onze experten ook nog met beide benen in de praktijk waardoor ze altijd mee zijn met de nieuwste trends en technieken! Dankzij hun professionele begeleiding kan ook jij je specialiseren. 

 

Prijs voor een opleiding microblading

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Onze opleiding microblading heeft een unieke focus op de praktijk en wordt gedoceerd door echte SPMU-experts. Daarenboven kan je genieten van allerlei kortingen en andere voordelen waardoor deze opleiding zijn prijs meer dan waard is!

SPMU-machines

Tijdens je opleiding microblading kan je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines, maar natuurlijk heb je die achteraf ook zelf nog nodig. Daarom kan je bij ons je eigen machine aanschaffen met een mooie studentenkorting van 25%! 

Origineel kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw). Na aftrek van onze korting wordt dat echter gereduceerd naar slechts 1815 euro (incl. btw)!

 

Start vandaag nog aan je opleiding microblading bij DP Academy!

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kan verwachten van een opleiding microblading bij DP Academy. Voel je je al helemaal klaar om op bootcamp te vertrekken? Laat het ons dan zeker weten!

Waarom DP Academy kiezen voor je opleiding microblading? 

Zowel voor je opleiding microblading als voor al onze andere opleidingen biedt DP Academy heel wat voordelen. Specifiek voor je opleiding microblading kan je genieten van het extra voordeel dat onze docent Karen Sarasin zelf een experte is in microblading

Vanuit haar eigen expertise en ervaring kan ze je perfect ondersteunen en voorzien van allerlei tips en tricks. Eens je geslaagd bent voor de examens en je je certificaat microblading in je handen hebt, kan jij je eveneens een expert noemen!

Inschrijving voor onze microblading opleiding

Ondertussen weet je meer over hoe we te werk gaan in onze opleidingen. Ben je er klaar voor om zelf ook aan de opleiding microblading te beginnen? Of wil je graag nog meer weten over onze andere opleidingen? 

Hier kan je meer informatie vinden over al onze bootcamps. Heb je je beslissing gemaakt en ben je klaar voor de eerste les? Neem dan zeker contact met ons op. We hopen je binnenkort in de les te verwachten!

Ontdek alle opleidingen bij DP Academy!

Bij DP Academy volg je een traject naar keuze. Dat betekent dat je zelf kan kiezen waar je les over wil volgen en natuurlijk ook op welk niveau. 

Heb je bijvoorbeeld interesse in een opleiding microblading of in andere opleidingen waar je technieken aanleert om de wenkbrauwen te shapen? Dan is ons bootcamp wenkbrauwen geknipt voor jou!

Wil je meer leren over hoe je met natuurlijke pigmenten de lippen een subtiel kleurtje kan geven? Of gaat je voorkeur uit naar een cursus over permanente eyeliner? Dankzij bootcamp lippen en bootcamp eyeliner kan je makkelijk kiezen uit deze verschillende mogelijkheden!

Daarnaast bieden we ook nog een bootcamp 3D-tepelpigmentatie aan. In die cursus leer je hoe je een natuurlijk ogende tepel kan creëren voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. 

Weet je al welke lessen jij wil volgen? Bekijk hier zeker al onze opleidingen!

Micro haar pigmentatie opleiding