Microhaarpigmentatie opleiding DP Academy

Ben je al een schoonheidsspecialist en wil je de nieuwste technieken leren kennen? Of wil je jouw techniek aanscherpen om je klanten de beste resultaten te bezorgen? Voor een microhaarpigmentatie-opleiding en veel meer ben je bij DP Academy aan het juiste adres!

In onze microhaarpigmentatie opleiding en onze andere opleidingen inzake permanente make-up leer je onder begeleiding werken met alle gekende en nieuwe producten en technieken.

Dankzij onze cursussen leer je hoe je echt te werk gaat in de praktijk. Wij zorgen ervoor dat je een echte specialist wordt zodat je je achteraf kan onderscheiden van de concurrentie. Na je opleiding kan je eventueel zelfs beginnen werken in onze eigen kliniek.

Micro haar pigmentatie opleiding

Over de opleiding microhaarpigmentatie

Je cursus microhaarpigmentatie volgen bij DP Academy Gent heeft heel wat voordelen! Daar zetten we er hier al enkele van op een rijtje. Geen zorgen, verderop in dit artikel worden alle onderstaande punten verder uitgewerkt.

 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring, wat van hen de geknipte personen maakt om jou de kneepjes van het vak aan te leren!
 • Per opleiding laten we maximum 4 studenten toe. Zo kunnen onze docenten zich focussen op jouw individuele vooruitgang en tijdig bijsturen waar nodig.
 • In de cursus ontvang je een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Je leert eerst waar je op dient te letten voor je met de behandeling kan beginnen, om vervolgens ook een behandeling te kunnen oefenen op echte modellen, al moet je die wel zelf meebrengen.
 • Je kan elke opleiding volgen op verschillende niveaus. Zo kan je les volgen op je eigen tempo. 

Onze microhaarpigmentatie-opleiding heeft niet alleen voordelen voor jou individueel, maar ook voor jouw esthetisch instituut!

Voordelen opleiding microhaarpigmentatie voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral betekent een nieuwe skill natuurlijk een extra bron van inkomsten.
 • Ook op de aankoop van een SPMU-machine krijg je als student een korting van 25%!
 • Binnen SPMU is de concurrentie een stuk kleiner dan bij standaard schoonheidsbehandelingen, waardoor je een groot concurrentievoordeel krijgt.

Al overtuigd? Schrijf je nu in!

Wat leer ik in de opleiding MHP?

Wat is microhaarpigmentatie?

Microhaarpigmentatie (MHP of scalp-pigmentatie genoemd) is een speciale techniek waarbij een vollere haardos gesimuleerd wordt. Deze techniek is niet chirurgisch en vrijwel pijnloos. 

Met een speciale naald worden kleine puntjes pigment aangebracht in de hoofdhuid. Dat zorgt ervoor dat je een soort geschoren look krijgt en je huid dus minder zichtbaar is. Zo kan je littekens verbergen, het haar optisch voller doen lijken en gedeeltelijke kaalheid wegwerken. 

Bij deze techniek kan je werken met verschillende pigmenten, zo kan je ervoor zorgen dat het pigment bij de natuurlijke haarkleur van jouw klant past. Een MHP-behandeling bestaat meestal slechts uit twee sessies, waardoor je al snel kan genieten van alle voordelen. Lees hier meer over MHP. 

De vele voordelen van microhaarpigmentatie voor jouw klanten

Die vele voordelen van een MHP-behandeling zetten we hier graag op een rijtje. Zo weet je precies waar jouw toekomstige klanten van zullen kunnen genieten. 

Alternatief voor wie niet in aanmerking komt voor een transplantatie 

Zoals eerder vermeld zijn MHP-behandelingen niet chirurgisch. Daardoor kunnen mensen die niet in aanmerking komen voor een haartransplantatie of bij wie zo’n transplantatie niet de gewenste effecten heeft opgebracht wel nog steeds genieten van een mooie, volle haardos. 

Dunnere haren dikker doen lijken

Wanneer je dunne haren of kale plekken hebt en die graag wil verbergen, is microhaarpigmentatie een goed idee. De techniek is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Dankzij de verschillende soorten pigmenten kunnen we zo dicht mogelijk bij de natuurlijke haarkleur van de klant in de buurt komen. Het is ook zo dat de pigmentatie vervaagt na 1 of 2 jaar, waardoor de pigmentatie kan aangepast worden naargelang de haarkleur verandert. 

Onmiddellijk resultaat

Na twee sessies krijg je al onmiddellijk resultaat. De eerste sessie wordt gebruikt voor de kleurkeuze en een behandeling van de volledige zone. Na twee tot drie weken komt de klant bij ons langs voor een tweede sessie, waarbij de dichtheid vervolmaakt wordt en de kleur van de volledige zone geoptimaliseerd wordt. 

Vrijwel pijnloos

Onze MHP-behandelingen zijn dankzij onze verregaande expertise en kwalitatieve apparatuur vrijwel pijnloos. Zo kunnen jouw klanten genieten van een nieuwe look zonder pijn te lijden! Wil jij ook leren hoe je zo’n techniek bij jouw klanten kan toepassen? Schrijf je dan nu in voor onze opleiding!

Niveaus van onze opleidingen

Zoals je eerder al kon lezen bestaat elke cursus uit enkele niveaus afhankelijk van wat je zelf al kan. Je kan kiezen tussen volgende niveau’s:

 • Bootcamp beginners: in dit deel van de opleiding leer je de grondbeginselen van de MHP-techniek aan. Die basiskennis is nog niet voldoende om een behandeling te kunnen uitvoeren, maar het is wel een essentiële stap in je leerproces. 
 • Bootcamp halfgevorderden: hier leer je om de reeds gekende technieken bij te schaven en te perfectioneren. Er wordt in dit deel van de opleiding verder gewerkt aan je basistechniek om je voor te bereiden op de volgende stap. 
 • Bootcamp gevorderden: hier ben je al vertrouwd met de basis en leer je behandelingen uitvoeren op een gevorderd niveau. Na het behalen van dit certificaat mag je ook zelfstandig behandelingen uitvoeren.

Voor ons is het van groot belang dat jij een cursus kan volgen op jouw niveau. Op deze manier kan jij jouw eigen traject samenstellen en les volgen op maat. 

Microhaarpigmentatie opleiding: wat houdt dat in?

Eerst en vooral vertellen we je meer over de cursus waar jij het meest interesse in hebt: de MHP-opleiding. In onze cursussen voor microhaarpigmentatie leer jij meer over hoe je je klanten opnieuw een volle haardos kan bezorgen. 

Onze opleidingen zijn opgesplitst per niveau Zo kan jij de cursus kiezen die het best bij jouw niveau past. Schrijf je nu al in!

Hoe werkt een cursus bij DP Academy?

Ondertussen vraag je je waarschijnlijk af wat er van jou verwacht wordt eens je onze opleidingen komt volgen en wat jij van ons kan verwachten. Hoe zitten zo’n lessen in elkaar? Heb je een vooropleiding nodig? En wie zijn de docenten? Dat alles en meer kom je hier te weten!

Benodigdheden voor een MHP-opleiding

Wat krijg ik?

 • Onze medisch onderbouwde theorie krijg je mee naar huis in een handige bundel.
 • Bij elke basis-bootcamp krijg je een gratis oefenpakket dat onder andere siliconen modellen bevat. 
 • Tijdens de opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Daarna kan je echter ook je eigen machine aanschaffen aan een korting van 25%. Normaal gezien kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar na de korting wordt dat nog slechts 1815 euro (incl. btw).
 • Omdat de opleiding een hele dag in beslag neemt, voorzien we ook lunch.

Wat breng ik zelf mee?

 • De beste manier om de MHP-techniek onder de knie te krijgen, is door te oefenen op een echt model. Die moet je echter wel zelf meebrengen. 

Praktijkgerichte cursussen

Voor een cursus microhaarpigmentatie is het uiteraard belangrijk dat je de theorie kent en beheerst, maar bij ons ligt de focus vooral op het praktijkgedeelte

Medisch onderbouwde theorie als basis

Het komt erop neer dat je in de voormiddag kennis maakt met de medisch onderbouwde theorie. Zo maak je kennis met alles wat je moet weten voor je aan een behandeling kan beginnen. 

Nadruk op praktijkervaring

Daarna kan je de aangeleerde technieken toepassen op verschillende siliconen modellen. Daarvoor krijg je bij elke beginnerscursus ook meteen een gratis oefenpakket. Onze docenten geven je constant feedback, zodat jij je techniek kan bijschaven waar nodig.

In de namiddag leer je onder strikte begeleiding hoe de technieken in de praktijk toegepast worden door te oefenen op modellen, die je zelf meebrengt. Zo zie je meteen hoe een echte behandeling in zijn werk gaat! 

De docenten helpen je met de opstart en het uitvoeren van de techniek. Achteraf zullen ze samen met jou het eindresultaat bespreken en evalueren.

Stagemogelijkheid bij Dermatopigmentatie 

In tegenstelling tot andere bijscholingscursussen, kan je bij ons van het extra voordeel genieten dat we zelf een kliniek hebben. Dat geeft jou de mogelijkheid om stage of kijkstage te lopen in onze praktijk.

Je kan je stage volgen wanneer je dat zelf wenst. Onze cursus vormt zich dus naar jouw agenda! We zitten samen met jou om samen een moment te zoeken waarop het voor jou interessant is om stage te lopen. Een kijkstage kost 500 euro.

Heb je een vooropleiding nodig?

Voor je kan beginnen aan een cursus microhaarpigmentatie beschik je liefst over een diploma als schoonheidsspecialist. Dat geldt trouwens voor al onze opleidingen. Daarnaast heb je vooral doorzettingsvermogen, inzet, motivatie en een oog voor esthetiek nodig om aan een opleiding bij ons te beginnen. Ben je klaar om aan dit nieuwe avontuur te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Ondersteuning tijdens én na de lessen

Je krijgt niet alleen ondersteuning tijdens de lessen, ook na de opleiding zijn wij er om je te helpen met al je vragen en onzekerheden. Je kan ons tot 6 maanden na de opleiding zowel telefonisch als via WhatsApp bereiken. We willen ervoor zorgen dat jij de best mogelijke resultaten bereikt. Daarvoor werken we graag met jou samen!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie

DP Academy is niet alleen een school, het is ook verbonden aan een gerenommeerd esthetisch instituut: Dermatopigmentatie. Wanneer je alle opleidingen hebt afgewerkt en je examens met onderscheiding hebt volbracht, maak je namelijk kans op een job bij Dermatopigmentatie

Heb je interesse in een job bij Dermatopigmentatie? Zet dan zeker je beste beentje voor in de opleiding want enkel de cursisten met de beste resultaten komen in aanmerking voor een job. 

Een consult inplannen, een MHP-behandeling uitvoeren… Zie je het jezelf al doen? Start vandaag nog met je opleiding en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken!

Nog vragen? Contacteer ons!

Heb je nu al vragen of is iets nog niet helemaal duidelijk? Neem dan zeker contact met ons op via onze website of via e-mail.

Wie zijn je docenten?

Elke opleiding van DP Academy wordt gegeven door onze specialisten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe. Ze hebben allebei meer dan 15 jaar ervaring in de beauty-sector en zijn daarom uitermate geschikt om jou op te leiden tot expert.

Hun expertise gebruiken ze nog dagelijks in hun behandelingen bij Dermatopigmentatie. Dankzij hun passie voor schoonheid en hun verregaande expertise zijn ze de geknipte personen om elke opleiding van DP Academy te verzorgen. Ze hopen je binnenkort in hun les te verwelkomen!

Prijs van een opleiding microhaarpigmentatie

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Voor die prijs krijg je een opleiding waarbij je de kans krijgt om praktijkervaring op te doen. Daarenboven krijg je les van experten én krijg je heel wat voordelen en kortingen. Onze opleidingen zijn hun geld dus meer dan waard!

SPMU-machines

Tijdens je opleiding microhaarpigmentatie kan je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Daarna heb je natuurlijk ook je eigen apparatuur nodig. Gelukkig kan je bij ons je eigen SPMU-machine aanschaffen met een korting van 25%! Normaal gezien kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar door de korting die je van ons krijgt betaal je slechts 1815 euro (incl. btw). Als dat niet mooi meegenomen is!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy Gent!

Ondertussen weet je meer over wat je kan verwachten van onze opleiding microhaarpigmentatie en welke voordelen wij jou kunnen bieden. Ben je klaar om erin te vliegen? 

Schrijf je meteen in!

Ben je al helemaal klaar voor je masterclass microhaarpigmentatie? Neem dan zeker contact met ons op! Bekijk hier ook zeker onze andere opleidingen. Hopelijk zien we je binnenkort in de les!

Bekijk ook onze andere opleidingen

Naast onze MHP-opleidingen bieden wij ook  andere opleidingen aan. Misschien is onze opleiding permanente eyeliner wel iets voor jou? Of wil je alles leren over permanente make-up van de lippen en wenkbrauwen? We hebben  zelfs een opleiding 3D-tepelpigmentatie

Op deze pagina kan je al onze huidige opleidingen vinden. Al onze lessen focussen op praktijkervaring zodat jij een echte expert kan worden inzake permanente make-up, microhaarpigmentatie of 3D-tepelpigmentatie.