Permanente make-up Antwerpen centrum opleiding DP-Academy

Wil jij een nieuwe skill aanbieden in je esthetisch instituut in Antwerpen centrum? Wat dacht je van make-up die je klanten niet elke dag opnieuw moeten aanbrengen? Volg nu je permanente make-up opleiding bij DP-Academy en geniet van de vele voordelen!

DP Academy opleiding

DP-Academy bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de autosnelweg. We beschikken over een ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur, waardoor het makkelijk te bereiken is met de auto. Ook met het openbaar vervoer zijn we makkelijk te bereiken!

DP Academy Antwerpen

Over de opleiding permanente make-up

Voor je aan een nieuwe opleidingsdag begint is het goed om al even kennis te maken met enkele voordelen van een permanente make-up opleiding bij DP-Academy. Geen zorgen: alle onderstaande puntjes worden in de rest van het artikel nog verder uitgewerkt. 

 • Per cursus nemen we slechts 4 cursisten aan. Zo is het bijna een privéopleiding! Onze docenten kunnen zich dankzij de beperkte groepen focussen op jouw individuele vooruitgang en ervoor zorgen dat alle leerstof uitvoerig behandeld wordt.
 • Onze opleidingen zijn samengesteld uit meerdere niveaus. Daardoor kan je altijd les volgen op je eigen tempo en kan je op je eigen niveau leren omgaan met de verschillende technieken.
 • Je krijgt les van onze topdocenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe. Zij hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de permanente make-up sector en zijn dan ook de perfecte mensen om jou praktische tips te geven!
 • In onze cursussen krijg je zowel de theorie als de praktijk achter elke behandeling. Zo leer je verantwoord omspringen met elke techniek voor je begint te oefenen op echte modellen.

Onze opleidingen hebben niet alleen voordelen voor jou als individu, maar ook voor jouw esthetisch salon!

DP Academy microblading

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Elke nieuwe techniek betekent uiteraard ook een nieuwe bron van inkomsten voor je salon.
 • Permanente make-up is nog niet zo wijd verspreid als de standaard beauty behandelingen, waardoor je een groot concurrentievoordeel krijgt!
 • Om na je opleiding ook gebruik te kunnen maken van de SPMU-machines bieden we machines aan met een mooie studentenkorting van 25%

Soorten opleidingen bij DP-Academy

Bij DP-Academy bieden we een groot aantal opleidingen aan. Zo is er voor ieder wat wils!

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten ook de lippen een kleurtje kan geven? De beste Bardot Lips, Baby Lips en Powder Lips leer je perfect tekenen in ons bootcamp lippen.

Bootcamp eyeliner

De beste manier om echte eyecatchers te creëren? Permanente eyeliners natuurlijk! Of het nu gaat om Bambi Eyeliner, Stardust liner, Prestige Liner of Secret Liner – na ons bootcamp eyeliner hebben deze technieken geen geheimen meer voor jou.

Bootcamp wenkbrauwen

Je klanten mooi gevulde wenkbrauwen geven kan perfect met Powder Brows of W-brows. Dat leer je dan ook allemaal in ons bootcamp wenkbrauwen! Wil je liever leren hoe je wenkbrauwhaartjes kan nabootsen? Dan kan dat in onze cursus Microblading.

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

In het bootcamp 3D-tepelpigmentatie leer je hoe je met pigment hyperrealistische tepels creëert voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. 

DP Academy opleiding tepelpigmentatie

Wat leer ik in een opleiding permanente make-up?

Voor je aan een opleiding begint, wordt eerst uitgebreid besproken wat permanente make-up precies inhoudt. Zo weet je exact waar deze nieuwe trend voor staat en waarvoor je je inschrijft! 

Wat is permanente make-up?

Er zijn eigenlijk heel wat bestaande behandelingen die onder de noemer van permanente make-up vallen. Wel gaat het hier telkens om het aanbrengen van pigmenten in de huid met een heel fijne naald. 

Bij Dermatopigmentatie en DP-Academy werken we met semipermanente make-up (SPMU). Dit blijft iets minder lang in de huid aanwezig (denk aan zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar met PMU), maar het zorgt wel voor een natuurlijker en zachter effect dan PMU. 

Voordelen semipermanente make-up

 • Door het zachte en natuurlijke effect van SPMU vermijd je het gevreesde ‘harde’ tattoo-effect dat PMU vaak met zich meebrengt. De grootste reclame voor semipermanente make-up is dan ook dat het sneller lijkt alsof je helemaal niets hebt ‘laten doen’.
 • Deze techniek zorgt er ook voor dat de maximale aandacht kan gaan naar hoe een klant eruit wil zien. Na een volledige bespreking van hoe de behandeling zal verlopen kan je namelijk het eindresultaat uittekenen en samen met je klant bespreken wat er nog aangepast moet worden. 

Kan je al niet wachten tot je aan je eerste behandeling mag beginnen? Schrijf je dan meteen in voor onze opleidingen!

Niveaus opleiding permanente make-up Antwerpen centrum

Alle opleidingen bestaan uit enkele niveaus. Daardoor kan jij de perfecte techniek aanleren op je eigen tempo!

 • Bootcamp basis: In deze opleiding wordt gefocust op de fundamenten van de techniek. Je krijgt op de cursusdag handige praktische tips over de beginselen van de behandeling, maar na het voltooien van deze module ben je nog niet klaar om de techniek toe te passen op echte modellen. 
 • Bootcamp halfgevorderden: Tijdens dit onderdeel worden de bestaande technieken geperfectioneerd. Je herhaalt dus wat je tijdens de basisopleiding geleerd hebt en schaaft bij waar nodig. Ook wordt er heel wat in de praktijk gewerkt om je klaar te stomen voor het laatste deel van je opleiding.
 • Bootcamp gevorderden: Dit is een echte masterclass. Na het afronden van deze module kan je je diploma behalen om aan echte behandelingen beginnen. Je leert dus omgaan met de technieken op dezelfde manier als onze eigen werknemers bij Dermatopigmentatie.

 

Sta je al te popelen om les te volgen? Schrijf je dan meteen in!

DP Academy opleiding

Verloop permanente make-up opleiding Antwerpen centrum

Hoe ziet zo’n opleidingsdag er nu precies uit? Wat leer je en hoe wordt de theorie in de praktijk toegepast? Op die vragen en veel meer krijg je hier een antwoord!

Benodigdheden opleiding bij DP-Academy

Wat krijg ik? 

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel mee naar huis.
 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis oefenpakket. Dat bevat onder andere siliconen modellen om je technieken op te oefenen.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines. Je kan achteraf ook je eigen exemplaar aanschaffen met een studentenkorting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt na de korting nog slechts 1815 euro (incl. btw). 
 • Omdat de opleiding een hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan. 

Wat breng ik zelf mee?

Om de praktijk echt onder de knie te krijgen zijn echte modellen vereist. Daarom vragen we je ook om je eigen model uit te nodigen.

Praktijkgerichte cursus nabij Antwerpen centrum

Om onze studenten op de beste manier voor te bereiden op de praktijk bieden we in onze cursussen een theoretische basis aan, maar vooral veel praktijk. Een opleidingsdag ziet er dan ook als volgt uit:

In de voormiddag beginnen we met de medisch onderbouwde theorie. Wat zijn mogelijk de eventuele complicaties achteraf en wat doe je wanneer er complicaties optreden? Hoe werken de pigmenten? Alles wat je moet weten voor je aan een behandeling begint, kom je hier te weten.

Daarna oefenen we de techniek in op siliconen modellen die je krijgt in het gratis oefenpakket. Onze docenten geven constant feedback en sturen je bij waar nodig. 

In de namiddag kan je oefenen op echte modellen, al breng je die wel zelf mee. De docenten helpen je bij de opstart en het aanbrengen van de permanente make-up, om achteraf samen met jou het resultaat te bespreken. Zo leer je alle aspecten van een behandeling kennen! Wil je er al aan beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

De beste manier om je te specialiseren? De professionals aan het werk zien natuurlijk! Daarom kan je een stage of kijkstage volgen in onze eigen clinic: Dermatopigmentatie. Voor een kijkstage betaal je 500 euro (exclusief btw). 

Heb ik voorkennis nodig?

We vragen wel dat je een opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd hebt voor je aan de opleiding begint. Daarnaast moet je vooral beschikken over doorzettingsvermogen, motivatie, inzet en een goed esthetisch oog. Heb je dat allemaal? Schrijf je dan meteen in!

Begeleiding tijdens en na de opleiding

De begeleiding van onze docenten stopt niet na de cursus. Ze blijven tot 6 maanden daarna bereikbaar voor telefonische support via WhatsApp, zodat jij met al je vragen en twijfels bij hen terecht kan. We willen jou vooral zien slagen – ook na je opleiding!

Jobopportuniteit na opleiding bij Dermatopigmentatie

Heb je je passie voor SPMU ontdekt na onze lessen en wil je graag verder werken in onze eigen clinic: Dermatopigmentatie? Dat kan! Daarvoor moet je wel alle bootcamps doorlopen hebben en met vlag en wimpel geslaagd zijn voor elk onderdeel.

Om de kwaliteit van onze behandelingen hoog te houden nemen we enkel de studenten met de beste resultaten aan. Wil jij daarbij zijn? Schrijf je dan nu in!

Wie zijn onze docenten?

Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe zijn onze docenten van dienst. Ze hebben elk al meer dan 15 jaar ervaring in de sector achter de rug en zetten die expertise nog elke dag in tijdens behandelingen. Ze zijn dan ook de geknipte docenten om je kennis te laten maken met het vakgebied!

Karen

Karen Sarasin

Julie

Julie Van Den Berghe

Prijs PMU opleiding bij DP-Academy nabij Antwerpen centrum

Prijstabel

Per dag per opleiding betaal je 1033 euro (excl. btw).

SPMU-machine

Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze machines, maar je eigen exemplaar kan je na afloop ook bij ons kopen aan een mooie korting van 25%. Normaal gezien kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we 1815 euro (incl. btw) van!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy Gent!

Ondertussen weet je wat onze opleidingen inhouden en hoeveel voordelen DP-Academy biedt. Ben je klaar om de rit vanuit Antwerpen centrum te maken? Neem dan zeker tijdig contact op!

Schrijf je meteen in

Wil je graag nog meer informatie over onze opleidingen? Bekijk dan zeker de site van DP-Academy. Ben je al klaar om je in te schrijven? Neem dan zeker contact op! We hopen je binnenkort in de les te zien. 

DP-Academy gebouw