Een professionele opleiding permanente make-up? Dat kan bij DP Academy in België!

De laatste jaren won permanente make-up aan populariteit in België. Steeds meer mensen zien er het nut van in: weinig moeite in ruil voor een blijvend, stralend resultaat. Spring mee op de trend en schrijf je in voor een opleiding permanente make-up bij DP Academy!

Als schoonheidsspecialist is het namelijk een echte troef om deze technieken aan te leren zodat je ze kan opnemen in jouw aanbod voor jouw klanten Lees snel verder om te ontdekken wat de opleiding inhoudt en wat je bij DP Academy kan verwachten.

Over de opleiding permanente make-up bij DP academy

Elke opleiding van DP Academy biedt heel wat voordelen! We geven je hier alvast een aantal van die voordelen mee, maar in de rest van het artikel worden de vele voordelen van het volgen van een opleiding bij ons uitgebreid besproken.

 • Per cursus nemen we slechts 4 studenten aan, waardoor je heel goed en persoonlijk wordt opgevolgd. Je kan het een beetje zien als een privéopleiding.
 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Dat maakt van hen de geknipte personen om jou aan te leren hoe een techniek in de praktijk toegepast wordt!
 • Elke opleiding bestaat uit verschillende niveaus, zodat jij de technieken op eigen tempo kan aanleren.
 • In onze cursussen krijg je een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Je leert hoe je verantwoord kan omspringen met de machines en pigmenten, maar ook hoe je de perfecte techniek kan toepassen op echte modellen, die je zelf meebrengt.

De perfecte techniek aanleren is niet alleen een voordeel voor jou als individu, maar ook voor jouw esthetisch instituut!

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Doordat de concurrentie in de SPMU-sector een stuk kleiner is krijg je meteen een groot concurrentievoordeel. 
 • Natuurlijk betekent een nieuwe soort behandeling ook een nieuwe bron van inkomsten voor je salon!
 • Ook kan je je eigen SPMU-machine bij ons aankopen met een mooie korting van 25%!

Welke opleidingen vind ik bij DP Academy?

DP Academy heeft tal van opleidingen te bieden om jou onder begeleiding de beste technieken aan te leren. Bekijk hier ons ruim aanbod

Bootcamp wenkbrauwen

Heb je interesse in powder brows of microblading? Wil je leren hoe jij jouw klanten kan behandelen zonder dat er complicaties optreden? 

Dan is bootcamp wenkbrauwen perfect voor jou!

Permanente make up opleiding
Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp eyeliner

Zie jij jezelf al de meest fabuleuze eyecatchers creëren waar jouw klanten van dromen? Bekijk dan zeker eens de bootcamp eyeliner om de perfecte eyeliner te leren tekenen! 

Bootcamp lippen

Met pigmenten breng jij de juiste, subtiele kleur aan op alle lippen. Wat de juiste producten hiervoor zijn en hoe je deze kan hanteren om een feilloos resultaat af te leveren, ontdek je tijdens onze bootcamp lippen. Klik hier voor meer informatie!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Voor een natuurlijk en hyperrealistisch resultaat na een borstreconstructie, is tepelpigmentatie aangeraden. Ook voor een certificaat voor tepelpigmentatie kan je terecht bij DP Academy.

Lees er alles over: bootcamp 3D-tepelpigmentatie.

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Wat leer je in de opleiding permanente make-up?

Wat verstaan we onder permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is een breed begrip waaronder heel wat bestaande technieken ondergebracht kunnen worden. Wat maakt dat een techniek onder de noemer van permanente make-up valt?  

Wanneer er met een  uiterst fijne naald pigment onder de huid van de lippen, wenkbrauwen, ogen of tepels wordt aangebracht, spreken we van permanente make-up.

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie kiezen we ervoor om te werken met semipermanente make-up (SPMU). Semipermanente make-up blijft 2 à 3 jaar op het gelaat aanwezig, in tegenstelling tot 10 jaar bij PMU. 

Ondanks dat semipermanente make-up minder duurzaam is, gaat onze voorkeur er toch naar uit. Waarom? Omdat deze methode  een ‘mildere’ en meer natuurlijke indruk geeft dan de vaak uitgesproken en eerder harde resultaten van PMU.

De voordelen van permanente make-up voor jouw klanten

Semipermanente make-up heeft heel wat voordelen, ook voor jouw toekomstige klanten! We lijsten ze hieronder graag even voor je op.

 • Het bespaart je klanten heel wat tijd voor de spiegel
 • Elke dag pérfect aangebrachte make-up
 • Een look die past bij de wensen en persoonlijkheid van jouw klanten
 • Jij als expert kan deskundig advies geven over wat de beste look is voor jouw klanten

Kan jij al niet wachten om aan een opleiding te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Volgens welke niveaus worden onze opleidingen ingedeeld?

Het unieke aan onze opleidingen permanente make-up in België is dat ze opgedeeld zijn in drie niveaus. Zo kan jij voor jezelf  bepalen welke opleiding op welk niveau je wil aanvatten. Hieronder lijsten we de verschillende niveaus op: 

 1. Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met deze trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’.
 2. Bootcamp halfgevorderden: Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers.Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.
 3. Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.Na deze bootcamp Hierna zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semi-permanente make-up! Kies dus voor de opleiding en het niveau dat het best bij jou past en schrijf je nu in!

Een PMU-opleiding bij DP Academy in België: hoe zit het in elkaar?

Wat kan ik verwachten van een les bij DP Academy? Hoe ziet de totale opleiding eruit? Lees gerust verder om te ontdekken wat elke opleiding te bieden heeft!

Benodigdheden voor onze opleiding permanente make-up

Wat krijg ik?

 • Om goed te kunnen oefenen krijg je bij elke beginnerscursus een gratis starterspakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Je medisch onderbouwde theorie krijg je mee naar huis in een handige bundel. 
 • Tijdens de opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Achteraf heb je natuurlijk jouw eigen materiaal nodig! Wij bieden 25% korting aan voor iedereen die een opleiding gevolgd heeft bij DP Academy. Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt na de korting nog slechts 1815 euro (incl. btw). 
 • Omdat de opleiding een hele dag duurt,  bieden we ook een lunch aan. 

Wat breng ik zelf mee?

 • Om een behandeling echt onder de knie te krijgen is oefenen op echte modellen vereist. Daarvoor moet je echter wel je eigen model meebrengen.

Wat maakt onze permanente make-up opleiding uniek in België? 

Wat onze opleiding in permanente make-up zo uniek maakt in België, is onze focus op praktijkervaring.  Een lesdag bij DP Academy bestaat uit twee delen: een theoretisch deel en een deel waarin er in de praktijk geoefend wordt.

Medisch onderbouwde theorielessen

We starten in de voormiddag met medisch onderbouwde theorielessen . Zo leer je alles over mogelijke contra-indicaties van de behandeling en weet je hoe je de kans op eventuele complicaties achteraf of tijdens de behandeling zoveel mogelijk kan vermijden. 

 

Nadruk op praktijkervaring

Na deze theorie wordt er onmiddellijk geoefend op verschillende siliconen modellen. Bij elke beginnerscursus wordt er daarvoor een gratis starterspakket voorzien. Net als bij een privéopleiding geven onze docenten je constant feedback, zodat jij je techniek kan verbeteren waar nodig.

In de namiddag is het tijd voor het echte werk: oefenen op echte modellen (die je zelf dient mee te brengen). Dit gebeurt natuurlijk onder strikte begeleiding. De docent helpt je met de opstart en het aanbrengen van de permanente make-up 

Achteraf zal de docent samen met jou het  eindresultaat van de behandeling evalueren. Op die manier wordt de praktijk uitvoerig behandeld en kan je jouw skills perfectioneren!

Mogelijkheid om stage te lopen bij Dermatopigmentatie

Aangezien wij onze eigen clinic hebben, kunnen we jou een stage of kijkstage aanbieden. Dit is ideaal als je de echte specialisten aan het werk wil zien. Onze cursisten kunnen zelf kiezen wanneer ze deze stage graag willen doen. 

Het is dus zeker geen probleem om een juiste match te vinden tussen de stage van DP Academy en jouw persoonlijke agenda! Samen met jou kijken we wat het meest interessante moment is voor jou om stage te lopen. Voor een kijkstage betaal je 500 euro.

Ondersteuning en opvolging tijdens en na de lessen

Nog iets wat onze permanente make-up opleidingen zo uniek maakt in België, is onze ondersteuning zowel tijdens als na de lessen.  Ook buiten de ‘lesuren’ staan wij paraat om jouw vragen en bezorgdheden te beantwoorden. Wij bieden tot 6 maanden na jouw opleiding nog telefonische support via WhatsApp zodat je met al jouw vragen en onzekerheden ergens terecht kan.

Wij streven ernaar om jou de beste resultaten te zien behalen – en dat doen we het liefst samen met jou!

Is voorkennis vereist voor een PMU-opleiding? 

Voor de aanvang van de lessen vindt er eerst een gesprek plaats waarbij we het hebben over jouw ervaring als schoonheidsspecialist. Het allerbelangrijkste voor ons is echter dat we zien dat jij een doorzetter bent met voldoende inzet, motivatie en een scherp esthetisch oog. Kan jij deze punten afvinken? Schrijf je dan meteen in!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie na jouw opleiding 

Jouw avontuur bij DP Academy hoeft niet te stoppen na jouw opleiding. Er is een mogelijkheid om eventueel aan de slag te gaan in onze eigen clinic: Dermatopigmentatie. Als jij alle opleidingen doorlopen hebt en jouw aangeleerde technieken geperfectioneerd hebt, kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn. 

Verder verwachten we ook dat jij voor alle onderdelen de beste resultaten hebt behaald, zodat we de kwaliteit van ons aanbod steeds kunnen versterken en de beste expertise kunnen aanbieden voor onze klanten. 

Om steeds de beste kwaliteit  te blijven garanderen aan al onze klanten, kunnen we enkel de mensen met de sterkste resultaten in ons team opnemen. Ben jij de volgende die ons team komt versterken? Schrijf je dan zeker in voor je eerste opleiding!

 

Leer onze docenten kennen!

Onze docenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben beiden meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Daarnaast passen ze ook nog steeds dagelijks de technieken toe in onze behandelruimte. Dat maakt hen dé uitgelezen personen om jou de juiste kennis en vaardigheden aan te leren. 

 

Prijs van een opleiding permanente make-up bij DP Academy

Prijstabel

Per dag, per opleiding betaal je 1033 euro (exclusief btw). 

Voor 724 euro krijg je heel wat voordelen zoals ons starterspakket, een heleboel kortingen, praktijkervaring én les van echte PMU-experten. Wij kunnen jou dus verzekeren dat onze kwalitatieve opleidingen deze som zeker waard zijn!

Korting bij de aankoop van jouw SPMU-machine

Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines. Na afloop kan je ook je eigen exemplaar aanschaffen met een korting van 25%! Normaal gezien kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt met de korting 1815 euro (incl. btw).

Start vandaag nog aan je opleiding bij DP Academy!

Nu je weet hoe de opleidingen eruit zien en wat wij jou te bieden hebben , kan je voor jezelf uitmaken of je klaar bent om jouw PMU-carrière te beginnen. Zie jij jezelf in een van onze opleidingen? Laat het ons zeker weten!

Waarom kiezen voor DP Academy in België?

Zoals we eerder al vermeld hebben, zijn onze opleidingen in permanente make-up uniek in België. Wij leren jou om op een verantwoorde en professionele manier de technieken van permanente make–up te hanteren. 

Wij bieden jou praktijkwerk, handige tips, praktische tricks, de beste producten… Ook geven we preventieve tips mee om vaak voorkomende problemen te vermijden. Zo word je klaargestoomd om zelfstandig aan de slag te gaan. Daarvoor hebben we niet één trainster, maar wel twee ervaren vakexperts die staan te popelen om jou op te leiden.

Onze slogan luidt ‘expertise van onze eigen specialisten’. Zie jij een carrière voor jou in de SPMU-sector? Aarzel niet en schrijf je direct in!

Hoe moet ik mij inschrijven?

Ben je volledig overtuigd om aan een nieuwe opleidingsdag te beginnen? Of wil je nog meer weten over onze opleidingen? Zit je nog met vragen over onze werkwijze, technieken…? 

Hier kan je je nog meer verdiepen in onze bootcamps. Ben jij zeker van je stuk en wil je jouw opleiding vastleggen? Neem via deze weg contact met ons op en schrijf je in voor de eerstvolgende opleiding. 

Tot binnenkort in de les?