Beste opleiding permanente make-up bij DP Academy

Permanente make-up is (PMU) een nieuwe trend in de beauty sector, en daar zijn goede redenen voor! Met PMU kunnen jouw klanten namelijk genieten van volle wenkbrauwen of perfecte eyeliner zonder daar zelf iets voor te moeten doen. De beste opleiding voor permanente make-up vind je bij DP Academy!

Een permanente make-up opleiding kan heel wat zaken omvatten: je kan technieken aanleren om de lippen te accentueren, powder brows leren zetten of meer leren over microblading. Voor de beste opleidingen in de sector kan je bij DP Academy terecht!

Over de opleidingen

Hier geven we je graag enkele voordelen van een opleiding bij DP Academy mee. Onderstaande punten worden verder in dit artikel uitgewerkt.

 • Onze cursussen bevatten telkens niet meer dan 4 cursisten. Op die manier kunnen onze docenten jouw persoonlijke vooruitgang precies opvolgen en bijsturen waar nodig.
 • De docenten van DP Academy hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector, waardoor ze de geknipte personen zijn om jou de kneepjes van het vak aan te leren!
 • In al onze opleidingen bieden we een mooie mix aan van theorie en praktijk. Je kan de behandeling zelfs oefenen op echte modellen, al moet je die wel zelf meebrengen. 
 • Ook bestaan onze opleidingen uit verschillende niveaus, zodat jij zeker les kan volgen op je eigen tempo en naargelang je eigen ervaring. 

Bekijk hier alvast een video over onze opleidingen! Al overtuigd? Schrijf je dan meteen in!

Soorten permanente make-up opleidingen bij DP Academy

Het ruime aanbod bij DP Academy zorgt ervoor dat jij een expert kan worden in de branche van jouw keuze. Lees zeker verder om te zien wat we aanbieden!

Bootcamp eyeliner

Wil jij graag de ogen van je klanten laten spreken? Of ben je enorm geïnteresseerd in het leren zetten van permanente eyeliner? Dan is ons bootcamp eyeliner perfect voor jou!

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten ook een subtiele kleur aan je lippen kan geven? In onze opleiding kan jij als PMU-artist ook leren hoe je zo’n kleurtje aanbrengt. 

Volg hiervoor zeker onze bootcamp lippen!

Micro haar pigmentatie opleiding
Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp wenkbrauwen

Wil jij de beste powder brows leren aanbrengen of meer leren over microblading? Om je klanten mooi gevulde wenkbrauwen te geven schrijf je je in bij de bootcamp wenkbrauwen!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

In ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie leer je hoe je tepelpigmentatie kan gebruiken om je klanten na een borstreconstructie te voorzien van hyperrealistische tepels.

Wat leer je in onze bootcamps?

Wat is permanente make-up? 

Voor het aanbrengen van permanente make-up bestaat meer dan één techniek. Wat alle technieken gemeen hebben, is dat er met een heel fijne naald pigmenten worden aangebracht in de huid. Daardoor blijft de make-up zo lang aanwezig!

 

Verschil semipermanente make-up

Bij Dermatopigmentatie en DP Academy werken we met semipermanente make-up. De resultaten van deze behandeling blijven iets minder lang aanwezig op de huid: gemiddeld zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar bij PMU. 

Toch heeft SPMU heel wat voordelen! We sommen ze hieronder voor jou op.

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Voordelen semipermanente make-up

De SPMU-techniek geeft iets andere resultaten dan wanneer je met de techniek van permanente make-up werkt.  Doordat het andere resultaten geeft, is het voor je klanten net een betere techniek.  We geven hier een klein overzicht van de voordelen. 

 

Zachtere uitstraling door SPMU

Semipermanente make-up blijft misschien minder lang op het gelaat aanwezig, maar dankzij deze techniek krijg je wel natuurlijke en ‘zachtere’ effecten dan met PMU. Met SPMU vermijd je dus het gevreesde tattoo-effect van permanente make-up. 

Verder kan de look natuurlijk ook worden aangepast aan de wensen van de klant, in samenspraak met de expert. Ben je al klaar om aan je eerste behandeling te beginnen? Schrijf je dan hier in!

Verschillende niveaus opleiding

Onze opleidingen bestaan uit verschillende niveaus, van een basisopleiding tot een opleiding voor gevorderden. Zo kan jij je specialiseren op je eigen tempo! Wij bieden opleidingen aan op volgende niveaus: 

 • Bootcamp basis: een basisopleiding PMU waarbij mensen kennis kunnen maken met de permanente make-up branche. Voor bijvoorbeeld de eyeliner-opleiding betekent dat concreet dat je leert omgaan met de Bambi liner, Infraliner en Deepliner.
 • Bootcamp halfgevorderden: in deze opleiding worden de technieken van de basisopleiding bijgeschaafd en uitgebreid. In de eyeliner-cursus leer je bijvoorbeeld de Secret Liner plaatsen.
 • Bootcamp gevorderden: waarin gefocust wordt op specialisatie, zodat jij je na afloop een echte PMU-artist kan noemen. Voor de eyeliner-bootcamp betekent dat vertrouwd worden met de moeilijkste technieken zoals de Prestige Liner en de Stardust-techniek.

Kies dus zeker voor de cursus permanente make-up die het best bij jouw ervaring past en schrijf je nu in!

DP Academy: verloop semipermanente make-up opleidingen

Hoe gaat een les van DP Academy precies in zijn werk? Heb je al ervaring nodig? En wat kan je verwachten van ons ruime aanbod aan cursussen? Dat alles lees je hier!

Benodigdheden voor een opleiding bij DP Academy

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling die je in een handige bundel meekrijgt naar huis.
 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis starterskit, die onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines, maar na afloop kan je die bij ons ook aanschaffen met een mooie korting van 25%! Origineel kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we voor jou nog slechts 1815 euro (incl. btw) van!
 • Omdat een opleiding een hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan. 

Wat breng ik zelf mee?

 • Je kan een techniek pas echt onder de knie krijgen als je een behandeling kan oefenen op echte modellen. We vragen je echter wel dat je je eigen model meebrengt. 

Praktijkgerichte cursus

Om een techniek echt onder de knie te krijgen is het ook belangrijk om in de praktijk te oefenen. Daarom bieden wij in onze cursus veel praktijk aan!

Concreet begin je een lesdag in de voormiddag met het bespreken van de medisch onderbouwde theorie. Zo weet je al wat je van een behandeling kan verwachten en waar je op moet letten. 

Daarna ga je oefenen op verschillende siliconen modellen. Daarvoor krijg je bij elke beginnerscursus een gratis starterskit. Onze docenten geven je constant feedback en zorgen ervoor dat je je techniek kan bijschaven tot je het echt in de vingers hebt. 

In de namiddag leer je onder strikte begeleiding oefenen op je eigen model. De docenten helpen je bij de opstart en het aanbrengen van de SPMU, om daarna samen met jou het eindresultaat te evalueren. Daardoor leer je de producten en de technieken op een intensieve manier kennen. Kan je al niet meer wachten? Schrijf je dan nu in!

Mogelijkheid tot stage

Wij hebben een eigen permanente make-up clinic waardoor wij in staat zijn jou de mogelijkheid te bieden om een stage of kijkstage te volgen. Zo kan je een echte PMU-artist aan het werk zien en leer je meer over de techniek onder begeleiding. 

Onze cursisten kunnen ook zelf kiezen wanneer ze op stage willen komen. We zitten samen met jou om te bekijken wat voor jou het meest interessante moment is om mee te volgen. DP Academy vormt zich dus naar jouw persoonlijke schema! Een kijkstage kost 500 euro.

Heb ik een vooropleiding nodig?

Alvorens je een van onze studenten kan worden, vragen we dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialiste. Daarnaast heb je vooral inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en natuurlijk een goed esthetisch oog nodig. Ben jij al klaar om aan je masterclass te beginnen? 

Ondersteuning tijdens en na de lessen

Onze begeleiding en ondersteuning stopt niet na het einde van de lessen. We blijven namelijk nog 6 maanden bereikbaar via WhatsApp om jouw vragen te beantwoorden. Het doel van DP Academy is om jou geweldige resultaten te zien behalen – en daar zorgen we graag samen met jou voor!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie na opleiding

Wanneer je je opleidingen PMU bij DP Academy hebt afgewerkt kan je eventueel ook aan het werk in onze Dermatopigmentatie clinic. Daarvoor moet je eerst alle cursussen doorlopen hebben en de examens met onderscheiding hebben afgewerkt.

Alleen de studenten met de beste resultaten worden toegelaten tot het team van ons salon. Ben je klaar om ons team te vervoegen? Schrijf je dan nu in!

Wie zijn de docenten?

Onze docenten, Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe, zijn de geknipte personen om je alle tips en tricks van het vak te leren. Ze hebben allebei namelijk meer dan 15 jaar ervaring en gebruiken nog dagelijks allerhande SPMU-technieken  in de behandelruimte. 

Je kan er dus zeker van zijn dat je lessen krijgt van een expert in het vak!

 

Prijs voor onze opleidingen in permanente-make-up

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Het materiaal dat tijdens onze opleidingen gebruikt wordt is van de hoogste kwaliteit. Daarnaast krijg je les van echte experts met een unieke focus op praktijkervaring. Daardoor zijn onze opleiding hun geld dus meer dan waard. 

SPMU-machines

Tijdens de opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Achteraf kan je echter ook je eigen exemplaar aanschaffen met onze studentenkorting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dankzij onze korting betaal je slechts 1815 euro (incl. btw).

 

Kies vandaag nog om te starten metje opleiding bij DP Academy

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kan verwachten van een opleiding bij DP Academy. Sta je al te trappelen om er in te vliegen? Schrijf je dan zeker in!

Wacht niet langer met jouw inschrijving

Ben je klaar om jouw ervaring als schoonheidsspecialiste uit te breiden met de beste opleiding permanente make-up? Of wil je graag nog meer weten over wat we aanbieden?

Hier kan je meer lezen over al onze bootcamps. Als je klaar bent om aan jouw opleiding te beginnen, neem dan zeker contact met ons op! 

We hopen je binnenkort in de les te zien.