Microblading opleiding Antwerpen bij DP Academy

Waarschijnlijk weet je al dat goed gevulde wenkbrauwen à la Cara Delevigne het nieuwe schoonheidsideaal zijn. Wil je ook jouw klanten voorzien van wenkbrauwen die bij hen passen? Dan kan dat als je een microblading opleiding volgt bij  DP Academy in Antwerpen. 

Micro haar pigmentatie opleiding

Over de opleiding microblading

Een opleiding bij DP Academy biedt heel wat voordelen. Die zetten we graag voor jou even op een rijtje. Geen zorgen, verder in dit artikel worden alle onderstaande puntjes nog uitgewerkt.

 • In onze opleidingen nemen we telkens maar 4 cursisten aan. Zo kunnen onze docenten zich focussen op jouw persoonlijke vooruitgang en je individueel tips geven en bijsturen waar nodig.
 • De docenten van DP Academy hebben al meer dan 15 jaar ervaring, waardoor ze de geknipte personen zijn om je de kneepjes van het vak aan te leren!
 • Elke cursus bestaat uit verschillende niveaus. Op die manier kan je lessen volgen op maat van jouw kennis en ervaring.
 • Tijdens de opleiding krijg je een harmonieuze mix van theorie en praktijk. Je leert hoe een behandeling precies in zijn werk gaat en kan die ook oefenen op echte modellen, al moet je die wel zelf meebrengen.

De opleiding heeft niet alleen voordelen voor jou individueel, er zijn ook heel wat voordelen aan verbonden voor jouw esthetisch instituut!

Voordelen van een opleiding microblading voor jou als esthetisch instituut

 • Je salon krijgt er een extra bron van inkomsten bij
 • De concurrentie binnen SPMU is kleiner dan bij de standaard schoonheidsbehandelingen, waardoor je een groot concurrentievoordeel krijgt
 • Ook voor de aankoop van je machine kan je als cursist rekenen op 25% korting

Opleiding microblading nabij Antwerpen

Natuurlijk moeten we het hebben over de opleiding waarin jij het meest geïnteresseerd bent: de cursus microblading. Dankzij de lessen microblading zet jij in no time mooie, volle wenkbrauwen voor jouw klanten!

Tijdens de lessen krijg je algemene informatie over het zetten van volle wenkbrauwen, maar onze focus ligt vooral op de praktijk. Zo leer jij onder begeleiding van echte experts de laatste nieuwe techniek in beauty-land praktisch uitvoeren! Al overtuigd? Schrijf je meteen in!

Wat leer je in de opleiding microblading?

Microblading: dé nieuwe trend

Voor je je certificaat microblading behaalt, is het belangrijk te weten hoe je nu precies die perfecte wenkbrauwen creëert aan de hand van microblading. Bij microblading ga je echte wenkbrauwhaartjes nabootsen door tijdens de behandeling met een steriel wegwerpmesje en een hand tool pigment aan te brengen net onder de huid. Daarmee tekent men vervolgens de haartjes om een natuurlijk effect te garanderen. 

Deze techniek voor semipermanente make-up wordt enkel uitgevoerd bij mensen die zelf geen wenkbrauwhaartjes meer hebben, bijvoorbeeld door alopecia of door haaruitval na chemotherapie.

Micro haar pigmentatie opleiding

Voor mensen die wel nog beschikken over eigen wenkbrauwhaartjes maar ook op zoek zijn naar de perfecte wenkbrauwen raden wij powder brows aan. Ook voor powder brows kan je trouwens een opleiding volgen bij DP Academy!

Voordelen van microblading

Microblading heeft heel wat voordelen voor jouw toekomstige klanten. We zetten ze hieronder even op een rijtje. 

Bij Dermatopigmentatie en DP Academy werken we met semipermanente make-up. Die blijft iets minder lang aanwezig op het gelaat (zo’n 1.5 tot 2 jaar) dan permanente make-up. Semipermanente make-up is dus minder duurzaam, maar geeft wel een ‘zachtere’ uitstraling dan de vaak ‘harde’ permanente make-up. 

Wanneer het pigment voor het grootste deel verdwenen is, kunnen we de wenkbrauwen gewoon opnieuw pigmenteren. Je kan de behandeling zo vaak herhalen als nodig, zodat je er steeds stralend uitziet. 

Ook kunnen mensen zelf kiezen welke wenkbrauwen ze het liefst willen. Dromen ze van de wenkbrauwen van Cara Delevigne of andere topmodellen? Dan kan daar in samenspraak met de specialist voor gezorgd worden! Ben je al klaar om te beginnen aan je eerste behandeling? Schrijf je dan meteen in!

Opleiding op verschillende niveaus

Elke cursus bestaat uit verschillende niveaus zodat jij les kan volgen naargelang je eigen ervaring en kennis. Wij bieden volgende niveaus aan:

 • Bootcamp basis: hier leer je de theorie en de basistechnieken aan. Na deze opleiding kan je dus nog niet beginnen aan een behandeling, maar je kent tenminste wel al de technieken die de fundering vormen voor een behandeling met microblading. 
 • Bootcamp halfgevorderden: we schaven je aangeleerde technieken bij en bereiden je voor op de volgende stap. Je basistechniek wordt geperfectioneerd zodat je mooie resultaten kan neerzetten op een meer gevorderd niveau.
 • Bootcamp gevorderden: dankzij deze cursus word je een echte expert. We bouwen verder op de basis en breiden die uit zodat je een meester wordt in microblading. Eens je je certificaat behaald hebt, kan je ook zelfstandig behandelingen uitvoeren!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Opleidingen bij DP Academy, hoe gaat dat?

Nu je meer weet over ons ruime aanbod aan cursussen ben je misschien benieuwd naar hoe onze lessen er precies uitzien. Daarover lees je hier alles!

Benodigdheden voor de opleiding

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie krijg je mee naar huis in een handige bundel. 
 • Bij elke beginnersopleiding krijg je een gratis oefenpakket waar onder andere siliconen modellen in zitten.
 • Tijdens de opleiding kan je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Achteraf kan je ook je eigen exemplaar aanschaffen met een studentenkorting van 25%. Normaal gezien kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt nog slechts 1815 euro (incl. btw) met onze korting!
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, bieden we ook een lunch aan.

Wat breng ik zelf mee?

 • De beste manier om de microblading onder de knie te krijgen, is door die te oefenen op een echt model. Die moet je echter wel zelf meebrengen.

Uniek in België: praktijkgerichte cursus

Theorie als basis

Tijdens de cursus krijg je in de voormiddag de medisch onderbouwde theorie die je nodig hebt voor een behandeling met microblading. Zo kom je erachter wat je allemaal dient te weten voor je aan de eigenlijke behandeling kan beginnen. 

Praktijkervaring staat centraal

Nadat je de basistheorie kent, ben je klaar om te oefenen op verschillende siliconen modellen. Onze docenten geven je constant feedback zodat jij je techniek kan bijwerken waar nodig.  Als extra voordeel krijg je bij elke beginnerscursus ook een gratis oefenpakket waarin je bijvoorbeeld de siliconen modellen vindt.

In de namiddag is het tijd voor de real deal: oefenen op een echt model. Onze experten zullen je natuurlijk bijstaan zodat je de behandeling zeker tot een goed einde brengt.. Onze focus op de praktijk is bijna uniek in België!

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat alles onder strikte begeleiding van onze docenten gebeurt. Zij zullen je helpen met de opstart van de behandeling en het aanbrengen van de pigmenten. Na afloop evalueren ze samen met jou het eindresultaat.

Mogelijkheid stage bij Dermatopigmentatie

De beste opleidingen leggen ook de link met de praktijk, bij ons heb je die garantie. Daarenboven bieden wij ook de mogelijkheid aan tot stage of kijkstage in onze eigen clinic.

Samen met jou gaan we op zoek naar een moment waarop het voor jou past én interessant is om stage te lopen. Zo vormt een cursus van DP Academy zich naar jouw agenda. Een kijkstage kost 500 euro.

Heb je voorkennis nodig? 

Om een van onze cursisten te kunnen worden, heb je liefst al wat ervaring als schoonheidsspecialist. Daarnaast heb je vooral doorzettingsvermogen, inzet, motivatie en natuurlijk een oog voor esthetiek nodig. Ben jij klaar om aan het avontuur te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Ondersteuning tijdens en na de les

Onze docenten geven je de nodige ondersteuning tijdens de lessen, maar ook daarna kan je nog op rekenen op hun steun. Tot 6 maanden na de opleiding zijn ze bereikbaar via WhatsApp om jouw eventuele vragen te beantwoorden. We willen simpelweg dat jij de beste resultaten bereikt – en daar zorgen we graag samen met jou voor!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie

Na je cursus bij DP Academy kan je ook aan het werk bij Dermatopigmentatie. Dat kan echter enkel wanneer je alle bootcamps hebt doorlopen én de examens met onderscheiding hebt afgewerkt.

Om de kwaliteit van onze behandelingen hoog te houden, nemen we alleen de mensen met de beste resultaten aan. Wil jij ons team versterken? Start vandaag nog met je opleiding!

Wie zijn je docenten?

De cursisten kunnen maar goed worden wanneer de docent dat ook is. Gelukkig is dat bij ons zeker het geval! Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei meer dan 15 jaar ervaring in de beauty-sector en gebruiken nog dagelijks hun expertise in de behandelruimte bij Dermatopigmentatie. Daardoor ben je bij hen in goede handen!

Prijs van een opleiding microblading nabij Antwerpen

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Voor die prijs krijg je heel wat materiaal, les van echte experten op vlak van microblading én tal van mooie kortingen! Onze opleidingen zijn het geld dus meer dan waard!

SPMU-machines

Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, maar natuurlijk heb je achteraf ook je eigen apparatuur nodig. Daarom bieden wij SPMU-machines aan met een korting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken wij met de korting nog slechts 1815 euro (incl. btw) van. 

Start vandaag nog je opleiding microblading!

Ondertussen weet je meer over hoe we te werk gaan om jou de laatste nieuwe technieken aan te leren. Ben je klaar om op bootcamp te gaan? Laat het ons dan zeker weten!

Schrijf je meteen in!

Woon je in Antwerpen en ben je helemaal klaar om aan je cursus microblading te beginnen? Neem dan zeker contact met ons op! Op deze pagina kan je al onze andere opleidingen bekijken. DP Academy helpt jou een expert te worden in microblading!

Permanente make-up opleidingen DP Academy

We bieden bij DP Academy alleen de beste opleidingen aan, en dat natuurlijk voor meer dan enkel microblading! Hier geven we een kort overzicht van onze andere opleidingen. 

Opleidingen inzake semipermanente make-up

Bij DP Academy zijn we gespecialiseerd in semipermanente make-up. Dat betekent dat je bij ons bijvoorbeeld meer kan leren over de nieuwste trend op het gebied van permanente eyeliner. Verder kan je ook opleidingen volgen om volle wenkbrauwen te creëren of lippen met pigment een kleurtje te geven. Tenslotte bieden we ook een cursus aan over 3D-tepelpigmentatie

Op deze pagina vind je ons ruime cursusaanbod. Er zit zeker iets voor jou tussen!

Micro haar pigmentatie opleiding