Microblading opleiding Gent bij DP Academy

Momenteel dé hype in de beautywereld: goed gevulde wenkbrauwen à la Cara Delevigne. Bij DP Academy hebben we verschillende opleidingen om te volgen. Wil je meer leren over hoe je met permanente make-up dit nieuwe schoonheidsideaal aan jouw klanten kan aanbieden? Volg dan zeker de microblading opleiding in Gent bij DP Academy!

Over de opleiding microblading bij DP Academy

Een opleiding microblading bij DP Academy Gent heeft heel wat voordelen. Die zetten we hier graag even voor jou op een rijtje. Geen zorgen, verder in dit artikel krijg je bijkomende info over al deze puntjes en ons ruime aanbod aan opleidingen.

 • Per cursus laten we slechts 4 studenten toe. Dit doen we zodat onze docenten zich kunnen focussen op jouw individuele vooruitgang en je kunnen bijsturen waar nodig. 
 • Onze docenten hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector, waardoor ze de personen bij uitstek zijn om jou alle kneepjes van het vak aan te leren. Bij hen ben je zeker in goede handen!
 • Al onze opleidingen bestaan uit verschillende niveaus, zodat jij les kan volgen naargelang je eigen ervaring en knowhow
 • Tijdens de cursus krijg je een harmonieuze mix van theorie en praktijk aangeboden. Op die manier weet je precies waar je op moet letten tijdens de behandeling en leer je ook praktisch hoe je te werk moet gaan, ook op echte modellen. 

Onze opleiding microblading heeft echter niet alleen voordelen voor jou als individu, ook jouw esthetisch instituut kan er wel bij varen.

Voordelen microblading opleiding voor jouw esthetisch instituut

 • De concurrentie binnen de SPMU-sector is heel wat kleiner dan bij standaard schoonheidsbehandelingen, waardoor je een groot concurrentievoordeel krijgt.
 • Je salon krijgt meteen een extra bron van inkomsten.
 • Een eigen SPMU-machine aankopen kan bij ons ook met een korting van 25%!

Alles wat je moet weten over onze opleiding microblading

Onder begeleiding leren we onze cursisten hoe ze de beste volle wenkbrauwen kunnen aanbrengen bij hun klanten. 

De lessen die wij aanbieden bestaan niet enkel uit theorie, maar vooral uit oefeningen! Wij leggen de focus voor onze studenten dan ook op de praktijk.

Wat leer je in de opleiding microblading?

Microblading: dé huidige trend

Voor je je certificaat microblading behaalt en zelfs voor je aan je cursus microblading kan beginnen, moet je weten wat de techniek precies inhoudt. Met deze semipermanente make-uptechniek kan je namelijk de perfecte wenkbrauwen creëren door met een steriele wegwerp-blade en hand tool pigmenten aan te brengen in de huid. 

Op die manier boots je de natuurlijke wenkbrauwhaartjes na. Deze techniek is dan ook enkel bedoeld voor mensen die zelf niet meer over echte wenkbrauwhaartjes beschikken, bijvoorbeeld na haarverlies door chemotherapie of alopecia. De volle wenkbrauwen worden aangebracht onder lokale verdoving om het beste resultaat te garanderen en ongemakken te beperken. 

Heb je een klant die toch nog echte wenkbrauwhaartjes heeft maar ook wil genieten van volle wenkbrauwen? Dan zijn powder brows dé oplossing! Ook om deze aan te leren brengen kan je bij DP Academy terecht.

Voordelen microblading voor jouw klanten

Microblading heeft ook heel wat voordelen voor jouw toekomstige klanten! We zetten ze graag even op een rijtje. 

Jouw klanten kunnen helemaal zelf kiezen welke wenkbrauwen ze willen. Lijken ze graag op Cara Delevigne of andere topmodellen? Dat kan allemaal! In samenspraak met de specialist wordt dan ook de juiste vorm gezocht. 

Bij Dermatopigmentatie en DP Academy werken we met semipermanente make-up. Die blijft iets minder lang op het gelaat aanwezig dan permanente make-up (zo’n 1.5 à 2 jaar tegenover 10 jaar bij permanente make-up), maar geeft wel een ‘zachtere’ en meer natuurlijke uitstraling. 

Dankzij deze techniek creëer je dus volle wenkbrauwen zonder te moeten vrezen voor een ‘hard’ tattoo-effect. Kan jij niet wachten om aan je eerste behandeling te beginnen? Schrijf je dan meteen in voor de opleiding!

Niveaus van onze opleiding microblading

Elke bootcamp bestaat uit verschillende niveaus. Zo kan jij een opleiding volgen afgestemd op jouw ervaring en skills. Hieronder lijsten we op uit welke niveaus je kan kiezen:

 • Bootcamp basis: leer de techniek kennen als een beginner. Na deze opleiding ken je de basis, maar je zal nog heel wat moeten oefenen om de techniek onder de knie te krijgen. Zie het als de fundering voor je toekomstige skills.  
 • Bootcamp halfgevorderde: je aangeleerde technieken worden bijgestuurd en bijgewerkt. Zo zorgen we ervoor dat je de basis echt helemaal beheerst voor we verder gaan met de volgende stap. 
 • Bootcamp gevorderde: met deze opleiding word jij een echte expert! We focussen op de gevorderde elementen van microblading en zorgen ervoor dat jij een volledige behandeling perfect kan uitvoeren. Na het succesvol afwerken van deze opleiding krijg je een certificaat waarmee je ook volledig zelfstandig behandelingen kan uitvoeren.

Kan jij al niet meer wachten om te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Opleidingen bij DP Academy: hoe gaat dat? 

Je vraagt het je waarschijnlijk al af: hoe zien zo’n lessen er dan precies uit? Dat leggen we je hier met plezier uit!

Benodigdheden voor de opleiding microblading

Wat krijg ik?

 • De medisch onderbouwde theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel mee naar huis. 
 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis starterspakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de cursus kan je onze SPMU-machines gratis gebruiken. Achteraf kan je ook je eigen exemplaar aanschaffen met een mooie korting van 25%. Normaal gezien kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we voor jou nog slechts 1815 euro (incl. btw) van. 
 • Omdat de opleiding een hele dag duurt, bieden we ook een lunch aan. 

Wat breng ik zelf mee?

 • Om een behandeling echt onder de knie te krijgen, is het van het grootste belang dat je kan oefenen op een echt model. Die moet je echter wel zelf meebrengen. 

Praktijkgerichte cursus microblading

Medisch onderbouwde theorie microblading

Op een lesdag krijg je in de voormiddag de medisch onderbouwde theorie achter de behandeling aangereikt. Zo zorgen we ervoor dat je precies begrijpt hoe alles in zijn werk gaat voor je de techniek van microblading begint te oefenen. 

Microblading in de praktijk

Daarna oefen je op verschillende siliconen modellen. Die zijn trouwens inbegrepen in ons gratis starterspakket! Onze docenten geven je tijdens dit oefenmoment constant feedback zodat jij je techniek waar nodig kan bijschaven.

In de namiddag leer je de praktijk kennen door onder strikte begeleiding te oefenen op echte modellen, die je zelf meebrengt. In tegenstelling tot andere opleidingscentra leggen we bij DP Academy de focus op de praktijk

De docenten helpen je met de opstart en het aanbrengen van de pigmenten tijdens de microblading behandeling op je model. Achteraf zullen ze samen met jou het resultaat te evalueren.

Wij hebben onze eigen clinic waar je tijdens je opleiding ook op stage of kijkstage kan gaan. Je kan hierbij zelf kiezen wanneer je dit doet. Natuurlijk zitten we wel samen met jou om te kijken wat het meeste interessante moment is om stage te lopen zodat je veel kan opsteken uit te stage! Een kijkstage kost 500 euro.

Ondersteuning tijdens en na de les

We zijn er niet alleen om je vragen te beantwoorden tijdens de les, ook daarna kan je ons tot 6 maanden na de opleiding bereiken op WhatsApp met eventuele vragen en twijfels. We willen jou goede resultaten zien bereiken, en daar werken we samen met jou aan!

Heb ik voorkennis nodig voor een microblading cursus?

Voor je aan de cursus start, heb je liefst al wat ervaring als schoonheidsspecialist. Als je al wat voorkennis hebt over permanente make-up is dat een plus, maar wij vinden het vooral belangrijk dat je doorzettingsvermogen, inzet, motivatie en natuurlijk een oog voor esthetiek hebt. Klaar om eraan te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Kom ons team versterken!

Na je cursus bij DP Academy kan je eventueel ook aan de slag bij Dermatopigmentatie. Daarvoor moet je eerst alle bootcamps doorlopen hebben en alle examens met onderscheiding hebben afgelegd. Alleen de mensen met de beste resultaten maken kans om voor ons te werken, zet dus zeker je beste beentje voor tijdens de opleiding! Ben jij klaar voor de uitdaging? Schrijf je dan vandaag nog in!

Wie zijn je docenten?

Een student kan zich pas onderscheiden wanneer de docent dat ook doet. Daarom zijn onze docenten, Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe, de geknipte personen om je te begeleiden! Ze hebben elk al meer dan 15 jaar ervaring in de beautysector en gebruiken hun expertise nog dagelijks in de praktijk. Bij hen ben je dus in goede handen!

Prijs van een opleiding microblading bij DP Academy

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro inschrijvingsgeld, exclusief btw. Onze opleiding is die som zeker waard!

SPMU-machines

Onze SPMU-machines kan je tijdens de lessen gratis gebruiken. Achteraf zal je natuurlijk je eigen exemplaar nodig hebben. Dat is investering waarbij je jou graag een duwtje in de rug geven. Daarom kan je bij ons jouw SPMU-machine aankopen met een mooie korting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar dat wordt dankzij de korting nog slechts 1815 euro (incl. btw).

Start vandaag nog je opleiding microblading!

Nu ben je helemaal up-to-date over hoe onze opleidingen in hun werk gaan, wie je docent is en van welke voordelen je kan genieten. Ben je klaar om aan je bootcamp te beginnen? Laat ons dat dan zeker weten!

Schrijf je meteen in!

Kan je al niet meer wachten om aan de microblading opleiding in Gent te beginnen? Of bekijk je graag nog eens onze andere opleidingsmogelijkheden? Eens je je besluit hebt gemaakt kan je ons altijd contacteren. We kijken er al naar uit om je in de les te zien!

Andere opleidingen bij DP Academy

Bij DP Academy volg je de opleiding van jouw keuze, en dat op jouw niveau. Om de nieuwste technieken aan te leren om volle, subtiel gekleurde lippen te creëren, ben je bij onze bootcamp lippen aan het juiste adres. 

Wil je meer leren over permanente eyeliner of heb je toch meer interesse in een cursus wenkbrauwen? Bekijk dan zeker onze bootcamp eyeliner en bootcamp wenkbrauwen. Daarnaast kan je ook terecht bij onze bootcamp 3D-tepelpigmentatie. Bekijk zeker onze cursussen en maak je keuze!

Micro haar pigmentatie opleiding