Powder brows opleiding bij DP Academy in Gent

Bij DP Academy kan je een opleiding volgen om mee te zijn met dé nieuwste trend in de beauty-sector: Ombré powder brows. Powder brows hebben dan ook heel wat voordelen: ze zien er geweldig uit en dankzij de techniek met semipermanente make-up blijven ze enkele jaren op je gezicht aanwezig zonder dat ze een dagelijkse touch-up nodig hebben. 

Wil jij ook de ombré powder brows techniek aanleren? Volg dan een powder brows opleiding bij DP Academy!

Onze Academy bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij Gent. Omdat onze Academy zo dicht bij de autosnelweg gelegen is, zijn we makkelijk bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer. Ook hebben we een ruime, gratis parkeergelegenheid vlak voor de deur.

Over de powder brows opleiding 

In onze opleiding zorgen we ervoor dat je de techniek voor het zetten van powder brows perfect in de vingers krijgt. Je kan de cursus volgen op drie verschillende niveaus zodat jij de lessen kan volgen die het best passen bij jouw ervaring en knowhow. Meer daarover lees je verder in dit artikel.

In onze dagopleidingen worden slechts 4 cursisten per opleiding toegelaten, zodat onze docenten zich kunnen focussen op elke individuele student. Onze docenten, Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe, hebben elk al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om jou de kneepjes van het vak aan te leren!

Bekijk hier alvast een video over onze opleidingen!

De cursus bestaat telkens uit een stuk theorie en een stuk praktijk. Daarnaast krijg je na de middag de mogelijkheid om jouw opgedane skills te oefenen op een echt model dat je zelf meebrengt. 

Verder in dit artikel kan je meer lezen over onze docenten, wat je zelf mee dient te brengen naar de opleiding en wat wij aanbieden. We doen ook uit de doeken hoe een opleidingsdag er precies uitziet. Ben je nu al overtuigd? Schrijf je hier in!

Wat leer je in de opleiding voor powder brows?

Wat zijn powder brows?

Voor je aan je powder brows training begint, is het een goed idee om te definiëren wat powder brows of ombré brows precies zijn. Powder brows zijn een vorm van semipermanente make-up voor de wenkbrauwen waarbij met een steriele wegwerpnaald pigment wordt aangebracht in de wenkbrauwen.

Als specialist zorg je er dus voor dat je klant de volle wenkbrauwen van haar dromen krijgt. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de beste pigmenten, zonder AZO-kleurstoffen, nikkel, zware metalen of PAK’s.

Powder brows opleiding

Onder persoonlijke begeleiding van de expert kiezen de klanten zelf welke wenkbrauwen zij wensen. De laatste trends volgen of iets helemaal anders doen? Het kan allemaal! 

Wanneer je geen eigen wenkbrauwhaartjes meer hebt, maar toch nog steeds mooi gevulde brows wil, kan je ook gebruik maken van de microblading-techniek. Deze kan je aanleren in een aparte opleiding.

In onze Dermatopigmentatie clinic maken we voor de powder brows techniek en al onze andere technieken gebruik van semipermanente make-up (SPMU). In tegenstelling tot permanente make-up (PMU) blijft dit minder lang in de huid aanwezig (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar met PMU), maar SPMU heeft heel wat voordelen!

Voordelen SPMU powder brows

SPMU blijft misschien minder lang op de huid aanwezig dan permanente make-up, maar het heeft toch heel wat voordelen voor de ombré powder brows techniek. Lees hier meer over de techniek zodat jij ze later aan je toekomstige klanten kan uitleggen!

Ombré powder brows zijn bedoeld voor mensen die wél nog eigen wenkbrauwhaartjes hebben, maar bijvoorbeeld slechts hele smalle, dunne of asymmetrische wenkbrauwen hebben. Dankzij het gebruik van hoogkwalitatieve pigmenten, die bovendien vrij zijn van AZO-kleurstoffen, nikkel of zware metalen, is een behandeling voor powder brows ook geschikt voor wie te kampen heeft met allergieën.

SPMU blijft minder lang in de huid aanwezig, maar de techniek is van een hogere kwaliteit dan permanente make-up. Met SPMU vermijd je namelijk het gevreesde ‘tattoo-effect’ van PMU en krijg je een ‘zachter’, natuurlijker resultaat. Als een goed getrainde professional zorg je er dan ook voor dat je met de powder brows techniek voldoende gevulde brows verkrijgt bij je klanten.

Micro haar pigmentatie opleiding

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Niveaus opleiding

Zowel voor je ombre brows opleiding als voor onze andere SPMU opleidingen bieden we verschillende niveaus aan. Zo kan jij les volgen naargelang hoeveel ervaring en kennis je al hebt. Wij bieden volgende niveaus aan: 

  • Bootcamp basis: in dit onderdeel van je powder brows training maak je kennis met de absolute basics. Je leert eerst hoe je de perfecte brows kan uittekenen met brow mapping, waarna we je de basis Soft Shading Powder Brows techniek aanleren. 
  • Bootcamp halfgevorderden: hier worden jouw technieken bijgeschaafd. Daarbij keren we terug naar brow mapping en de Powder Brows techniek en zorgen we ervoor dat die helemaal worden geperfectioneerd.
  • Bootcamp gevorderden: in dit onderdeel leer je werken met een gevorderde schaduwtechniek voor de wenkbrauwen. Ook leren we je de Full Shading Brow en Ombré Brow technieken aan, terwijl we focussen op je werkpunten. 

Na elke opleiding krijg je een officieel certificaat en kan je jezelf dus een echte expert noemen! 

Kies dus voor het niveau dat het best bij jou past en schrijf je hier in!

Hoe verloopt een powder brows cursus bij DP Academy? 

Voor je aan je cursus ombré brows begint, is het handig om te weten hoe een opleiding bij DP Academy verloopt. Hoe ziet een cursusdag eruit? En heb je al een vooropleiding nodig? Een antwoord op die vragen en meer vind je hier!

Benodigdheden voor een powder brows opleiding

Wat krijg je?

  • Bij elke basisopleiding krijg je het gratis starterspakket, inclusief siliconen modellen om op te oefenen.
  • De theorie achter de behandeling krijg je in een handige bundel.
  • Indien gewenst kan je je eigen SPMU-machine aanschaffen. Tijdens de opleiding kan je gratis gebruik maken van ons SPMU-materiaal, maar achteraf kunnen we je er ook een aanbieden met een korting van 25%. Een SPMU-machine kost normaal gezien 2420 euro (incl. btw), maar na aftrek van je 25% studentenkorting betaal je hiervoor nog slechts 1815 euro (incl. btw)!
  • Omdat onze cursus een hele dag in beslag neemt, voorzien we ook lunch.

Wat breng je zelf nog mee?

  • We vragen dat je je eigen model meebrengt om in de namiddag op te oefenen. 

Praktijkgerichte opleiding voor powder brows

Het aanbrengen van powder brows vraagt natuurlijk eerst en vooral een goede kennis van de theorie, maar daarnaast focussen we bij DP Academy vooral op de praktijk. Een lesdag ziet er dan ook als volgt uit:

Theoretische basis

In de voormiddag krijg je de theorie aangereikt door onze docenten, die elk meer dan 15 jaar ervaring hebben. Zij zorgen ervoor dat je precies begrijpt hoe de behandeling in elkaar zit en geven je medisch onderbouwde informatie mee. 

Verder krijg je die theorie ook nog eens mee naar huis in een aparte cursus. Omdat theorie echter zeker niet alles is in dit soort behandelingen focussen wij voornamelijk op de praktijk.

Praktijkervaring opdoen tijdens de opleiding

Tijdens het praktijkgedeelte leer je eerst oefenen op verschillende siliconen modellen, waarbij je constant feedback en bijsturing krijgt van onze gespecialiseerde trainers. De siliconen modellen krijg je trouwens bij elke basisopleiding mee in je gratis starterspakket. 

Na de middag zorg je zelf voor modellen om live te oefenen. Uiteraard gebeurt dit allemaal onder de begeleiding van onze trainers. Zij helpen je met de opstart, begeleiden je tijdens de plaatsing en evalueren samen met jou het eindresultaat. Zo leer je de kneepjes van het vak erg goed kennen!

Mogelijkheid tot stage na de opleiding powder brows

Voor de mensen die extra oefening wensen of onze specialisten in de praktijk aan het werk willen zien, bieden we ook stage en kijkstage aan in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Je kan helemaal zelf kiezen wanneer je die komt volgen.

Wij kijken samen met jou wat de interessantste momenten zijn om jouw stage te volgen, zodat je echt alles uit de stagedag haalt.  Voor een dag kijkstage betaal je 500 euro (excl. btw).

Heb ik voorkennis nodig?

Voor je aan de cursus begint, vragen we dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Verder heb je voor onze intensieve cursus vooral nood aan inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en een goed esthetisch oog. Ben jij klaar om eraan te beginnen? 

Ondersteuning tijdens en na de lessen

De begeleiding van onze ervaren docenten stopt niet eens je de opleiding hebt afgewerkt. Ook daarna blijven ze tot zes maanden na je opleiding beschikbaar via WhatsApp om je te helpen met eventuele twijfels of vragen

Het doel van DP Academy is dan ook om onze studenten de beste resultaten te laten behalen – en dat ook na het afronden van de opleiding!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Na je cursus kan je eventueel ook aan de slag in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Dat kan wel enkel als je eerst alle bootcamps hebt afgewerkt. Omdat we bij Dermatopigmentatie de allerhoogste kwaliteit nastreven voor de resultaten van onze klanten, komen enkel de beste cursisten uit elke opleidingsstroom in aanmerking voor een positie bij Dermatopigmentatie. 

Het is dus belangrijk dat je niet enkel de opleidingen volgt, maar je in tussentijd ook zelf verder bekwaamt door te oefenen. We nemen alleen de mensen met de beste resultaten aan. Ga jij de uitdaging aan en wil je ons team versterken? Schrijf je dan nu in voor je eerste bootcamp!

Wie zijn je docenten? 

Bij DP Academy sta je onder begeleiding van topdocenten. Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Daarenboven staan ze nog steeds met beide voeten in de praktijk waardoor ze zich steeds verder specialiseren.  Dat maakt van hen de geknipte personen om jou de kneepjes van het vak aan te leren!

Start vandaag jouw powder brows opleiding bij DP Academy! 

Ondertussen weet je dat DP Academy de beste plek is om ombré powder brows te leren aanbrengen. Na onze opleiding kun je met een zorgvuldige uitvoering de beste brows aanbrengen bij je klanten. Zie je je eigen SPMU-salon al voor je? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze bootcamps!

Prijs van onze powder brows opleidingen

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Door onze sterke focus op praktijkervaring en de heel persoonlijke aanpak, zijn onze opleidingen dit bedrag meer dan waard! 

SPMU-machines

Bovendien geniet je als cursist bij DP Academy nog van een extra voordeel! Tijdens je opleiding kun je gratis gebruik maken van onze toestellen om SPMU-technieken aan te leren. Wil je na je opleiding zelf een machine aankopen? Dan kunnen wij je een korting van maar liefst 25% aanbieden op de totaalprijs.

Een SPMU-machine kost 2420 euro (incl. btw). Na aftrek van je 25% studentenkorting betaal je hiervoor nog 1815 euro (incl. btw).

Schrijf je nu in voor onze opleiding powder brows! 

Ben je al helemaal klaar om de beste powder brows te leren aanbrengen? Of wil je eerst nog wat meer informatie over onze andere bootcamps? 

Meer informatie over onze opleidingen vind je hier. Wil je er toch al meteen invliegen? Neem dan zeker contact met ons op en schrijf je in voor ons volgende bootcamp. We hopen je binnenkort in de les te zien!

Powder brow training

Ontdek onze andere opleidingen! 

Naast onze powder brows cursus kun je bij ons nog andere SPMU-opleidingen volgen. Ontdek hieronder ons ruime aanbod!

Bootcamp eyeliner

De perfecte eyeliner is iets wat oefening en concentratie vraagt. De meeste mensen hebben niet elke dag zin en tijd om die aan te brengen. Dankzij ons bootcamp eyeliner leer je ervoor zorgen dat jouw klantjes elke dag eyeliner kunnen op hebben zonder dat ze al die moeite moeten doen. We leren je er namelijk permanente eyeliner aanbrengen die er elke dag geweldig uitziet.  

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten ook de lippen een subtiel kleurtje kan geven? Om de perfecte bardot lips of baby lips te leren plaatsen zit je in onze workshops prima op je plaats. Schrijf je nu in voor ons bootcamp lippen!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Dat SPMU enkel aangebracht kan worden op het gezicht is een mythe die we graag de wereld uit helpen. je kan bij ons ook terecht voor een bootcamp 3D-tepelpigmentatie. Hier leer je een hyperrealistische tepel aanbrengen bij mensen die net een borstreconstructie ondergaan hebben.  

Kies de opleiding die het best bij jouw interesse past of de opleiding waarmee jij je klanten het meeste plezier kan doen!