Opleiding permanente make-up Aalst bij DP Academy

Permanent make-up: het is een nieuwe trend in de beauty-sector. Wil jij ook een succesvolle carrière als PMU-artist in Aalst, België beginnen? Volg dan een opleiding permanente make-up Aalst bij DP Academy Gent!

DP Academy bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de snelweg. Vanuit Aalst hoef je maar een klein halfuurtje te rijden om te kunnen genieten van onze hoogkwalitatieve opleidingen. Daarnaast hebben we ook een ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur, zodat je je al zeker geen zorgen hoeft te maken over waar je je auto kan achterlaten.

DP-Academy gebouw

Over de opleiding

Om het voor jou wat makkelijker te maken, geven we je hier een kort overzicht van alle voordelen die je uit een opleiding bij DP Academy haalt. Verder in dit artikel worden alle onderstaande punten nog verder uitgewerkt.

 • In onze opleiding krijg je een goede mix van theorie en praktijk. De medisch onderbouwde theorie vormt zo een mooie harmonie met de echte praktijk, waarbij je bijvoorbeeld ook op echte modellen leert werken.
 • Onze docenten hebben al heel wat ervaring. Dat maakt hen de beste mensen om jou de kneepjes van het vak aan te leren.
 • Per cursus worden maar 4 personen toegelaten zodat onze docenten zich helemaal op jouw individuele vooruitgang kunnen focussen.
 • We bieden cursussen aan op verschillende niveaus. Daardoor kan jij les volgen naargelang je eigen ervaring.

Naast de voordelen van de opleiding zelf voor jou persoonlijk, zijn er ook heel wat voordelen verbonden aan het volgen van een opleiding bij DP Academy voor jouw esthetisch instituut.

Voordelen van een opleiding in permanente make-up voor jou als esthetisch instituut

 • Een extra bron van inkomsten voor jouw salon
 • Concurrentievoordeel voor jouw esthetisch instituut: de concurrentie binnen SPMU is kleiner dan bij de standaard schoonheidsbehandelingen.

Ook voor de aankoop van je machine kan je als cursist rekenen op 25% korting

Opleidingen bij DP Academy nabij Aalst

Er bestaan heel wat verschillende technieken die onder de noemer van permanente make-up vallen. Zo kan je je specialiseren in het gebied van de wenkbrauwen, eyeliner, de lippen… 

Daarom bieden wij ook verschillende bootcamps aan, zodat je het domein van jouw toekomstige expertise zelf kan kiezen! Ben je ambitieus en wil je graag alle technieken onder de knie hebben? Dan kan je gewoon al onze opleidingen volgen en een meester worden in het zetten van permanente make-up.

Bootcamp wenkbrauwen

Wil je meer weten over hoe je met een mesjestechniek als microblading, ook wel de hairstrokes-techniek genoemd, wenkbrauw-haartjes kan nabootsen? Of wil je meer leren over hoe je je powder brows kan perfectioneren? Ons bootcamp wenkbrauwen is perfect voor jou!

Bootcamp permanente eyeliner

Om de ogen van je klanten echt te laten spreken is permanente eyeliner het perfecte idee. Leer echte eyecatchers te creëren door je in te schrijven in ons bootcamp eyeliner!

Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten ook je lippen een subtiel kleurtje kan geven? Laat de lippen van je klanten de hele dag en hele nacht stralen met een van de technieken uit ons bootcamp lippen!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Dat een cursus permanente make-up je alleen vaardigheden en technieken voor het gelaat bij zou brengen, is helemaal niet waar. Wij bieden namelijk ook een bootcamp 3D-tepelpigmentatie aan! Hiermee leer je een natuurlijk en hyperrealistische tepel te creëren bij mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. 

Weet je al welke semipermanente make-up opleiding jij wil volgen? Schrijf je dan meteen in!

Wat leer je in de opleiding permanente make-up?

Wat is permanente make-up?

Voor je begint aan je opleiding is het belangrijk dat je precies weet wat permanente make-up (PMU) inhoudt. Het gaat niet om slechts één techniek, maar om een breed scala van technieken. Ze hebben wel allemaal gemeen dat we met onze apparatuur, bestaande uit een heel fijne naald, pigmenten aanbrengen in de huid. 

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie werken we met semipermanente make-up. De techniek is heel gelijkaardig aan permanente make-up, maar de resultaten blijven iets minder lang op de huid aanwezig (2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar bij PMU). Toch heeft SPMU heel wat voordelen!

Semipermanente make-up: de vele voordelen

Wanneer je in je schoonheidssalon SPMU wil beginnen gebruiken, is het natuurlijk belangrijk te weten wat de voordelen hiervan zijn. Zo kan je die ook aan je toekomstige klanten uitleggen!

Ondanks de resultaten van SPMU iets minder lang aanwezig blijjven op het gezicht, geniet deze vorm van pigmentatie onze voorkeur omdat de resultaten die je ermee bereikt van een hogere kwaliteit zijn. Het eindresultaat ziet er namelijk een stuk ‘zachter’ en natuurlijker uit, in tegenstelling tot de resultaten van PMU. Daarbij krijg je vaak een harder, tattoo-effect, zoals bijvoorbeeld bij wenkbrauwen tatoeëren. 

Je klanten zullen er dankzij deze techniek dag en nacht glorieus uitzien. Het is dan ook belangrijk dat ze de look krijgen die ze voor ogen hadden, uiteraard in samenspraak met de specialist. Gelukkig zijn er heel wat mogelijke technieken om uit te kiezen!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Opleiding op verschillende niveaus

Bij elke cursus is het belangrijk dat je wel degelijk alles kan volgen. Daarom bieden wij onze bootcamps aan op verschillende niveaus. Zo volg jij lessen die overeenstemmen met jouw kennis en ervaring! We bieden de volgende niveaus aan:

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met deze trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.

De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’.  

 • Bootcamp halfgevorderden: Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers. 

Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.

 • Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.

Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.

Na deze bootcamp Hierna zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semi-permanente make-up! Kies dus voor de opleiding die het best bij jouw persoonlijk niveau past en schrijf je nu in!

Permanente make up opleiding

Verloop van een opleiding permanente make-up bij DP Academy

Ondertussen weet je welke opleidingen we aanbieden. Hoe ziet zo’n opleiding er echter uit? Kan je wel in de praktijk oefenen? Op die vragen en meer krijg je hier een antwoord!

Benodigdheden voor een PMU-opleiding

Wat krijg je?

 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis oefenpakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Ook krijg je bij elke cursus de theorie in een handige bundel mee naar huis.
 • Tijdens de opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines. Die kan je achteraf ook zelf aanschaffen met een mooie korting van 25%. Zo gaat de prijs van 2420 euro (incl. btw) naar slechts 1815 euro (incl. btw).
 • Omdat de opleiding de hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan. 

Wat breng je zelf mee?

 • Om de technieken echt onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat je kan oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf meebrengen.

Praktijkgerichte PMU-cursussen nabij Aalst

Meer leren over de theorie en hygiëne achter permanente make-up is natuurlijk belangrijk, maar je moet de PMU ook leren aanbrengen in de praktijk. Daarom ligt bij DP Academy de focus op oefenen in de praktijk. 

Een cursusdag verloopt als volgt: in de voormiddag krijg je een stuk medisch onderbouwde theorie aangereikt door onze ervaren docenten. Daarin leer je al de basis van de techniek aan, zodat je de juiste kennis hebt om de technieken in de praktijk uit te voeren. 

Daarna leer je oefenen op siliconen modellen. Die krijg je bij elke basisopleiding in je gratis oefenpakket. Onze docenten zorgen ervoor dat je constant feedback krijgt, waardoor je je techniek kunt bijschaven op de juiste manier. 

Na de middag krijg je de kans om onder strikte begeleiding een wenkbrauwen- of eyeliners-behandeling uit te voeren op echte modellen, die je zelf meebrengt. Onze docenten begeleiden je bij de opstart en uitvoering van de behandeling en evalueren het resultaat ook met jou achteraf. Op die manier leer je met de juiste producten omgaan en krijg je een goede voorbereiding op het echte werk.

Opleiding permanente make up Aalst

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

Voor je evolutie tot specialist is het uiteraard handig om de echte professionals in de praktijk aan het werk te zien. Daarom kan je in onze eigen clinic ook een stage of kijkstage volgen. 

Dat DP Academy rekening houdt met je persoonlijke schema klopt ook hier: je kan namelijk helemaal zelf kiezen wanneer je bij ons stage komt lopen. We zitten samen met jou samen een dag uit te kiezen waarop het voor jou het meest interessant is om mee te volgen. Voor een kijkstage betaal je 500 euro.

Ondersteuning tijdens en na de lessen

Onze begeleiding stopt niet na de lessen. Wij blijven voor jou nog 6 maanden lang bereikbaar voor eventuele vragen en twijfels via onze WhatsApp. Zo zorgen wij ervoor dat jij de beste resultaten haalt – ook na de opleiding!

Is voorkennis nodig voor een PMU-opleiding bij DP Academy? 

Voor je aan je opleiding begint, vragen we dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialiste. Daarnaast moet je vooral inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en een goed ontwikkeld esthetisch oog bezitten. Het tekenen van bijvoorbeeld een mooie wenkbrauw is dan ook een kunst die je best al ietwat in de vingers hebt. 

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie

Wil je echt de praktijk ingaan als permanent make-up-artist? Dan kan je eventueel ook aan het werk bij onze Dermatopigmentatie-clinic. Daarvoor moet je wel eerst alle bootcamps doorlopen hebben en voor elk onderdeel de beste resultaten hebben neergezet. 

We nemen enkel de mensen aan die de beste resultaten behalen. Ben jij klaar om ons team te versterken? Schrijf je dan nu in!

 

Wie zijn onze docenten?

DP Academy werkt niet met één docent, maar met twee! Je krijgt les van onze ervaren experten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe, die elk hun eigen expertises hebben. Ze hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en gebruiken die nog dagelijks in onze clinic. Bij hen ben je in goede handen!

 

Prijs van een PMU-opleiding nabij Aalst

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw. Onze hoogkwalitatieve opleiding is deze som zeker waard!

 

Start vandaag bij DP Academy Gent!

Doorheen dit artikel kon je lezen wat de vele voordelen van een PMU-opleiding bij DP Academy in Gent zijn. Ben je al overtuigd om de rit vanuit Aalst te ondernemen? Bekijk dan zeker de eerstvolgende startdatum van onze bootcamps en schrijf je meteen in!

Schrijf je in voor een van onze bootcamps

Sta je al te springen om eraan te beginnen? Of wil je nog meer weten over onze opleidingen? Meer over onze bootcamps kan je hier lezen. Ben je al overtuigd? Neem dan zeker contact met ons op! Hopelijk tot binnenkort in de les?