Opleiding permanente make-up Brabant bij DP Academy

Behandelingen met permanente make-up zijn tegenwoordig erg in trek, en dat hoeft niet te verbazen! Permanente make-up is dan een gemak: je ziet er elke dag stralend uit, zonder daar moeite voor te moeten doen. Wil jij ook een permanente make-up behandeling kunnen uitvoeren? Schrijf je dan in voor een opleiding permanente make-up (PMU) bij DP Academy!

Waar uit België, Brabant je ook vandaan komt, ons opleidingscentrum is voor alle cursisten makkelijk te bereiken. We bevinden ons in Sint-Martens-Latem, vlakbij de autosnelweg. We zijn niet alleen vlot bereikbaar, we beschikken ook over een ruime, gratis parking vlak voor de deur!

Micro haar pigmentatie opleiding

Over de opleiding permanente make-up nabij Brabant

We geven je hier graag al enkele voordelen mee van onze opleidingen permanente make-up. Geen zorgen: onderstaande puntjes worden in de rest van het artikel verder uitgewerkt.

 • Per cursus laten we slechts 4 studenten toe. Zo kunnen onze docenten zich toespitsen op jouw individuele vooruitgang.
 • Je krijgt les van onze topdocenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe. Ze hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en zijn dus de geknipte personen om jou de nieuwste technieken aan te leren!
 • Onze opleidingen zijn speciaal samengesteld uit verschillende niveaus, zodat jij lessen kan volgen op je eigen tempo!
 • In de opleiding krijg je zowel de theorie achter de PMU-behandeling als de praktijk . Je leert elke techniek dus goed kennen voor je ze begint te oefenen op echte modellen.

Een permanente make-up opleiding bij DP Academy heeft echter niet alleen voordelen voor jou als individu, het is ook erg voordelig voor je esthetisch instituut!

Voordelen voor jouw esthetisch instituut

 • Eerst en vooral zorgt het aanleren van een nieuwe techniek natuurlijk voor een extra bron van inkomsten.
 • Omdat PMU nog niet zo wijdverspreid is als de standaard behandelingen, is er ook nog niet zoveel concurrentie. Met een PMU-salon krijg je dus een groot concurrentievoordeel!
 • Ook kan je als student van DP Academy 25% korting krijgen op de aankoop van je eigen SPMU-machine.

Verschillende opleidingen bij DP Academy

Bij DP Academy bieden we heel wat verschillende opleidingen inzake semipermanente make-up aan, zodat jij kan kiezen voor wat jij het meest interessant vindt. Ontdek hier ons ruime aanbod!

Bootcamp wenkbrauwen

Pigmenten in de wenkbrauwen aanbrengen in de vorm van powder brows of W-brows is het doel van onze bootcamp wenkbrauwen. Wil je eerder leren hoe je echte haartjes kan nabootsen? Dan kan je deze vaardigheden aanleren in onze cursus microblading!

Bootcamp eyeliner

De beste manier om echte eyecatchers te creëren? Permanente eyeliner! In onze cursus leer je de technieken aan om bambi eyeliner, stardust liner, secret liner en prestige liner te zetten. Schrijf je meteen in voor ons bootcamp eyeliner!

Micro haar pigmentatie opleiding
Opleiding permanente make up Gent

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmentatie ook de lippen een kleurtje kan geven om ze zo extra te accentueren? In deze opleiding leer je precies hoe je dat aanpakt! Geef de lippen van je klant de perfecte vorm met baby lips, powder lips of bardot lips en start meteen aan onze bootcamp lippen.

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Ook bieden we een bootcamp 3D-tepelpigmentatie aan! Daarin leer je hoe je met pigment hyperrealistische tepels creëert voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben.

Wat leer je in de opleiding permanente make-up?

Wat is permanente make-up?

Voor je je kan beginnen specialiseren in alle facetten van PMU, is het goed om even stil te staan bij wat permanente make-up precies inhoudt. Het gaat hier eigenlijk om heel wat verschillende technieken! Wel hebben ze allemaal met elkaar gemeen dat men met een heel fijne naald pigment aanbrengt in de huid.

Bij Dermatopigmentatie en DP Academy werken we met semipermanente make-up. Die blijft iets minder lang in de huid aanwezig (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar voor PMU), maar heeft wel heel wat voordelen!

Voordelen semipermanente make-up

Met semipermanente make-up verkrijg je een natuurlijker en ‘zachter’ effect dan met PMU. Daardoor vermijd je dus het gevreesde ‘harde’ tattoo-effect van permanente make-up en krijg je er resultaten van een hogere kwaliteit voor in de plaats!

Natuurlijk kunnen je klanten ook helemaal zelf kiezen hoe ze eruit willen zien. Na overleg met de specialist wordt de gewenste look altijd even uitgetekend, zodat de klant indien nodig nog steeds aanpassingen kan doen. Wil jij je klanten ook de look van hun dromen geven? Schrijf je dan nu in voor je eerste opleiding!

Niveaus van onze opleiding

Om ervoor te zorgen dat jij een cursus kan volgen op je eigen tempo voorzien we bij DP Academy verschillende niveaus. Die gelden voor al onze bootcamps.

 • Bootcamp basis: in deze basisopleiding focussen we op de fundamenten van de techniek. We zorgen ervoor dat je de beginselen van de behandeling in de vingers krijgt, maar na deze opleiding ben je nog niet in staat om een behandeling uit te voeren op een echt model.
 • Bootcamp halfgevorderden: onder begeleiding van onze docenten perfectioneren we je basistechniek en bereiden we je voor op de volgende stap. De focus hier ligt op oefenen. Want oefening baart kunst!!
 • Bootcamp gevorderden: tijdens deze fase van het traject leer je hoe je een techniek moet toepassen in de praktijk. Daarna ben je klaar voor je eerste echte behandeling! Als je deze cursus afgerond hebt, kan je je een echte PMU-expert noemen!

Kies dus voor het niveau dat het best bij je past en schrijf je meteen in!

Hoe verloopt een opleiding permanente make-up bij DP-Academy?

Hoe verlopen zo’n lessen nu precies? Heb je ervaring nodig? En wat na het ontvangen van je certificaat? Op al die vragen krijg je hier een antwoord!

Benodigdheden voor de PMU-opleiding nabij Brabant

Wat krijg ik?

 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis startpakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Ook krijg je alle medisch onderbouwde theorie in een handige bundel mee naar huis.
 • Pigmenteren doe je met een SPMU-machine. Tijdens de opleiding gebruik je die gratis, achteraf kan je die bij ons ook kopen aan een korting van 25%! Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar na aftrek van de korting wordt dat 1815 euro (incl. btw).
 • Aangezien een opleiding de hele dag in beslag neemt, krijg je van ons ook een lunch.

Wat breng ik zelf nog mee?

 • De beste manier om technieken te leren toepassen is door te oefenen op echte modellen. Die moet je echter wel zelf meebrengen.

Wat kan je verwachten van een opleidingsdag

De opleiding begint in de voormiddag met het aanleren van de medisch onderbouwde theorie. Zo kom je bijvoorbeeld te weten welke problemen er kunnen optreden, hoe je ze kan vermijden er zijn en hoe de producten werken. 

Daarna oefen je op verschillende siliconen modellen. Die krijg je bij elke basisbootcamp gratis in een startpakket. De docente zal je bijstaan met constante feedback, zodat jij je werkwijze kan corrigeren waar nodig en zo kan blijven groeien.

In de namiddag oefen je onder strikte begeleiding met het uitvoeren van een echte behandeling op modellen die je zelf meebrengt. Onze docenten helpen je met de opstart en het aanbrengen van de techniek, om na afloop samen met jou het resultaat te evalueren. 

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

De beste manier om de kneepjes van het vak te leren kennen? Professionals aan het werk zien tijdens een kijkstage of stage! Ook dat kan je in onze eigen clinic, Dermatopigmentatie, volgen. Voor een kijkstage betaal je 500 euro.

Heb ik voorkennis nodig?

Voor je begint aan de opleiding vragen we dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Daarnaast heb je vooral inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en een goed esthetisch inzicht nodig. Bezit jij al die dingen? Schrijf je dan meteen in!

Ondersteuning tijdens én na de opleiding

Onze begeleiding stopt niet nadat je je opleiding semipermanente make-up hebt afgewerkt. Je kan onze docenten tot 6 maanden daarna nog bereiken via WhatsApp met eventuele vragen en twijfels. Wij willen dat jij de beste resultaten bereikt – en dat ook na het behalen van je diploma!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Niet zeker waar je terechtkan na je opleiding? Je kan eventueel ook in onze eigen clinic (Dermatopigmentatie) komen werken! Daarvoor moet je eerst alle bootcamps doorlopen hebben en met vlag en wimpel geslaagd zijn. 

We nemen enkel de studenten met de beste resultaten aan. Schrijf je meteen in voor je eerste opleiding en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Wie zijn je docenten?

Onze docenten Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Daarenboven gebruiken ze die ervaring nog elke dag in onze behandelruimte. Bij hen ben je dus in goede handen!

Prijs PMU-opleiding Brabant

Prijstabel opleiding

Voor al onze opleidingen geldt dat je per dag per opleiding 1033 euro (excl. btw) betaalt. `

SPMU-machines

Tijdens je opleiding maak je gratis gebruik van onze SPMU-machines, maar achteraf heb je die natuurlijk ook nodig. Daarom kan je die bij DP Academy aankopen met een studentenkorting van 25%! Origineel kost een machine 2420 (incl. btw), maar daar maken we nog slechts 1815 euro (incl. btw) van.

 

Schrijf je vandaag nog in voor je opleiding nabij Brabant!

Ondertussen weet je hoeveel voordelen een opleiding van DP Academy biedt. Het is het ritje vanuit Brabant dus zeker waard! Meer informatie over onze verschillende bootcamps vind je hier. Ben je al klaar om je in te schrijven? Neem dan zeker contact met ons op.

Hopelijk zien we je in de volgende les!