Op zoek naar een opleiding voor permanente make-up in Brussel? Kies voor DP Academy!

Permanente make-up maakte de laatste jaren (ook in België) een steeds grotere opmars en blijft aan populariteit winnen. Dat komt doordat steeds meer mensen op de hoogte zijn van de  voordelen van permanente make-up: zonder enige moeite een blijvende en stralende look, dag in dag uit. Spring mee op de trend van permanente make-up en volg een opleiding bij DP Academy nabij Brussel.

Voor jou als schoonheidsspecialist is het  een waardevolle toevoeging voor jouw esthetisch instituut als je behandelingen met permanente make-up kan toevoegen aan jouw aanbod. Hiermee biedt je extra diensten voor bestaande klanten én kan je ook nieuwe klanten aantrekken. . 

 DP Academy is gevestigd in Gent. Vanuit Brussel is dit ongeveer een uurtje tot anderhalf uur rijden.

Lees snel verder om te ontdekken waarom het zeker en vast de moeite waard is om onze opleidingen te volgen.

Een behandeling met permanente make-up, wat houdt dat in?

Permanente make-up (ook wel afgekort als PMU) kan heel breed geïnterpreteerd worden: er zijn tal van bestaande technieken die onder de noemer ‘PMU’ vallen.. Wij zien PMU als alle technieken waarbij er gebruik gemaakt wordt van een zeer fijne naald. Hierbij wordt pigment onder de huid aangebracht op bijvoorbeeld wenkbrauwen of lippen.

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie werken wij met semi-permanente make-up. De resultaten hiervan blijven, in tegenstelling tot die van PMU, slechts 2 à 3 jaar aanwezig op het gelaat. Bij PMU blijven de resultaten vaak tot tien jaar zichtbaar. 

Ondanks de resultaten van semipermanente make-up minder duurzaam zijn, geven wij toch voorkeur aan deze methode. Ze geeft namelijk  een zachte en meer natuurlijke indruk en zal minder snel als  hard of getekend overkomen. Bij PMU zal je sneller een hard tattoo-effect hebben. Daarenboven merken we dat de resultaten van PMU op het einde van die 10 jaar vaak hun esthetisch effect verliezen.

Permanente make-up: niets dan voordelen!

Er zijn heel wat voordelen aan semipermanente make-up. Ontdek hier waarom het interessant is voor jou en jouw toekomstige klanten:

Voordelen van een opleiding in permanente make-up voor jou als esthetisch instituut

 • Een extra bron van inkomsten voor jouw salon
 • Concurrentievoordeel voor jouw esthetisch instituut: de concurrentie binnen SPMU is kleiner dan bij de standaard schoonheidsbehandelingen.
 • Ook voor de aankoop van je machine kan je als cursist rekenen op 25% korting

Voordelen van permanente make-up voor jouw klanten

 • Elke dag moeiteloos pérfect aangebrachte make-up voor jouw klanten
 • Bespaar jouw klanten heel wat tijd voor de spiegel
 • Een look volledig naar de wensen van jouw klanten, mét deskundig advies van een expert 
 • De pijn valt best mee, maar indien gewenst is zelfs lokale verdoving mogelijk 
 • De ongemakken van jouw klanten kunnen tot een minimum beperkt worden

Voor welke permanente make-up opleidingen kan ik terecht bij DP Academy?

DP Academy heeft tal van permanente make-up opleidingen te bieden. Zo kan jij onder toeziend oog van onze ervaren begeleiding de beste technieken aanleren. Bekijk hier ons uitgebreid aanbod en ontdek met welke bootcamp jij wil beginnen!

1. Bootcamp wenkbrauwen

Ben je gepassioneerd door wenkbrauwen? Wil jij je verdiepen in powder brows en microblading? In dit geval is de bootcamp wenkbrauwen ideaal voor jou! Hier leer je hoe jou jij jouw klantjes in de watten kan leggen op een veilige en correcte manier, zonder complicaties! 

2. Bootcamp eyeliner

Een zwak voor echte eyecatchers? Check it out: onze bootcamp eyeliner. In deze opleiding leer je om de meest feilloze eyeliners met perfecte vorm te zetten! Na onze opleiding met de focus op eyeliner, ben je een meester in het aanbrengen van lijntjes op en onder de ogen.

Micro haar pigmentatie opleiding
Micro haar pigmentatie opleiding

3. Bootcamp lippen

Het juiste pigment en de juiste kleur zorgen voor een stralend en natuurlijk resultaat op de lippen. Leer hier alles over de geschikte methodes en juiste producten om een foutloos en daarenboven ook nog eens prachtig resultaat af te leveren. Dit allemaal tijdens onze bootcamp lippen! Kijk hier voor meer info!

4. Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Voor een natuurlijk, mooi en realistisch resultaat na een borstreconstructie, is tepelpigmentatie aangeraden. Ook voor een certificaat voor tepelpigmentatie kan je terecht bij DP Academy.

Lees er alles over: bootcamp 3D tepelpigmentatie.

Hoe ziet mijn opleiding bij DP Academy eruit?

Wat kan ik verwachten van een les bij DP Academy? Hoe ziet de totale opleiding eruit? Lees gerust verder om elke opleiding te ontdekken en een antwoord te vinden op jouw vragen!

De 3 niveaus naar perfectie

Onze opleidingen vinden plaats op drie niveaus: basis, halfgevorderde en gevorderde. Zo kan jij op je eigen tempo aan de basis beginnen en uitgroeien tot een meester in het vak. . Hieronder leggen we uit welke niveaus er zijn en wat ze inhouden.

 1. Bootcamp basisDit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met deze trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’. 
 2. Bootcamp halfgevorderdenTijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers.Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.
 3. Bootcamp gevorderdenIn onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.Na deze bootcamp zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semi-permanente make-up!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Kort samengevat in een overzicht: jouw traject is jouw keuze

Bij DP Academy volg je de opleiding rond de techniek afgestemd op jouw keuzes en rekening houdend met jouw niveau. Welke opleidingen hebben wij in de aanbieding?

 • Wil jij jouw je klanten volle en gevulde wenkbrauwen geven met de beste technieken? 

→ Dan is bootcamp wenkbrauwen iets voor jou!

 

Kan ik deelnemen zonder voorkennis? 

Voor je aan een opleiding begint, bekijken wij eerst samen wat jouw ervaringen als schoonheidsspecialist juist zijn. Voor ons blijven doorzettingsvermogen, inzet, motivatie en een oog voor esthetiek de voornaamste motivatie. Als jij jezelf hierin herkent, ben jij dé cursist die wij zoeken!

Het spreekt voor zich dat wanneer je nog geen ervaring hebt met het plaatsen van 

SPMU, je moet starten met de basis bootcamp. Zo krijg je de basistechniek onder de knie. Nadien kan je die nog verfijnen zoveel je wil in onze bootcamp voor halfgevorderden en gevorderden. 

Praktijkgerichte cursus

Wat DP Academy onderscheidt van de andere opleidingen in Vlaanderen en Nederland? Onze sterke focus op praktijkoefeningen. Een theoretische basis is natuurlijk nodig, maar dit gaat bij ons niet ten koste van de praktijkervaringen. 

Een opleidingsdag bestaat daarom uit twee delen. In de voormiddag staan er theorielessen op de planning. Deze theorie wordt onmiddellijk op siliconen modellen geoefend en uitgeprobeerd. Geen saaie les op de schoolbanken dus! 

Elke cursist in onze beginnerscursus wordt daarom voorzien van een gratis starterspakket met producten en PMU pigmenten voor een PMU-behandeling. Ontdek hier wat je kan verwachten van dit startpakket

Na de middag volgt het échte werk: in de praktijk oefenen met modellen. Natuurlijk vindt dit plaats onder professionele begeleiding van onze ervaren docentes. Met deze aanpak leer je om de technieken in de praktijk te brengen. Zoals je ziet ligt de focus van deze opleiding dus echt op het praktijkgerichte. 

[Youtube video met sfeerbeelden van een opleidingsdag toevoegen]

Inclusief de mogelijkheid tot stage binnen ons bedrijf

Wij zijn trotse eigenaars van een eigen clinic. Hierdoor kunnen wij in onze opleidingen ook een stage of kijkstage aanbieden. Deze unieke opportuniteit maakt het voor jou mogelijk om de echte specialisten aan het werk te zien. 

Jij als cursist kan zelf kiezen wanneer je deze stage graag zou doen. Jij hoeft je niet per se naar onze agenda te schikken, we zoeken een moment waarop het zowel voor jou als voor ons perfect past. 

Een dag kijkstage kost 500 euro (excl. btw). Je kan pas een kijkstage inboeken als je een opleiding permanente make-up bij ons hebt gevolgd. In samenspraak met jou bekijken we wanneer er een interessante periode is om mee te volgen. Zo kunnen we garanderen dat jij je volop kan bekwamen in het veld waarin jij jou wenst te specialiseren.

De prijs van een opleiding permanente make-up bij DP Academy

Per dag, per opleiding betaal je 1033 euro, exclusief btw. Dit lijkt misschien een groot bedrag, maar kwaliteit van de opleiding die jij krijgt, is dat zeker waard!

DP Academy, dat staat voor streven naar perfectie!

DP Academy is dé plaats om te starten met een permanente make-up opleiding. Wij leren jou de techniek van SPMU van A tot Z en we zorgen ervoor dat jij tijdens de opleidingen alle kneepjes van het vak meekrijgt.

Docenten met jarenlange ervaring

Je krijgt les van Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe. Met meer dan 15 jaar ervaring in de sector zullen ze jullie tijdens de opleidingen met raad en daad bijstaan. 

Omdat ze zelf ook dagelijks de technieken toepassen in de behandelruimte, kunnen zij die als geen ander het beste aanleren. Zij zijn dus dé uitgelezen personen om jou tijdens de opleiding te ondersteunen.

Jobopportuniteiten na de opleiding bij Dermatopigmentatie

Het einde van jouw opleiding bij DP Academy hoeft niet het einde te betekenen van onze samenwerking. We zijn bij Dermatopigmentatie, onze eigen clinic namelijk altijd op zoek naar extra talent voor het uitvoeren van SPMU-behandelingen bij onze klanten. 

Nadat jij alle opleidingen doorlopen hebt en jouw technieken geperfectioneerd hebt, kunnen we bekijken of er mogelijkheden zijn voor jou binnen onze clinic. Omdat wij enkel de hoogste kwaliteit willen bieden aan onze klanten, komen enkel cursisten met de allerbeste resultaten in aanmerking voor een job of samenwerking 

Alleen zo behouden we de kwaliteit van ons aanbod. Wil jij als volgende ons team versterken? Schrijf je dan zeker in voor je (eerste) opleiding!

Kies vandaag nog voor een opleiding bij DP Academy!

Woon jij en Brussel en ben je klaar voor het echte werk? Sta je te popelen om een van onze opleidingen te volgen? Wacht niet langer  en schrijf je in voor een van onze opleidingen!

Waarom zou je kiezen voor DP Academy?

Bij ons leer je op een verantwoorde en professionele manier de nieuwste technieken van permanente make–up kennen en hanteren. Naast praktijkwerk kan je bij ons terecht voor handige tips, praktische tricks, informatie over de beste producten

We geven ook preventieve tips mee om vaak voorkomende problemen te vermijden. Je wordt zo klaargestoomd om zelf met PMU aan de slag te gaan in jouw salon. Bij ons gaan we voor expertise van onze eigen specialisten. Zie jij een carrière voor jou in de SPMU-sector? Aarzel dan niet en schrijf je onmiddellijk in!

Support en contact tijdens en na de lessen

Onze ondersteuning gaat verder dan het contact in de lessen. Naast ‘lesuren’ staan wij paraat voor jou via telefoon of WhatsApp ondersteuning te bieden tot zes maanden na het volgen van jouw opleiding. 

Wij willen zelf niets liever dan jou het beste resultaat te zien behalen. Daarvoor doen we het! En dat het liefste samen met jou!

Hoe kan ik inschrijven?

Als je helemaal overtuigd bent om te starten met een opleiding of je toch nog liever wat meer informatie wil, dan kan je steeds contact met ons opnemen.

Hier kan je meer info vinden over onze bootcamps. Wens je je opleiding vast te leggen? Neem via deze weg contact met ons op en schrijf je in voor de eerstvolgende opleiding op onze boekingspagina

We zien je graag snel bij DP Academy!