Opleiding permanente make-up Gent bij DP Academy

Permanente make-up is een nieuwe trend in de beautysector. Het is dan ook een gemak: je ziet er voor een lange tijd geweldig uit zonder daar zelf moeite voor te moeten doen. Wil jij een opleiding volgen om deze permanente make-up onder begeleiding te leren toepassen? Volg dan een opleiding permanente make-up in België, Gent bij DP Academy!

Over de opleiding in Gent

Hier geven we al even aan van welke voordelen je geniet in een opleiding van DP Academy. Verder in dit artikel worden alle onderstaande puntjes meer uitgewerkt.

 • In onze opleidingen worden telkens slechts 4 mensen toegelaten. Op die manier kunnen onze docenten zich toespitsen op jouw individuele vooruitgang.
 • Onze docenten hebben al jaren ervaring in de sector en kennen daardoor alle kneepjes van het vak. Dat maakt hen de geknipte personen om ook jou alles aan te leren!
 • We bieden je een harmonieuze mix aan van theorie en praktijk. Zo weet je precies wat je moet doen en kan je ook oefenen op echte modellen, die je zelf meebrengt.

De cursussen hebben verschillende niveaus, zodat jij altijd les kan volgen naargelang je eigen ervaring.

Opleidingen permanente make-up in Gent

Wenkbrauwen, eyeliner en zoveel meer: bij DP Academy Gent kan je over heel wat verschillende PMU-technieken lessen volgen. Ontdek hier ons ruime aanbod!

Bootcamp eyeliner

Elke dag de perfecte eyeliner tekenen kan soms flink lastig zijn. Jij kan jouw klanten verlossen van dit ongemak door een bootcamp eyeliner te volgen! Zo teken je voor al je klanten in no time de beste permanente eyeliner. 

Bootcamp wenkbrauwen

Wil je met microblading of Powder Brows de perfecte wenkbrauwen leren tekenen? Schrijf je dan zeker in voor ons bootcamp wenkbrauwen!

Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten je lippen subtiel kan kleuren? Met ons bootcamp lippen leer je dan ook de beste Bardot Full Lips aanbrengen voor een subtiel, maar prachtig effect!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Permanente make-up bestaat niet enkel voor het gezicht. Wil je wat meer variatie? Overweeg dan ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie. Hier leer je een hyperrealistische tepel aanbrengen op een gereconstrueerde borst.

Wat leer ik in de opleiding?

Wat is permanente make-up?

Vooraleer je aan je eerste les begint, is het goed om nog even precies mee te geven wat permanente make-up (PMU) is. Het gaat eigenlijk over meerdere technieken die onder één noemer worden samengebracht. Ze hebben wel allemaal gemeen dat het gaat over pigmenten die met heel fijne naalden in de huid worden aangebracht

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie werken we met semipermanente make-up. Daarbij blijft de make-up iets minder lang aanwezig op het gelaat (zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 met PMU), maar SPMU heeft heel wat voordelen die dat helemaal goed maken!

Voordelen semipermanente make-up

Met semipermanente make-up blijft de make-up misschien iets minder lang aanwezig, maar de kwaliteit van de techniek is wel een stuk hoger. Zo geeft SPMU een meer ‘zachte’ en natuurlijke uitstraling, waardoor je het gevreesde ‘harde’ tattoo-effect van PMU vermijdt. 

Ook kunnen de klanten in je salon perfect zelf kiezen wat ze met hun behandeling willen bereiken, uiteraard met advies van een expert. Ze krijgen dus de look waar ze van dromen! Ben jij klaar om aan je eerste behandeling te beginnen? Schrijf je dan nu in voor een cursus!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Opleiding op verschillende niveaus

Onze opleidingen zijn opgesplitst per niveau. Van basis tot gevorderde: bij DP Academy kan je zelf het niveau kiezen dat het best bij jouw ervaring past! We bieden volgende niveaus aan:

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met deze trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.
 • De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’. Bootcamp halfgevorderden:  Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers.Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.
 •  Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.
 • Na deze bootcamp zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semipermanente make-up! Kies dus voor het niveau dat het best bij jou past en schrijf je nu in!
Opleiding permanente make up Gent

Verloop opleidingen semipermanente make-up bij DP Academy Gent

Hoe zien onze lessen er nu precies uit? En hoe leer je de techniek oefenen in de les? Lees hier meer over onze werkwijze!

Benodigdheden voor de PMU-opleiding in Gent

Wat neem ik zelf mee?

 • Je leert de techniek het best aan door te oefenen op een echt model. Die moet je wel zelf meebrengen.

Wat krijg ik?

 • Onze medisch onderbouwde theorie krijg je in een handige bundel mee naar huis.
 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis oefenpakket dat onder andere siliconen modellen bevat.
 • Tijdens je opleiding kan je onze SPMU-machines gratis gebruiken. Je kan deze na afloop ook kopen aan een mooie studentenkorting van 25%. Origineel kost een machine 2420 euro (incl. btw), maar na de korting betaal je er nog slechts 1815 euro (incl. btw) voor.
 • Omdat een opleiding de hele dag in beslag neemt, krijg je van ons ook een lunch aangeboden.

Praktijkgerichte cursus in Gent

Of het nu om wenkbrauwen, ogen of lippen gaat – om de technieken echt onder de knie te krijgen moet je kunnen oefenen in de praktijk. Een lesdag ziet er bij DP Academy dan ook als volgt uit:

In de voormiddag krijg je de medisch onderbouwde theorie aangereikt en leer je bijvoorbeeld meer over de hygiëneprocedures van de behandelingen. Zo weet je precies waar je aan begint als je aan de praktijk moet starten.

Daarna kan je de techniek oefenen op siliconen modellen. Die krijg je bij elke beginnerscursus mee in je gratis starterspakket. Onze docenten zorgen hier voor individuele begeleiding zodat jij met de juiste tips je technieken kan bijschaven.

In de namiddag leer je dan onder strikte begeleiding van de docent en met de juiste producten oefenen op een echt model. Het model neem je zelf mee. De docenten helpen je met de opstart en het aanbrengen, waarna ze samen met jou het eindresultaat evalueren. Zo leer je een mooie look creëren in de praktijk!

Mogelijkheid stage bij Dermatopigmentatie

Naast onze cursussen kunnen studenten ook behandelingen meevolgen in   onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Je kan je stage of kijkstage zelf inplannen. Zo vormt DP Academy zich naar het persoonlijke schema van haar cursisten! Een kijkstage kost 500 euro.

Is een vooropleiding vereist?

Voor je aan de opleiding begint, vragen we dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialiste. Bij je deelname vragen we daarnaast vooral dat je inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en een goed esthetisch oog bezit. Ben je klaar om de kneepjes van het vak te leren kennen? 

Ondersteuning tijdens en na de les

Onze begeleiding stopt niet eens de cursus is afgelopen. Ook na je lessen kan je tot 6 maanden na de opleiding bij ons terecht met eventuele vragen of twijfels via WhatsApp. We willen niet alleen dat je je attest PMU behaalt, maar ook dat je daarna de beste resultaten blijft behalen. Daar werken we graag samen met jou aan!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Onze studenten kunnen na hun opleiding eventueel ook in onze clinic aan het werk. Daarvoor moeten ze elk bootcamp hebben doorlopen en elk examen met onderscheiding hebben afgewerkt. 

Enkel de cursisten met de beste resultaten maken kans om bij ons aan het werk te gaan. Droom jij ervan om ons team te versterken? Schrijf je dan nu in!

Wie zijn je docenten?

Cursisten kunnen slechts even goed zijn als hun docenten. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres! Docent Karen Sarasin en docent Julie Van Den Berghe hebben allebei meer dan 15 jaar ervaring in de beautysector. Ze gebruiken die ervaring nog elke dag in de behandelruimte. Zij zorgen er dan ook voor dat jouw opleiding van een hoge kwaliteit is!

Prijs van een opleiding permanente make-up in Gent

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Elke opleiding van DP Academy is deze som zeker waard door de unieke focus op praktijkervaring, de experts die jou opleiden en de vele voordelen die je krijgt zoals kortingen en het starterspakket!

SPMU-machines

Tijdens je opleiding maak je gratis gebruik van de SPMU-machines, maar nadien kan je ze bij ons ook zelf aanschaffen met een fikse korting van 25%. Een machine kost 2420 euro (incl. btw), maar na onze studentenkorting betaal je nog slechts 1815 euro (incl. btw).

 

Start vandaag je opleiding PMU bij DP Academy Gent!

Ondertussen weet je meer over onze werkwijze en hoe een opleiding bij DP Academy eruitziet. Kan je niet meer wachten om te beginnen? Laat het ons dan zeker weten!

Tijd om je in te schrijven!

Vraag je je al af wat de startdatum van de volgende opleiding is? Of wil je nog meer weten over welke bootcamps we aanbieden? Alles over ons aanbod lees je hier. Ben je klaar om je in te schrijven? Neem dan zeker contact met ons op! We hopen je binnenkort in de les te zien.