Opleiding permanente make-up Oost-Vlaanderen: DP Academy

Permanente make-up (PMU) is een geweldige manier om je natuurlijke schoonheid naar een hoger niveau te tillen. Wil jij ook leren hoe je je klanten er met permanente make-up altijd goed uit kan laten zien? Volg dan een opleiding permanente make-up in Oost-Vlaanderen bij DP Academy Gent!

Ons opleidingscentrum bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de autosnelweg. Uit welke hoek van Oost-Vlaanderen (België) je ook vandaan komt, DP Academy is makkelijk te bereiken! Vlak voor de deur is er een ruime, gratis parkeergelegenheid  zodat je je geen zorgen hoeft te maken over waar je je auto kwijt kan.

Micro haar pigmentatie opleiding

Over de opleiding

Hier geven we je graag een kort overzicht van alle voordelen die een opleiding permanente make-up van DP Academy je te bieden heeft. Onderstaande puntjes worden doorheen dit artikel verder uitgewerkt. 

 • We werken enkel met ervaren en gespecialiseerde docenten. Onze trainers hebben elk dan ook meer dan 15 jaar ervaring in de sector. Ze begeleiden je met veel passie!
 • In de opleiding krijg je zowel theorie als praktijk aangereikt. Daarbij leer je bijvoorbeeld de technieken oefenen op echte modellen, die je zelf meebrengt.
 • Per cursus worden slechts 4 personen toegelaten, zodat onze docenten je constant gepersonaliseerde feedback kunnen geven en zich echt op jou kunnen focussen.
 • Onze cursussen worden aangeboden op verschillende niveaus, zodat jij les kan volgen naargelang je eigen ervaring.

Bekijk zeker deze video over onze opleidingen. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan meteen in!

De verschillende opleidingen semipermanente make-up

De wenkbrauwen, ogen, lippen… PMU kan worden toegepast op heel wat zones van het gelaat. Daarom bieden we ook verschillende cursussen aan om per zone met de beste technieken en producten te leren werken. Leer hier meer over ons ruime aanbod!

Bootcamp permanente eyeliner

Wil je de ogen van je klanten echt in de kijker zetten? Dan is een bootcamp eyeliner perfect voor jou! In deze opleiding leer je met de juiste apparatuur de perfecte eyeliner tekenen. 

Bootcamp wenkbrauwen

Er zijn heel wat technieken waarmee je wenkbrauwen kan corrigeren of accentueren. Denk bijvoorbeeld aan microblading, waarbij je haartjes leert nabootsen op een natuurlijke manier, of Powder Brows, voor mensen die wel nog over echte wenkbrauwhaartjes beschikken. Lijkt deze module je een meerwaarde? Schrijf je dan snel in voor ons bootcamp wenkbrauwen!

Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp lippen

Wist je dat je met pigmenten je lippen ook een subtiel kleurtje kan geven? Van Bardot Full Lips tot Baby Lips: met deze techniek geef je je klanten de lippen die ze wensen. Wil je al meteen aan de les beginnen? Schrijf je dan in voor ons bootcamp lippen!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Permanente make-up kan natuurlijk voor meer gebruikt worden dan enkel het gezicht. In ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie leren onze studenten hoe ze een natuurlijk ogende tepel kunnen creëren voor mensen die net een borstreconstructie achter de rug hebben. Kies dus voor het bootcamp dat het best bij jouw interesses aansluit!

Wat leer je in onze opleidingen?

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een nieuwe trend in de beautysector. Maar wat houdt het nu precies in? In de praktijk verwijzen we met permanente make-up naar heel wat verschillende technieken. Die hebben met elkaar gemeen dat men met een heel fijne naald pigmenten aanbrengt in de huid. Daardoor blijft permanente make-up gedurende lange tijd op het gezicht aanwezig.

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie werken we met semipermanente make-up (SPMU). Die blijft iets minder lang op het gezicht aanwezig (denk aan zo’n 2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar voor permanente make-up), maar SPMU heeft heel wat voordelen!

Voordelen semipermanente make-up

Semipermanente make-up blijft misschien iets minder lang aanwezig op het gezicht, toch heeft de techniek heel wat voordelen. Lees er hier meer over zodat jij deze inzichten later aan je klanten mee kan geven!

Of het nu gaat om permanent eyeliners of een mesjestechniek als microblading, ook wel de hairstrokes-techniek genoemd, het blijft belangrijk dat de resultaten natuurlijk ogen

Met SPMU ziet het resultaat er veel ‘zachter’ en natuurlijker uit dan met PMU. Je vermijdt ook het gevreesde ‘harde’ tatoeage-effect dat bij permanente make-up zo vaak voorkomt.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je klanten de look van hun dromen krijgen. In overleg met de expert kan de klant dan ook helemaal zelf kiezen welk resultaat gewenst is. Kan jij al niet meer wachten om deze technieken toe te passen bij je eigen klanten? Schrijf je dan nu in!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Opleiding op verschillende niveaus

Voor alle PMU-opleidingen geldt dat het belangrijk is dat jij helemaal mee bent met de lessen. Daarom bieden we voor onze cursisten verschillende niveaus aan in onze bootcamps – zo kan jij les volgen naargelang je eigen ervaring. We bieden opleidingen op volgende niveaus aan:

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met de technieken van SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’.Voor ons bootcamp eyeliner houdt dat bijvoorbeeld in dat je de Bambi liner leert zetten. Dat is dan ook de meest eenvoudige soort liner.Bootcamp halfgevorderden: Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers.Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.

  Om verder te gaan met het voorbeeld inzake eyeliner leer je in dit deel van de opleiding bijvoorbeeld meer over het zetten van Secret Liner.

 • Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.

  Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.In het bootcamp voor eyeliner is dit de fase waarin je de Prestige Liner leert zetten en we je de Stardust schaduwtechniek aanleren. Na deze cursus kan je jezelf een echte expert noemen!

Verloop van de opleiding

Ondertussen vraag je je waarschijnlijk af hoe zo’n opleiding dan precies verloopt. Wat moet je meebrengen? Hoe ziet een lesdag eruit? Dat alles en meer kom je hier te weten!

Benodigdheden voor de PMU-opleiding

Wat krijg je?

 • In elke cursus van DP Academy krijg je een bundel met de medisch onderbouwde theorie mee naar huis.
 • Bij een basisopleiding krijg je een gratis oefenpakket dat bijvoorbeeld siliconen modellen bevat.
 • Tijdens de opleiding krijg je de kans om gratis gebruik te maken van al onze SPMU-machines. Daarna kan je die echter ook bij ons aankopen voor een verlaagde prijs. Al onze studenten genieten namelijk van 25% korting. Normaal gezien kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar daar maken wij 1815 euro (incl. btw) van!
 • Aangezien de opleiding een hele dag in beslag neemt, bieden we ook lunch aan.

Wat breng je zelf mee?

 • De beste manier om technieken onder de knie te krijgen is door te oefenen op echte modellen. Die moet je wel zelf meebrengen. 

Praktijkgerichte cursus PMU in Oost-Vlaanderen

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat we onze cursisten de juiste theorie over producten en hygiëne aanreiken. Uiteindelijk is de praktijk echter het belangrijkste. Daarom leggen we in al onze cursussen de focus op de praktijk. 

Concreet ziet een lesdag er als volgt uit: in de voormiddag krijg je een stuk medisch onderbouwde theorie aangereikt van onze ervaren docenten. Daardoor leer je al hoe de techniek er precies uitziet en waar je allemaal op moet letten. Theorie is echter zeker niet alles om een goede behandeling uit te voeren – daarom leggen we de focus op de praktijk.

Eerst leer je oefenen op verschillende siliconen modellen. Die kan je bij elke basisopleiding krijgen als deel van je gratis oefenpakket. Onze docenten geven je daarbij constant feedback, zodat jij je techniek kan verbeteren waar nodig. 

In de namiddag duiken we de praktijk in door je onder strikte begeleiding een behandeling te laten uitvoeren op echte modellen, die je zelf meebrengt. Je maakt kennis met hoe een echte behandeling eraan toegaat en krijgt handige praktische tips van je docent tijdens de opstart en plaatsing. Na afloop evalueren ze samen met jou het resultaat. Zo leer je echt de kneepjes van het vak!

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

Naast de lessen kan je bij onze eigen clinic, Dermatopigmentatie, ook een stage of kijkstage volgen. Onze studenten kunnen trouwens helemaal zelf kiezen wanneer ze dit komen doen. 

Natuurlijk zitten we wel samen om te kijken wat voor jou het meest interessante moment is om mee te volgen. DP Academy vormt zich naar jouw persoonlijke schema! Voor een kijkstage betaal je 500 euro.

Is er voorkennis vereist?

Voor je aan onze opleiding begint, vragen we dat je wel al over wat ervaring beschikt als schoonheidsspecialiste. Daarnaast moet je vooral inzet, doorzettingsvermogen, motivatie en een goed esthetisch oog aan de dag kunnen leggen. Ben jij er al klaar voor?

Ondersteuning tijdens en na de lessen

De ondersteuning van onze topdocenten stopt niet aan het einde van de opleiding. Ook wanneer je je diploma al behaald hebt, blijven we tot 6 maanden lang beschikbaar voor eventuele vragen of twijfels via WhatsApp. Ons doel is om jou de beste resultaten te zien behalen – en daar helpen we je graag bij!

Jobopportuniteit bij Dermatopigmentatie

Na je opleiding bij DP Academy kan je eventueel ook aan de slag bij onze eigen clinic Dermatopigmentatie. Daarbij zoeken we mensen die al onze PMU-bootcamps doorlopen hebben en voor elk onderdeel de beste resultaten behaald hebben

Enkel de studenten met de beste resultaten kunnen bij ons beginnen werken. Kom jij ons team versterken? Schrijf je dan vandaag nog in voor je eerste opleiding!

Wie zijn je docenten?

Bij DP Academy krijg je les van niet één docent, maar twee ervaren docenten! Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe hebben allebei al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en gebruiken die expertise nog elke dag in de behandelruimte. Dankzij hun passie voor permanente make-up krijg jij lessen van de hoogste kwaliteit!

Prijs van onze opleiding in Oost-Vlaanderen

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

SPMU-machines

Zoals eerder vermeld kan je als student ook een eigen SPMU-machine aanschaffen met een fikse korting. Een SMPU-machine kost 2420 euro (incl. btw), maar dankzij onze studentenkorting van 25% wordt dat slechts 1815 euro (incl. btw)!

Start vandaag je opleiding permanente make-up bij DP Academy!

Ondertussen ben je alles te weten gekomen over hoe een opleiding bij DP Academy verloopt en van welke voordelen je zoal kan genieten. Ben je al klaar om eraan te beginnen? Laat het ons dan zeker weten!

Bij DP Academy geniet je van hoogkwalitatieve bootcamps, gedoceerd door ervaren professionals. Je leert je specialiseren in het domein dat jouw interesse uitdraagt, en dat op jouw niveau! Waar wacht je nog op?

Schrijf je in voor onze opleiding in Oost-Vlaanderen

Ben je klaar om te beginnen aan je opleiding? Of wil je eerst nog even al je opties bekijken? Hier vind je al onze bootcamps terug. Heb je je beslissing al gemaakt? Neem dan meteen contact met ons op. We hopen je binnenkort in de les te zien!