Opleiding permanente make-up West-Vlaanderen bij DP Academy

Onder de noemer van permanente make-up vallen heel wat technieken. Denk bijvoorbeeld aan permanente eyeliner, microblading of pigmenten aanbrengen in de lippen. Wij geven bij DP Academy verschillende opleidingen.

Wil jij deze nieuwe trend ook kunnen toepassen voor jouw klanten in België, West-Vlaanderen? Dan is een opleiding permanente make up West-Vlaanderen bij DP Academy iets voor jou!

DP Academy bevindt zich in Sint-Martens-Latem, vlakbij de snelweg en dus maar zo’n 20 minuutjes rijden vanuit West-Vlaanderen of Antwerpen. Er is ook ruime, gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Opleiding permanente make up West-Vlaanderen

Over de opleiding permanente make-up bij DP Academy

Hier geven we je alvast enkele voordelen mee van een opleiding bij DP Academy. Onderstaande puntjes worden in de rest van dit artikel verder uitgewerkt.

 • In elk bootcamp worden maximum 4 personen toegelaten. Daardoor kunnen onze docenten jouw individuele vooruitgang opvolgen en bijsturen waar nodig.
 • Onze docenten hebben meer dan 15 jaar ervaring in de sector en zijn daarom geknipt om jou de kneepjes van het vak aan te leren!
 • Tijdens de opleiding krijg je een harmonieuze mix van theorie en praktijk aangereikt. Zo weet je precies hoe een behandeling in zijn werk gaat en oefen je ook op een echt model, al breng je die wel zelf mee.
 • Elke cursus bestaat uit verschillende niveaus, zodat jij les kan volgen naargelang je eigen ervaring. 

Naast de voordelen van de opleiding zelf voor jou persoonlijk, zijn er ook heel wat voordelen verbonden aan het volgen van een opleiding bij DP Academy voor jouw esthetisch instituut.

Voordelen van een opleiding in permanente make-up voor jou als esthetisch instituut

 • Een extra bron van inkomsten voor jouw salon
 • Concurrentievoordeel voor jouw esthetisch instituut: de concurrentie binnen SPMU is kleiner dan bij de standaard schoonheidsbehandelingen.
 • Ook voor de aankoop van je machine kan je als cursist rekenen op 25% korting

Soorten permanente make-up opleidingen

Wil je meer leren over een bepaalde techniek en onder begeleiding oefenen in de praktijk met producten van de meest hoogstaande kwaliteit? Dan ben je bij DP Academy aan het juiste adres! Ontdek hier ons ruime aanbod aan cursussen

Bootcamp lippen

Wist je dat je pigmenten in de lippen kan aanbrengen om de lippen subtiel te kleuren en zo te accentueren of corrigeren? In ons bootcamp lippen leer je daar alles over!

Bootcamp eyeliner 

Met permanente eyeliners kan je echte eyecatchers creëren. Zou jij dat ook graag kunnen? Schrijf je dan nu in voor ons bootcamp eyeliner!

Permanente make up opleiding
Micro haar pigmentatie opleiding

Bootcamp wenkbrauwen

Ben je benieuwd naar technieken als microblading of powder brows? Dan is ons wenkbrauwen bootcamp perfect voor jou!

Bootcamp 3D-tepelpigmentatie

Naast permanente make-up van het gezicht bieden we ook een cursus 3D-tepelpigmentatie aan. Daarbij kan je een natuurlijk effect leren creëren na een borstreconstructie. Schrijf je dus zeker in voor ons bootcamp 3D-tepelpigmentatie!

Wat leer je in de opleidingen bij DP Academy?

Wat is permanente make-up? 

Voor je aan de opleiding permanente make-up begint, is het natuurlijk belangrijk dat je ook weet wat permanente make-up (PMU) precies inhoudt. Zoals eerder vermeld vallen er  heel wat verschillende technieken onder de term permanente make-up. 

Wat al die technieken met elkaar gemeen hebben is dat ze worden uitgevoerd door pigmenten met een heel fijne naald in de huid aan te brengen, bijvoorbeeld in de wenkbrauwen of bij de ogen. 

Bij DP Academy en Dermatopigmentatie werken we met semi-permanente make-up. Een SPMU-behandeling verloopt precies hetzelfde als een behandeling met PMU, maar de pigmenten worden minder diep in de huid aangebracht waardoor ze iets minder lang op het gezicht aanwezig blijven (2 à 3 jaar in plaats van 10 jaar voor PMU). 

Hoewel het woord ‘permanent’ doet vermoeden dat de resultaten voor altijd zijn, is er geen enkele soort permanente make-up die levenslang aanwezig blijft in de huid. Ondanks de resultaten van SPMU minder duurzaam zijn, heeft SPMU toch heel wat voordelen!

Semipermanente make-up: de vele voordelen

Zo kan je bij SPMU genieten van een meer ‘zachte’ en natuurlijke uitstraling, waardoor je het gevreesde harde tattoo-effect van permanente make-up vermijdt. Ook kan de klant zelf kiezen welke look gewenst is, uiteraard met advies van de specialist. Kan je niet wachten om aan je eerste behandeling te beginnen? Schrijf je dan nu in!

Verschillende niveaus van onze opleiding

Van het aanleren van de basis tot de start van jouw professionele PMU-carrière, bij ons zijn er heel wat mogelijkheden! Zo verdelen we onze opleidingen in niveaus. Dan kan jij kiezen welk niveau het best bij jouw ervaring past. De verschillende niveaus bij DP Academy:

 • Bootcamp basis: Dit is dé basisopleiding als je kennis wil maken met deze trend in SPMU. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om met deze behandelingen aan de slag te kunnen.

De naam zegt het zelf, dit is de basis. Je zal je na deze opleiding dus nog verder moeten bekwamen om de techniek goed onder de knie te krijgen. Zoals het spreekwoord het zegt: ‘oefening baart kunst’.  Bootcamp halfgevorderden: Tijdens deze opleiding zullen jouw aangeleerde technieken verfijnd en bijgeschaafd worden. Je kan rekenen op intensieve coaching van onze trainers. 

Zij zullen jou live voorzien van feedback terwijl je de behandeling uitvoert op een door jou uitgenodigd model. Zo zorgen wij ervoor dat jouw groeikansen tijdens onze opleidingen optimaal zijn.

Bootcamp gevorderden: In onze bootcamp voor gevorderden trainen we jou zoals we iemand zouden trainen voor onze eigen clinic. We leren jou tegemoet komen aan de grootste kwaliteitseisen.

Daarenboven zorgen we dat je bekwaam wordt in de moeilijkste aspecten van het aanbrengen van PMU zoals de behandeling uitvoeren op een dunne huid en werken met verschillende materialen.

Na deze bootcamp zal jij jezelf een echte kunnen expert noemen in semipermanente make-up!

Kies dus de module die het best bij jouw ervaring aansluit en schrijf je nu in!

Start vandaag nog je opleiding bij DP Academy!

Ondertussen heb je meer geleerd over wat we aanbieden en hoe onze opleidingen eruitzien. Ben je er klaar voor om aan je bootcamp te beginnen? Laat het ons zeker weten!

Verloop semipermanente make-up opleidingen van DP Academy

Hoe leert onze docent je de techniek aan? Hoe ziet een les eruit? En is een vooropleiding verplicht? Dat alles en meer lees je hier!

Benodigdheden voor een opleiding PMU bij DP Academy

Wat krijg ik?

 • Bij elke basisopleiding krijg je een gratis starterspakket dat onder andere siliconen oefenmodellen bevat. 
 • De medisch onderbouwde theorie van elke behandeling krijg je mee naar huis in een handige bundel.
 • Tijdens de opleiding mag je gratis gebruik maken van onze SPMU-machines. Na de cursus kan je die ook bij ons aanschaffen met een mooie korting van 25%. Zo’n machine kost origineel 2420 euro (incl. btw), maar daar maken we met je studentenkorting 1815 euro (incl. btw) van!
 • Omdat een opleiding een hele dag in beslag neemt, bieden we je ook een lunch aan.

Wat breng ik zelf mee?

 • De beste manier om een behandeling te oefenen is door te werken met echte modellen. Die breng je echter wel zelf mee.

Praktijkgerichte cursus PMU nabij West-Vlaanderen

In onze cursus maak je kennis met de theorie achter de technieken, maar we focussen vooral op de praktijk. Daardoor ziet een gemiddelde lesdag er als volgt uit:

In de voormiddag krijg je de medisch onderbouwde theorie van de technieken aangereikt. Onze docenten zorgen ervoor dat je precies begrijpt hoe de techniek in elkaar zit voor je begint te oefenen.

Daarna leer je oefenen op verschillende siliconen modellen. Die krijg je bij elke beginnerscursus mee in je gratis starterspakket. Onze ervaren docenten geven je constant feedback, zodat jij je techniek kan bijschaven waar nodig. 

In de namiddag kan je dan onder strikte begeleiding van de docent oefenen op echte modellen, die je zelf meebrengt. De docent helpt je bij de opstart en het aanbrengen van de SPMU, om daarna samen met jou het eindresultaat te evalueren. Zo krijg je de techniek echt in de vingers!

Mogelijkheid tot stage bij Dermatopigmentatie

Naast het oefenen onder begeleiding in de opleiding zelf, kan je ook stage of kijkstage volgen in onze Dermatopigmentatie-clinic. Zo zie je bijvoorbeeld je docente aan het werk en leer je heel wat bij over het vak. 

Geen nood: je kan zelf kiezen op welke datum deze stage doorgaat. Op die manier vormt DP Academy zich naar het persoonlijke schema van haar cursisten! We zitten samen met jou samen een dag uit te kiezen waarop het voor jou het meest interessant is om mee te volgen. Een kijkstage kost 500 euro. 

Is voorkennis vereist?

Voor je aan de opleiding begint, vragen we wel dat je al wat ervaring hebt als schoonheidsspecialist. Daarnaast verwachten we van onze cursisten vooral inzet, motivatie, doorzettingsvermogen en natuurlijk een goed esthetisch oog. Ben jij klaar om eraan te beginnen? Schrijf je dan meteen in!

Ondersteuning tijdens en na de lessen

Onze begeleiding stopt niet na het einde van de opleiding. Voor eventuele vragen en twijfels kan je ook na de les nog zes maanden via WhatsApp bij ons terecht. Ons doel is om jou de beste resultaten te zien behalen – en daar werken we graag samen met jou aan!

Jobopportuniteiten bij Dermatopigmentatie

Na het afwerken van je traject kan je eventueel ook werken bij onze eigen clinic, Dermatopigmentatie. Er wordt wel gevraagd dat je dan alle bootcamps doorlopen hebt en dat je met onderscheiding je examens hebt afgelegd. Enkel de mensen met de beste resultaten worden door ons aangenomen. Kom jij ook ons team versterken? Schrijf je dan in voor je eerste bootcamp!

Wie zijn je docenten?

Studenten kunnen maar even goed zijn als hun docenten. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres! Onze trainsters Karen Sarasin en Julie Van Den Berghe bezitten namelijk al meer dan 15 jaar ervaring in de sector en specialiseren zich elke dag meer doordat ze actief zijn in onze behandelruimte. 

Van basis tot gevorderden, zij zijn de perfecte mensen om je de kneepjes van het vak aan te leren. 

 

Prijs opleiding permanente make-up in West-Vlaanderen

Prijstabel

Voor al onze opleidingen betaal je per dag per opleiding 1033 euro, exclusief btw.

Onze opleiding is uniek omdat we zo hard focussen op praktijk. Daarenboven krijg je ook les van echte experten, daardoor zijn onze hoog kwalitatieve opleidingen deze som meer dan waard!

SPMU-machines

Tijdens je opleiding kan je gratis onze SPMU-machines gebruiken. Na afloop kan je ook je eigen machine aanschaffen – en dat aan een mooie studentenkorting van 25%! Origineel kost zo’n machine 2420 euro (incl. btw), maar na onze korting wordt dat slechts 1815 euro (incl. btw).

Start vandaag je opleiding bij DP Academy!

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kan verwachten van een opleiding bij DP Academy. Ben je klaar om eraan te beginnen? Laat het ons dan zeker weten!

Waarom DP Academy voor je permanente make-up opleiding nabij West-Vlaanderen?

Je kon eerder al lezen dat les volgen bij ons heel wat voordelen heeft. Bij ons volg je een cursus over jouw interesse, op jouw niveau. Onze ervaren docenten stomen je helemaal klaar voor je eerste behandeling! 

Wacht niet langer, schrijf je in!

Kan je ondertussen al niet meer wachten om aan je opleiding te beginnen? Of wil je toch nog meer weten over welke bootcamps we zoal aanbieden? 

Voor meer informatie kan je hier terecht. Heb je je beslissing toch al gemaakt? Neem dan zeker contact met ons op. Hopelijk zien we je binnenkort in de les!